Djavolja varos
Trajanje: PROLEĆE 2022. GODINE - 2 dana / 1 noćenje
Lokacija: Beograd - Kuršumlija - Đavolja Varoš - Kopaonik - Vrnjačka banja
Cena: 4.990 rsd
Rezerviši
 • Đavolja varoš izlet – vikend

  Kopaonik, Vrnjačka banja i Župa aleksandrovačka

  2 dana / 1 noćenje, autobusom.

  PROLEĆE 2022. GODINE

  Program putovanja:
  1. dan – Beograd – Kuršumlija – Đavolja Varoš – Kopaonik

  Polazak sa Novog Beograda (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće) u 07:30 časova. Putovanje autobusom u pravcu Kuršumlije. Odlazak do Kuršumlije u kojoj se nalaze prve dve značajnije zadužbine srpskog vladara Stefana Nemanje. To su crkve posvećene Bogorodici i svetom Nikoli. Po predanju su od olovnog krova crkve svetog Nikole pravljeni kuršumi pa je i grad dobio ime Kuršumlija.

  Nastavak puta ka Đavoljoj varoši i obilazak jedinstvenog spomenika prirode koji je ušao u finalni izbor 7 novih čuda prirode. Tamo se, u “Đavoljoj” i “Paklenoj” jaruzi nalaze 202 zemljane figure, različitih oblika i dimenzija, visine od 2 do 15 m, širine od 0,5 do 3 m, sa kamenim kapama na vrhu. One nastaju kao rezultat specifičnog erozivnog procesa koji traje vekovima. Figure se obrazuju, rastu, menjaju, skraćuju, postepeno (vrlo sporo) nestaju i ponovo stvaraju. Deluje nestvarno…Ovaj geomorfološki fenomen je jedinstven u našoj zemlji i vrlo redak u svetu.
  Slobodno vreme za ručak ili odmor. Nastavak puta ka Kopaoniku. Dolazak u hotel. Noćenje.

  2. dan – Kopaonik – Aleksandrovac – Vrnjačka banja – Beograd

  Doručak. Zajednična šetnja i uživanje u planinskoj prirodi nacionalnog parka Kopaonik.
  Polazak ka Aleksandrovcu i odlazak na fakultativnu degustaciju vina i zakusku u Vinogradima Nikolić. Aleksandrovačka župa je jedno od mesta u Srbiji sa najdužom neprekinutom tradicijom vinogradarstva. Ovde je i knez Lazar imao svoje vinograde, a francuski konzul Deko je 1904. župu nazvao srpskom Šampanjom, poredivši je sa tom oblašću u Francuskoj pre svega zbog klime, koja izuzetno pogoduje uzgoju vinove loze.
  Dolazak u Vrnjačku banju, mesto u kojem su još Rimljani otrkili lekovita svojstva termalnih voda. Banja ima 7 lekovitih izvora. Pored toga poznata je po parkovima kroz koje voze fijakeri (nekada su se u njima vozili Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Maksim Gorki, Danilo Bata Stojković…).
  Nezaobilazno mesto u Vrnjačkoj banji je most ljubavi, prvi na kojem je u Srbiji započeo običaj “vezivanja” ljubavi, stavljanjem katanac sa imenima dvoje zaljubljenih na ogradu mosta.
  Polazak ka Beogradu i povratak u večernjim časovima.

  Đavolja varoš izlet – vikend
  Snižena cena aranžmana 4.990 rsd

  Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

  Način plaćanja:
  -Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  – Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica banke Intesa mogućnost plaćanja na maksimalno 2 rate bez kamate.
  – čekovima građana na maksimalno 2 rate
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a

  Aranžman Đavolja varoš izlet – vikend obuhvata:
  – Prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobusom sa audio-video opremom i klimom
  – 1 noćenje sa doručkom u JAT apartmanima ili hotelu Club A na Kopaoniku, ili sličnom objetku
  – Boravišnu taksu za smeštaj na Kopaoniku
  – Hotelsko osiguranje
  – Usluge vodiča u svakom autobusu
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman Đavolja varoš izlet – vikend ne obuhvata:
  – Obilazak vinograda, podruma, Parka sa životinjama, degustacija vina i zakuska u vinariji Nikolić – 1100 RSD
  – Ulaznice za spomenik prirode “Đavolja varoš” bez ručka – 350 dinara
  – Ručak u restoranu Đavolje varoši sa uključenom ulaznicom:
  – meni 1: Đavolji ražnjić, mešana salata, lepinja – 1700 RSD
  – meni 2: Teletina ispod sača, mešana salata, lepinja – 1900 RSD
  – meni 3: Jagnjetina ispod sača, mešana salata, lepinja – 2000 RSD

  – Doplata za jednokrevetnu sobu – 1900 RSD
  – Doplata za polazak iz Novog Sada 2000 din
  – Individualne troškove putnika

 • Napomene u vezi smeštaja:

  Club A – Smešten u skijaškom odmaralištu Kopaonik, Hotel Club A nudi zatvoreni bazen, hidromasažnu kadu i razne tretmane masaže. Rekreativni sadržaji uključuju mali sportski teren i iznajmljivanje ski-opreme. Sve sobe imaju moderan nameštaj i drvene podove. Pogodnosti u sobama uključuju satelitsku televiziju i radio. Svaka soba ima veliki sef, radni sto, kao i besplatan pristup bežičnom internetu.

  Jat apartmani – nalaze se u centru turističkog kompleksa Sunčani vrhovi na Kopaoniku. Uređeni su tako da podsećaju na kuće u planinskom stilu, sa puno drvenih elmenata i upotpunosti se uklapaju u planinski ambijent Kopaonika. Svi studiji i apartmani opremljeni su LCD teletvizijom sa satelitskim kanalima, gostima je dostupan wifi, frižider, šporet, kompletno posuđe, sto za ručavanje, kao i kupatilo sa tušem. U okviru hotela nalaze se restoran, bar, skijašnica i konferencijske sale.

  Napomene:

  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  U slučaju rezervacije više od 9 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu za popuste, kako bi sa agencijom proverili da li ima dovoljno mesta.
  Ovaj program rađen je na bazi 40 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Mayak Tours, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 37/2022.

  Uz ovaj program važi cenovnik br. 2 od 04.02.2020.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš