Lokacija: Srbija, Divčibare
Cena: Na upit
Rezerviši
 • Divčibare su planinsko-turističko mesto, nadmorske visine 980 m, koje se nalaze na planini Maljen, 38 km južno od Valjeva i 107 km od Beograda. Najviši vrhovi su Kraljev sto sa 1104 m i Crni vrh sa 1098 m nadmorske visine. Maljen, zajedno sa planinama Povlen i Suvobor, čini venac valjevski planina.

  Naziv Divčibare pominje se još 1476. godine kao selo u turskom popisu. Narod ime Divčibare tumači kao „devojačke bare“ i nastalo je kao uspomena na devojku-pastiricu koja se nekada utopila u nabujaloj reci Crnoj Kamenici.

  Značajan podatak za istoriju Divčibara je taj da je knez Miloš Obrenović posle Drugog srpskog ustanka od svog turskog pobratima Deli-age otkupio čitavu visoravan. Upravo je on, među prvima, prepoznao blagotvorni uticaj klime Divčibara na ljudski organizam. Prvi put je boravio na Divčibarama jula 1822. godine, a od tada je često posećivao ovaj kraj, obilazio čobane i kontrolisao njihov rad. Boraveći na planini preko leta, knez se odmarao, okružen prirodnom lepotom, u “Gospodarskim kolebama”, koje su se nalazile na mestu današnjeg poštanskog odmarališta. U blizini je bio izvor hladne, planinske, vode, prozvan od naroda Knjaz Miloševa česma. U vreme austrijske vladavine u delu Srbije, od 1718. do 1739. Godine, preko Maljena je išla granica između Austrije i Turske. Sve do kraja 18. veka i naše stanovništvo je Povlen, Maljen i Suvobor nazivao zajedničkim imenom: Karadag, što u prevodu sa turskog jezika znači Crna Gora.

  Divčibare imaju dugu istoriju banjskog turizma. Poznata je vazdušna banja. Imaju mnogobrojne visove sa kojih se pruža neverovatan pogled na Maljen i ostale planine valjevskog kraja. Golubac, maljenski vis na visini 1044 m je obrastao mešovitom četinarskom i listopadnom šumom.

  Svi posetioci mogu uživati u dugim šetnjama po prirodi sa nebrojano različitih, vidno obeleženih staza. Ski staza Crni vrh, u okviru Divčibare Ski Resort-a, nalazi se na severnoj strani Crnog vrha. Dužina staze je 850 metara. Poseduje dvosednu žičaru kapaciteta 1.200 skijaša na sat.

  Staza je srednje težine, ubraja se u grupu ski staza crvene kategorije i odgovara veštijim skijašima. Ski staza Centar proteže se na severnim obroncima Crnog vrha u dužini od oko 600 metara. Na stazi postoji ski lift vučnica (vučna sajla sa tanjirom koji se stavlja između nogu).

  Divčibare kao značajna turistička destinacija danas je u mogućnosti svim posetiocima da obezbedi sve sadržaje, koji su potrebni da se lepo provedu i dožive jednu drugačiju vrstu odmora, koju će dugo pamtiti.

  Dok uživate u svim čarima ovog mesta, pomislićete zaista da je vreme stalo i da na svetu ne postoji ništa osim vas i tog divnog sveta na visoravni Divčibare.

   

 • Etno kuća Apartmani Pesma

  Etno kuća Apartmani Pesma su smesteni u mirnom delu turističkog mesta Divčibare, nedaleko od hotela Crni vrh, u pravcu Ljutog krša, jedne od najinteresantnijih destinacija Divčibara. Izgrađeni su od trupaca Crnog bora, i kao takvi omogućuju potpuni užitak gostima u svim pogodnostima objekata izgrađenih od prirodnih materijala. Trupci imaju svoju toplotnu masu, a puno drvo je energetski veoma efikasno i zadržava temperaturu i prijatan vazduh unutar objekta tokom cele godine. Zidovi od stabala su veoma gusti i odbijaju spoljašnje zvukove i imaćete potpun mir i tišinu. Drvo je jedinstven građevinski materijal jer ima veliku sposobnost da apsorbuje toksične i štetne materije. Uopšteno govoreći, drvene kuće su veoma zdrave i prijatne, bilo da živite u njima ili da Vam služe kao vikendice, one će Vam pružiti svakodnevnu toplinu i udobnost.

  U okviru Etno kuće Apartmani Pesma, nalaze se dva apartmana kapaciteta po 70m2. Oba poseduju kompletno opremljenu kuhinju, frižider, Smart TV sa satelitskim kanalima, kao i wi-fi protoka 20/20 mbps. Obezbeđen je parking za sve goste. U oba apartmana, u prizemlju se može korisiti pomoćni ležaj.

  APARTMAN 1:
  Apartman se sastoji iz dve etaže, prizemlje i potkrovlje, kapaciteta 4+1 osoba i kao takav, svojim gostima pruža komfor u svakom smislu te reči. U prizemlju apartmana nalazi se dnevni boravak sa kompletno opremljenom kuhinjom, kupatilom. Iz dnevnog boravka se izlazi na terasu sa prelepim pogledom na borovu šumu i dvorište apartmana. U potkrovlju je velika soba, 35m2 sa 4 ležaja i toalet.

  APARTMAN 2:
  Apartman se sastoji iz dve etaže, prizemlje i potkrovlje, kapaciteta 4+2 osobe. U prizemlju je dnevni boravak sa kompletno opremljenom kuhinjom i kupatilom. Iz dnevnog boravka izlazi se na veliku, ugaonu terasu, 40m2. U potkrovlju se nalaze dve spavaće sobe sa bračnim ležajevima i toalet.

  USLUGE:
  PARKING – DA
  WIFI – DA
  SMART TV – DA
  KUĆNI LJUBIMCI – NE

  PREVOZ:
  – sopstveni prevoz

  SLIKE

   

 •  

  USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
  – 40% od cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije do 15 dana pre polaska
  – Platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA)

  ARANŽMAN OBUHVATA:
  – Smeštaj u apartmanima

  ARANŽMAN NE OBUHVATA:
  – Individualne troškove
  –  Prevoz

  NAPOMENE:
  Etno kuća Apartmani Pesma se postarala da Vaš boravak u njoj bude što udobniji.
  Kućni red:

  – Check-in je od 14h, osim ako nije drugačije dogovoreno.
  – Check-out je do 11h, osim ako nije drugačije dogovoreno.
  – Gosti se ljubazno mole da ne remete javni red, da ne prave buku i galamu.
  – Glasna muzika nije dozvoljena.
  – Kućni ljubimci nisu dozvoljeni.
  – Pušenje je dozvoljeno na terasi, dok u sobama pušenje nije dozvoljeno.
  – Gosti su dužni da se krajnje pažljivo odnose prema inventaru, uređajima i instalacijama. U slučaju štete, ona mora biti nadoknađena od strane gosta.
  – Molimo Vas da racionalno koristite energiju (gasite rasvetu, zatvarate slavine itd).
  – Gost se obavezuje da, pri izlasku, apartman ostavi čist, uredan, neoštećen, kakav je i zatekao prilikom ulaska.
  – Molimo Vas da pri napuštanju apartmana budete savesni i pažljivo proverite: da li su sve slavine zatvorene, da li je isključena električna energija, zatvoreni prozori, pogašena svetla, kao i da li je apartman zaključan.

   

Call Now ButtonKlikni da pozoveš