New York aranžmani

Zelite da pobegnete daleko od svakodnevice, nesnosne vrućine, a imate želju da upoznate nove gradove i kulture? Možda je već vreme da isplanirate gde ćete za Novu godinu? Iako vam se čini daleko, vreme brzo prođe, a gde ćete bolje provesti novogodišnje praznike ako ne u najmnogoljudnijem gradu u Americi, centru međunarodnih finansija, politike, zabave i kulture - New York-u!

New York - destinacija koju morate posetiti

Izgrađen na reci Hadson 1664. godine, Njujork ubrzo postaje i značajna trgovačka luka, a osim sto je gusto naseljen blizu 800 jezika je u upotrebi. Čine ga i tri ostrva: Menhetn, kao sedište velikih korporacija, Ujedinjenih nacija i mnogih univerziteta, Stejten Ajland i Long Ajland, a pored ovih znamenitosti glavne turističke atrakcije predstavljaju Empajer stejt bilding, Kip slobode (poklon Francuskog naroda povodom proslave sto godina američke nezavisnosti), Ostrvo Elis, Brodvejska pozorišta, Metropoliten muzej i mnoge druge. Za ljubitelje prirode tu su zelene površine kao što su Sentral park i Vašington Skver park, a za one željne akcije i šopinga- Rokfeler centar, Tajms skver i luksuzni šoping centri duž Pete i Medison avenije. Objaviti reklamu na Tajms skveru je stvar prestiža pošto se zakup jednog panoa kreće između 1 i 4 miliona dolara! Najlepši period godine za oblizak ove atrakcije je svakako Nova godina kada na hiljade lampica obasjava ovaj velelepni trg i njegovu okolinu. Od pet gradskih opstina najpoznatija je, možda, Bruklin, a njegova veza sa Menhetnom je Bruklinski most koji spada u najduže i najveće mostove sveta. Ukoliko nađete vremena, valjalo bi da posetite i Koni Ajlend, zoološki vrt u Bronksu i Njujoršku botaničku baštu. Pored Nove godine, periodi godine kada je ovaj američki grad organizuje niz manifestacija su i Dan zahvalnosti, Dan Svetog Patrika i Noć veštica. Ukoliko smo vas bar malo zaintrigirali da posetite ovaj prelepi grad, nemate šta da čekate! Pakujte kofere i na put sa vašom agencijom Mayak Tours!  
Call Now ButtonKlikni da pozoveš

You have successfully subscribed to the newsletter

Došlo je do greške, molimo pokupajte ponovo

Turistička agencija Mayak Tours will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.