Trajanje: Uskoro
Lokacija: Početak kod konaka Kneginje Ljubice, završetak u Skadarlii
Cena: 890 din
Rezerviši
 • Beogradska mumija Nesmin je najčudniji “stanovnik Beograda kojeg ćete upoznati! Ali ovaj grad ima da kaže još mnogo toga:

  Večne priče večnog Beograda

  Svaki život jedna je priča. Milioni života, i njihove priče – u gradu koji se uvek menja a opet istrajava – stvaraju tkanje istorije u kojem preovlađuje jedna nit. Ta nit je duša Beograda, koja prožima svakog njegovog stanovnika i daje našem gradu duh po kojem je prepoznatljiv. Autor knjige “BG priče”, Zoran Nikolić je godinama marljivo pronalazio deliće beogradske duše i čuvao ih od zaborava. Svake druge subote organizujemo šetnju u tokom koje možete čuti najlepša od tih predanja.

  Poslušajte Beogradske priče. Čućete i ponešto o sebi.

  PROGRAM:

  Okupljanje gostiju subotom u 10 časova ispred konaka kneginje Ljubice (preko puta Saborne crkve i kafane “?”. Domaćin i vodič kroz ovaj spomenar beogradske duše je novinar i istraživač Zoran Nikolić, koji je početkom 2016. izdao knjigu “BG priče” (prvi tiraž rasprodat), a publici je poznat i po izdanjima “Masonski simboli u Beogradu” i “Beograd ispod Beograda” u kojem istražuje podzemne tajne ovog grada.

  Obilazak Kosančićevog venca i gde ćemo videti kuću u kojoj je sniman jedan od bisera naše kinematografije. Rečenice iz ovog filma su ušle u svakodnevni govor i pogodne su za citiranje u mnogobrojnim situacijama. Nastavak šetnje ulicom kralja Petra, ka kafani “?” i sabornoj crkvi. Kralja Petra je najstarija ulica u Beogradu, koja na istom mestu postoji još od rimskog osvajanja ovih prostora. Ova ulica je po jednoj stvari jedinstvena u svetu, zahvaljići čemu ruši mnoge stereotipe koji u inostranstvu postoje o ovim prostorima.

  Nastavak šetnje u pravcu Filozofskog fakulteta. Obilazak rimskih termi i razgledanje jednog od najneobičnih eksponata u bogatoj zbirci Narodnog muzeja Srbije. U pitanju je Beogradska mumija! Ovaj neobični eksponat je u Beogradu od 1888. godine, po mnogo čemu je jedinstven, a mi imamo zaista retku mogućnost da je vidimo i o njoj saznamo nešto više!

  Odlazak do Trga Republike, koji se nekada zvao Pozorišni. Podsetićemo se nekih burnih momenata iz istorije Narodnog pozorišta, i čuti kako je beogradska varoš reagovala na otkrivanje spomenika knezu Mihailu i predstavu koja je održana u njegovu čast.

  U Skadarliji, u restoranu “Dva jelena”, jednoj od najstarijih beogradskih kafana, čeka nas posluženje domaćom kafom. Skadarlija je “boemska četvrt” Beograda, mesto na kojem se već decenijama okupljaju umetnici, glumci, pesnici, ali i svi ljubitelji dobrog društva, hrane i pića. Jedno je od onih mesta koje uprkos svemu istrajava nepromenjeno, u sebi čuva večni duh Beograda, a spremna je da nam pruži nezaboravne momente i ispriča sudbine velikana i drugih ljudi koji su je pohodili.

  Preuzmite čitav program u PDF-u. Uz njega važi cenovnik broj 1. od 01.04.2016.

 • Cena aranžmana 1.400 dinara
  Cena aranžmana uz popust 890 dinara

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana;
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a;
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina.

  Aranžman obuhvata:
  – Usluge vodiča tokom trajanja ture;
  – Domaća kafa u restoranu “Dva jelena”;
  – Razgledanje zbirke arheološkog odeljenja Filozofskog fakulteta gde će nam se “predstaviti” Beogradska mumija;
  – Troškove organizacije izleta.

  Aranžman ne obuhvata:
  – Individualne troškove putnika

  Napomene:
  Program Beogradska mumija i BG priče rađen je na bazi 20 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja ogranizatora putovanja – Mayak Tours DOO, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 37/2022.

  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš