Divčibare i Valjevo jednodnevni izlet

7.mart 2021.


DIVČIBARE I VALJEVO JEDNODNEVNI IZLET

07.03.2021. - Divčibare i Valjevo jednodnevni izlet

Okupljanje putnika u 06:30h. Polazak u 07:00h sa Novog Beograda, sa stanice gradskog autobusa (autobus 60) pored Brankovog mosta (preko puta TC Usce, pored skejt parka). Putovanje ka Lajkovcu i odlazak u mesto Markova crkva, u posetu Kumovoj vodenici. Na reci Toplici, ovo je jedna od najstarijih ali i najpoznatijih (gledali ste je u seriji „Vuk Karadžić“ ili dečijoj emisiji „Priče iz Nepričave“) vodenica u ovom kraju. Doručak – topla proja i sir/kajmak. Pauza za odmor, uz obilazak vodenice i mogućnost kupovine domaćeg brašna. Kafa i rakija po sistemu „koliko daš“.
Uspon na Divčibare i vidikovac sa koga se po lepom danu vidi čak Durmitor u Crnoj Gori, ali i Tornik na Zlatiboru.
Blagotvorni uticaj klime Divčibara među prvima je zapazio knez Miloš, dolazeći zbog poslova vezanih za tov stoke. Boraveći na planini preko leta, knez se odmarao, okružen lepotom Divčibara, u ”gospodarskim kolibama”. Divčibare su se razvile u planinsko- turističko mesto, pogodno za turizam jer je blizu Beograda, Valjeva, Šapca, Čačka, pa i nekih vojvođanskih gradova. Nadmorska visina je oko 1000 metara, obilje vode, šume i trave, vrlo laka prohodnost koja omogućuje šetnje u svim pravcima.
Slobodno vreme za sankanje, skijanje ili šetnju na snegu, kafu u lokalnim kafanicama…
Putovanje za Valjevo i šetnja Tešnjarom. Tešnjar je stara, čaršija formirana još u turska vremena i proteže se duž desne obale Kolubare. Idući tom kaldrmom, prolazeći pored niskih bondručkih građevina, još može se osetiti duh orijentalne tržnice i pazariti u nekoj od radionica starih zanatlija: voskara, sarača, grnčara, tkača, kazandžija. Slobodno vreme za odmor ili ručak (Fakultativno). Povratak za Beograd. Dolazak u večernjim satima.


CENA ARANŽMANA IZNOSI
07.03.2021 redovna cena 1,900.00 snižena cena 1,450.00

ARANŽMAN OBUHVATA

Prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobusom sa audio-video opremom, klimom.
Usluge vodiča u svakom autobusu
Doručak (projara sa sirom i kajmakom)
Troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA

Fakultativne izlete:
- Kafa, kisela voda ili domaća rakija u Kumovoj vodenici - „koliko daš“
- Ručak u restoranu u Valjevu – "a la cart" prema individualnim željama putnika
- Individualne troškove putnika
Individualne troškove putnika.Uslovi plaćanja plaćanja

Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica banke Intesa mogućnost plaćanja na maksimalno 2 rate bez kamate.
preko računa


Načini plaćanja

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate

Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA MAYAK TOURS-a
Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina


Napomene

Cene fakultativnih izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr., gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Ovaj program rađen je na bazi 45 putnika koji plaćaju punu cenu.


Studiji i apartmani | Dasija, ostrvo Krf