Najbolji period za obilazak Beograda je leto zbog mnoštva zanimljivih dešavanja koje ovaj grad može da pruži poput leta na Gardošu, Beerfest-a, letnjih bioskopa, Beogradski letnji festival-BELEF, a za kraj leta čekaju vas i Fish fest i Beogradski karneval brodova.

 

SUBOTA I NEDELJA U 15:30h
Priča o Beogradu započeta je još pre 7000 godina kada su prvi ljudi počeli da naseljavaju plodne oblasti oko reka Save i Dunava. Najburniji period je svakako bila turska vladavina započeta još u 15. veku, a 1806. godine Karađorđe napokon oslobađa beogradsku varoš i Beograd ponovo postaje prestonica Srbije. I nakon ovog podviga Turci su opsedali i držali prevlast nad Beogradom sve dok nije proglašena nezavisnost Srbije 1878. godine na Berlinskom kongresu i 1882. godine Srbija postala kneževina, a Beograd njena prestonica. Moramo da spomenemo jos neke datume od izuzetne vaznosti za Beograd, poput 1835. kada se pojavljuju prve novine pod nazivom Novine srbske, cemu je prethodilo pustanje u rad prve štamparije 1831. godine, a tu je i 1840. godina kada je otvorena prva pošta.

Beogradsku turu počinjemo od tvrđave

Posetu Beogradu počinjemo svakako od beogradske tvrđave čija je izgradnja započeta u periodu 1723-1736 po planovima Nikole Doksata de Mores. Podeljena je na Gornji i Donji grad i park Kalemegdan. Zapravo njena istorija započinje mnogo ranije kada je zbog izuzetnog strateškog značaja na ovom mestu jos krajem 1. veka n.e. podignut rimski kastrum. Postoji nekoliko kapija koje vode do unutrašnjosti tvrđave među kojima su svakako najpoznatije Stambol kapija i Sahat kapija, dok se pored današnjeg Zoo vrta prolazilo nekada kroz Zindan kapiju i nešto dalje kroz Despotovu kapiju, a sa donje strane kroz Vidin kapiju i Mračnu kapiju. Ukoliko želite da posetite muzeje u okviru tvrđave posebno su interesantni Prirodnjački, Vojni muzej i Muzej beogradske tvrđave, a u neposrednoj blizini i Etnografski, Pedagoski i Narodni muzej.

Poštovani putnici Boreas travel-a, Agencija Boreas travel ušla je u proceduru ujedinjenja sa agencijom Mayak tours. Godine kvalitetne saradnje ove dve agencije rezultirale su ujedinjenjem koje ćemo sprovesti na obostrano zadovoljstvo. Boreas travel će do kraja procesa ujedinjenja sve svoje resurse preusmeriti ka agenciji Mayak tours, uključujući internet stranicu i facebook stranu, koje će od sada postojati pod nazivom Mayak tours. Svi putnici koji imaju neiskorišćene "covid vaučere" imaju mogućnost da ih iskoriste kroz novu, ujedinjenu kompaniju, tako da se za klijente obe agencije situacija ne menja, i svi će moći da iskoriste svoje vaučere kako je i planirano.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, možete nas pozvati na 011/3287-837, 064/222-6510, poslati e-mail na office@mayaktours.com ili nas posetiti na adresi - Gavrila Principa 52.

Poslovnica U TC Milenijum od 10.10.2020. više nije u funkciji.

Srdačano vaši Mayak Tours i Boreas Travel