Oblast Olimpska regija nosi naziv po planini u čijem se podnožju I sama nalazi. Olimp, prestonica grčkih bogova, je ono po čemu je poznat ovaj deo Grčke. Tako je I ovo mesto dobilo naziv Olimpic Beach cija plaza izlazi na Egejsko more i veoma je popularano i povoljno letovalište za naše turiste. Od Soluna, kao glavnog centra čitave regija, se nalazi na 70-ak km, pa je i zgodna baza za one koji planiraju posetu ili šoping u Solunu, dok je od mesta Katerini udaljen samo 7 km.

Apartmanski smeštaj u Olympic Beach-u

Zanimljiva činjenica i još jedna pogodnost za letovanje u Olimpik Biču je i to da se nalazi na samo 2 km od čuvene Paralije koja je takođe veoma posećena od strane naših turista. Ova dva grada gotovo da su spojena, pa je moguće letovanjem u jednom mestu posetiti i drugo. Ukoliko ste raspoloženi možete krenuti u večernju šetnju do Paralije, a u suprotnom, za sve one koji bi želeli brže da stignu, tu je turistički vozić ili autobuska linija koji svakodnevno saobraćaju na ovoj relaciji. Povezuje ih peščana plaža kao i šetalište i glavna saobraćajnica duž plaže.

Paralija Grčka Letovanje

Izleti

Zbog dobre saobraćajne infrastrukture i geografskog polažaja, Olympic Beach turistima nudi mogućnost velikog broja izleta. Poseta Solunu, vojničkom groblju Zejtinlik i nezoabilaznom Aristotelisovom trgu tik uz obalu Egeja cini ovaj milionski grad jedinstvenim po mnogocemu. Obilazak čuvenih manastira Meteora kako ga drugacije s pravom nazivaju Osmo svetsko cudo ostavlja bez daha sve posetioce koji im se vracaju bezbroj puta. Planinarenje uz Olimp postojbinu grčkih bogova, poseta cuvenom manastiru Sv.Dionisisa, Zevsova kupatila i ususkano etno selo Litohoro cini ovaj izlet rasnolikim za sve svere interesovanja. Od skora je jako popularan i izlet Edesa –Pozar čuvena banja sa toplom lekovitom vodom gde starija populacija rado odlazi i uživa po ceo dan sto u izvorima što u raznolikim bazenima širom banje. Tu su nezaobilazna i ostrva kao sto su Skiatos i Skopelos koja svojim ušuskanim plavo belim kućicama u grčkom stilu daju pravu slike Grčke. Možda najatraktivniji izlet za mlađu populaciju je odlazak u Waterland, aqua park nadomak Soluna. Vodeni grad prostire sa na površini od oko 150.000 kvadratnih metara i jedan je od vodećih tog tipa u Evropi. Krivudava reka, bazeni sa veštačkim talasima i do nekoliko metara visine, strmoglavi tobogani, piratsko ostrvo, spuštanje na gumama samo su neke od atrakcija ovog vodenog carstva. Predah od vožnji, uz muziku i celodnevne animacije zaposlenih, možete potražiti u nekom od restorana i snack barova. Waterland je otvoren za posetioce tokom cele letnje sezone, od deset časova ujutru do kasnih posle podnevnih sati. Takodje je poslednjih 3 godina otvoren i Waterland u samoj Paraliji sto pruža dodatno olakšanje posetiocima ako su preumorni od putovanja. Nadomak Lidla na 500 m od centra je smeten vodeni park koji raspolaze sa dosta sadržaja takodje pogodnih za animaciju dece.


Katerini

Grad Katerini je sedište istoimenog područja kao i glavni grad regije Pieria, u čijem sastavu se nalaze letovališta Olympic Beach i Paralia. Ime je dobio po svetici Katarini Aleksandrijskoj početkom dvadesetog veka, kada je ova oblast pripala Grčkoj. Danas ovaj gradić, svega nekoliko kilometara udaljen od mora, predstavlja centar trgovine i jednu od brojnih turističkih atrakcija regije. Posetioci svakodnevno mogu uživati u šetnji i panormaskom razgledanju grada koje uključuje obilazak centralnih ulica, kao i glavne pešačke zone, smeštene u uluci Aleksandra Velikog, čuvene još i po dobrom šopingu. Pored toga Katerini ima dobro uređene parkove sa dečijim igralištima i fontanama,mini zoloski vrt, Narodni muzej Pondijaca, pozorište, a poznat je i po atraktivnom noćnom životu, brojnim kafićima i restoranima...Direktna linija gradskog prevoza na relaciji Paralia-Katerini vozi svakodnevno, što posetu ovom šarmantnom mestu čini neizostavnom.