Stanišići izlet Etno selo
Trajanje: Jednodnevni izlet
Lokacija: Bijeljina - Stanišići, Republika Srpska
Cena: 1.390 rsd
Rezerviši
 • Stanišići izlet i Banja Dvorovi

  U pripremi
  Jednodnevni izlet 

  PROGRAM PUTOVANJA:

  Polazak u 08:00h sa Novog Beograda, sa stanice gradskog autobusa (autobus 60) kod skejt parka preko puta TC Ušće (pored Brankovog mosta). Dnevna vožnja ka graničnom prelazu Sremska Rača-Republika Srpska.

  Odlazak do grada Bijeljine i obilazak njenog centra. Slobodno vreme za kafu. Zatim odlazak do naselja “Pet jezera” i poseta grandioznom manastiru Svete Petke, sa dve crkve pod jedni krovom i pozlaćeni “ruskim” kupolama.

  Nastavak vožnje do etno sela Stanišići. Etno selo STANIŠIĆI osnovano je 2003. godine, zahvaljujući inspiraciji Borisa Stanišića. Tokom nekoliko godina putovao je po srpskim selima srednje Bosne u potrazi za starim kućama i predmetima koji će sačuvati predstavu o tome kako se živelo u periodu kraja 19. i početkom 20. veka. Tako je nastalo autentično planinsko selo u sred semberijske ravnice.
  U selu se danas izdvajaju dve celine. Jedna, sazdana od drveta, predstavlja svetovni život. Čine je drvene kuće – brvnare sa pokućstvom i upotrebnim predmetima iz iste epohe. Kuće povezuju popločane kamene staze, a u centru sela su dva jezera. Druga celina je duhovnog karaktera i predstavljena je srednjevjekovnom arhitekturom građenom u kamenu, koja je u stvari skup replika istorijskog i religijskog značaja. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.

  Nastavak puta prema banji Dvorovi. Kupanje u otvorenim bazenima (u letnjim mesecima- od 15. juna), od kojih se dva delimično pune termomineralnom vodom (putnici koji ne žele da idu do Banje dvorovi mogu da ostanu u Stanišićima ili Bijeljini).
  Banja DVOROVI je formirana poslije otkrića termalne vode bušenjem za potrebe istraživanja nafte 1957. godine u Semberiji. Rezultatima testiranja bušotina su potvrđene hipoteze o velikom hidrogeotermalnom resursu na kome banja može planirati svoj intenzivan razvoj. Po svojim osobinama voda je oligomineralna, a temperatura termalne vode na površini terena na koji ističe iznosi 75°C. Banja Dvorovi poseduje sportsko-rekreativni centar sa pet bazena kapaciteta 6000 posetilaca, terene za male sportove (mali fudbal, rukomet, košarku, odbojku, odbojku na pijesku, dva teniska terena), male ugostiteljske objekte (grilove, prodavnice, poslastičarnice) sa baštom od 500 mesta.

  Nastavak vožnje ka graničnom prelazu Rača i Srbiji. Dolazak u Beograd oko 22 časa.

  Cena aranžmana 1.390,00 RSD

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  – Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica banke Intesa mogućnost plaćanja na maksimalno 2 rate bez kamate.
  – čekovima građana na maksimalno 2 rate
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a

  Aranžman Stanišići izlet obuhvata:
  – Prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobosima sa audio-video opremom, klimom, kapaciteta do 55 sedišta;
  – Usluge vodiča u svakom autobusu;
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman Stanišići izlet ne obuhvata:
  Fakultativne izlete:
  – Ulaznicu za kompleks bazena Banje Dvorovi – 400 RSD
  – Ručak
  – Individualne troškove putnika

 • Ovaj program rađen je na bazi 45 putnika koji plaćaju punu cenu. Cene fakultativnih izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Mayak Tours, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP  37/2022. Cenovnik br 1. od od 22.04.2020.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš