Mayak ToursMayak Tours
Forgot password?

Evia

Evia – leto 2019.


Evia je drugo po veličini grčko ostrvo i omiljena letnja destinacija, kako Grka, tako i naših turista. Prostire se uz obalu Beotije i Atike od severnih Sporada, pa do ostrva Andros nadomak Kiklada. Evia se nalazi na jednom od najvažnijih pomorskih puteva Sredozemlja. Zahvaljujući ogromnom prirodnom bogatstvu i povoljnom položaju, spada u najrazvijenije oblasti stare Grčke, a prestonica Halkida, jedan je od najuticajnijih antičkih gradova. Severna obala ostrva blago se spušta u more stvarajući slike fascinantne lepote. Ova oblast doživela je snažan turistički razvoj poslednjih decenija. Posebno mesto zauzimaju Pefki, Limni, Edipsos, kao i mnoga druga mala letovališta od severa ostrva do juga ostrva.

Edipsos je jedno od najstarijih banjskih odmarališta u celoj Grčkoj. Puno ime mesta je Lutra Edipsos što u prevodu znači Banja Edipsos. Pominje se već od vremena Aristotela, a mesto je bilo jako popularno i u doba rimskih imperatora. U letovalištu se nalazi blizu 200 hotela od kojih mnogi raspolažu spa tretmanima. Danas je Edipsos popularno letovalište koje nudi sav sadržaj koji je potreban za potpun i kvalitetan odmor. Mesto je nastanjeno i u zimskom periodu pa turistička sezona počinje rano u proleće i završava se kasno u jesen. Edipsos se nalazi na svega 20ak km mesta Agiokampos gde pristaje trajekt sa kopna.

Neos Pirgos nalazi se u severnom delu ostrva Evija u oblasti Oreoi, na 12 km udaljenosti od dva najveca mesta Edipsosa i Istije.Svojom kristalno čistom vodom i prelepom prirodom spada u jedno od najlepših mesta na Eviji. Najpoznatija dugačka peščana plaža NISIOTISSA, nalazi se baš u ovom mestu i jedna je od najatraktivnijh plaža na ostrvu. Na plaži u Neos Pyrgosu se moze pronaći mnoštvo taverni, ribljih restorana gde se moze uživati u lokalnim specijalitetima.Pruža sve ono što je potrebno turistima za miran, prijatan i lep odmor.


Edipsos, EviaNeos Pirgos, Evia


Pozovite nas

Pozovite nas