Trajanje: 6 dana / 5 noći avionom
Lokacija: Rusija, Kostroma, Kostromska regija
Cena: U PRIPREMI
Rezerviši
 • Haski ekspedicija 2021

  Haski ekspedicija 2021

  Upustite se u ekspediciju od 90km sa haskijima kroz region Kostroma u Rusiji

  Termini: U PRIPREMI
  6 dana / 5 noćenja /avionom, SANKAMA, autobusom i vozom

  1. Dan : Beograd – Moskva – Kostroma

  Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Beograd, dva sata pre leta. Direktan let za Moskvu u 11:20h. Dolazak u Moskvu na aerodrom  u 16:10h. Po sletanju, sastanak sa vodičem, organizovan transport od Moskovskog aerodroma do Kostrome. Vožnja do Kostrome u trajanju od 5 do 7 h sa usputnim pauzama za večeru i odmor. Dolazak u Kostromu između 00-01:00h, Smeštaj. Noćenje. Večera tokom putovanja je uključena u cenu.

  2. Dan : : Kostromska regija – uvod u sankanje i prvih 10km ekspedicije

  Doručak. Transfer to farme haskija. Upoznavanje sa musherima – vodičima, uvodna sigurnosna uputstva, upoznavanje sa psima i individualna selekcija sanki. Trening sankanja. Pruprema pasa i opreme za ekspediciju. Ručak. Analiziranje mogućih situacija tokom trajanja ekspedicije. Početak probne ekspedicije. Prolazimo kroz prelepe zimske šume i polja, vodene površine reke, mala seoska naselja. Pauze za pravljenje fotografija tokom trajanja rute. Pauza za ručak i šolju toplog čaja. Zatim se vraćamo u grad i u hotel. Pripremate se za večeru i razgledanje autobusom u Kostromi. Večernje razgledanje grada i večera u gradu. Kostroma je grad na Volgi. Na 300 kilometara od prestonice Rusije – Moskve i 70 km od prestonice Zlatnog prstena – Jaroslavska. Kostroma zrači svojom udobnošću, ležernim (laganim) i odmerenim životom. Ovde možete uživati u mirnim i prijatnim gradskim ulicama, parkovima i trgovima, videti trgovačke vile (dvorce). Ručak, večera i obilazak grada su uključeni u cenu.

  3. Dan :

  Kostromska regija – narednih 20km sankanja

  Buđenje. Doručak u hotelu. Priprema pasa i opreme za polazak. Tokom vožnje divićemo se lepoti ruske prirode. Osećaćete se kao u bajci. Tokom rute će vas fotografisati profesionalni fotograf. Pauza za ručak tokom trajanja rute. Vožnja kroz predivne šume, ali i po zaleđenoj reci Volgi(ako vremenski uslovi dozvole)brzina, svež vazduh, sreća, beli sneg i neverovatni haskiji će učiniti vaš dan prelepim! Videćemo i Ipatijevski manastir sa reke. Povratak na farmu. Hranjenje i pojenje pasa. Povratak u hotel minibusom. Večera u hotelu. Slobodno vreme ili odlazak u rusku saunu. Noćenje. Ruska sauna i ručak su uljučeni u cenu.

  4. Dan :

  Kostromska regija – 25km sankanja

  Buđenje. Doručak. Priprema pasa kao i obično i polazak. Danas idemo na dvodnevnu eksepdiciju, tako da se uveče nećemo vratiti u hotel. Ponećemo samo neophodne stvari sa nama koje se mogu spakovati u jedan ranac. Vozićemo se sankama oko 25 km. Ručak ćemo imati usput. Uveče stižemo u šumski hotel i na 500 metara od našeg smeštaja parkiraćemo sanke i smestiti pse. Noć ćemo provesti u banjskoj gostionici(sanatorijumu) gde ćemo i večerati. Po želji moguće je otići u Rusko kupatilo. Ručak i večera, ko i sauna – Rusko kupatilo su uključeni u cenu.

  5. Dan :

  Kostromska regija – 25km sankanja

  : Doručak. Ovaj dan je malo tužan dan, jer je to poslednji dan naše ekspedicije. Zato pokušajte da što više uživate! Nije lako reći zbogom svojim psima i odvojiti se od njih. Ono što je sigurno je da ćete zauvek pamtiti najbolje trenutke ekspedicije i divno prijateljstvo i ljubav koje vam psi daju! To je životno iskustvo i možda čak i životna promena za neke od vas! Vraćamo se na farmu pasa u Kostromi. Trasa prolazi kroz slikovita mesta vodnog područja reke Volge. Ručak i topli čaj na putu. Povratak na farmu, hranjenje i davanje vode psima, slikanje i uživanje. Specijalna ceremonija povodom završetka ekspedicije, dodela diploma za samostalne mushere- vodiče pasa i suvenira svim učesnicima. Oproštajna večera i evaluacija ekspedicije U 23.00 krećemo iz hotela autobusom do železničke stanice. Voz za Mosku kreće u 23.40. Ručak i večera su uključeni u cenu.

  6. Dan : Kostroma – Moskva – Beograd

  Voz dolazi u Moskvu u ranim jutarnjim satima u 5.43. Transfer sa železničke stanice do aerodroma. U Domadedovo stižemo u 07.00. U 09.30 avion poleće iz Moskve ka Beogradu. Po rasporedu, u Beograd stižemo u 10.20.

  Termini: U PRIPREMI
  6 dana / 5 noćenja /avionom, SANKAMA, autobusom i vozom

  *fotografije – Dmitry Sharomov

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Aranžman Haski ekspedicija 2021 obuhvata:
  – Međunarodni let Beograd – Moskva-Beograd (direktan let, ekonomska klasa),
  – Transfer na relaciji Moskva – Kostroma – Moskva, i kamp – Kostroma – kamp
  – Smeštaj na bazi 1 noćenja u pansionu „Sosnoviy bor” 2+* na bazi polupansiona,
  – Smeštaj na bazi 3+1 noćenja u hotelu “Snegoročka” 3*, na bazi noćenja sa doručkom, švedski sto,
  – Ručak 2,3,4 i 5 dana programa
  – Večeru 2,3,4 i 5 dana programa
  – Korišćenje Ruske saune 3. i 4. dana programa
  – Obilazak grada Kostrome
  – Kurs i specijalan trening
  – Rentiranje pasa i specijalne opreme za ekspediciju
  – Pratnja instruktora tokom trajanja ekspedicije
  – Pratnja motornih sanki(ukoliko je potrebno) i tehnička podrška
  – Profesionalno fotografisanje tokom trajanja rute
  – Osiguranje
  – Potrebnu registraciju u Rusiji
  – Usluge licenciranog turističkog vodiča na SRPSKOM, ruskom i engleskom jeziku tokom trajanja putovanja,
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman Haski ekspedicija 2021 ne obuhvata:
  – Međunarodno zdravstveno osiguranje sa doplatm za sportske aktivnosti (obavezno ukoliko ga punici već ne poseduju),
  – Individualne troškove putnika,
  – Doplatu za 1/1 aranžman ili doplatu za aranžman u slučaju da grupa broji manje od 4 putnika

  VAŽNA NAPOMENA – SA SOBOM JE OBAVEZNO PONETI OBAVEZNU ZIMSKU OPREMU:
  – zimsku odeću,
  – kapu,
  – rukavice (poneti rezervni par radi zamene),
  – toplu zimsku obuću (mogućnost kupovine specijalne obuće na lokaciji u iznosu od 10 eur),
  – zimske ili vunene čarape,
  – termo aktivni veš ili dugačke gaće,
  – baterije (držati ih na toplom mestu, blizu tela),
  – upaljač,
  – naočare za sunce, ski naočare,
  – krema za zaštitu od sunca +50 faktor
  – vazelin za kožu
  – labelo za usta
  – termos 1.5l za vodu

  ČUDESNA AVANTURA:

 • Haski ekspedicija 2021

  Upustite se u ekspediciju od 90km sa haskijima kroz region Kostroma u Rusiji

  U PRIPREMI

  6 dana / 5 noćenja /avionom, SANKAMA, autobusom i vozom

  *Cena je podložna promeni usled promene cene avio karata.
  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

  NAPOMENA:
  *Cena je podložna promeni usled promene cene avio karata.
  * Zabranjeno je ignorisanje bezbednosnih pravila, agresivno postupanje sa psima i koršćenje nedozvoljenih supstanci i alkohola.
  * aranžman je sastavljen na bazi minimum 6 osoba koje plaćaju punu cenu. U slučaju manjeg broja osoba agencija zadržava pravo da ponudi uvećanu cenu ili da otkaže aranžman

  NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
  Pansion „Sonsoviy bor“ www.sosnoviybor-kostroma.ru/about/ nalazi se na 15km od Kostrome. Prirodno je lečilište sa prirodnim slikovitim krajolikom, smešteno u slikovitom, ekološki čistom sa visokom sadržaju negativnih jona, delu Kostromskog kraja. Okruženo je stotinu godina starim borovima.
  Hotel Snegoročka 3* , https://www.booking.com/hotel/ru/snegurochka.ru.html smešten je na 2 km od centra grada Kostroma i na 350 metara od reke Volge, hotel Snegurochka uključuje fitnes centar, saunu i restoran. Nudi smeštaj sa besplatnim bežičnim internetom. Klimatizovane sobe u hotelu Snegurochka uređene su tematski u stilu “Snežna kraljica”. Sve sobe uključuju TV, minibar i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim potrepštinama. Papuče i ogrtači dostupni su uz doplatu.

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela. Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Agencija zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.
  Napomene:
  Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucijama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu…. Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca. Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje. U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni. Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto okupljanja za odlazni i povratni let. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u programu Haski ekspedicija 2021. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

  Aranžman je rađen na bazi minimum 6 prijavljena putnika. UZ OVAJ PROGRAM HASKI EKSPEDICIJA 2021 VAZE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE Mayak Tours LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 33/2021.

  Cenovnik broj 3. od 04.02.2020.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš