Trajanje: 6 dana / 5 noći avionom
Lokacija: Rusija, Kostroma, Kostromska regija
Cena: U PRIPREMI
Rezerviši
 • Haski ekspedicija 2021

  Haski ekspedicija 2021

  Upustite se u ekspediciju od 90km sa haskijima kroz region Kostroma u Rusiji

  Termini: U PRIPREMI
  6 dana / 5 noćenja /avionom, SANKAMA, autobusom i vozom

  1. Dan : Beograd – Moskva – Kostroma

  Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Beograd, dva sata pre leta. Direktan let za Moskvu u 11:20h. Dolazak u Moskvu na aerodrom  u 16:10h. Po sletanju, sastanak sa vodičem, organizovan transport od Moskovskog aerodroma do Kostrome. Vožnja do Kostrome u trajanju od 5 do 7 h sa usputnim pauzama za večeru i odmor. Dolazak u Kostromu između 00-01:00h, Smeštaj. Noćenje. Večera tokom putovanja je uključena u cenu.

  2. Dan : : Kostromska regija – uvod u sankanje i prvih 10km ekspedicije

  Doručak. Transfer to farme haskija. Upoznavanje sa musherima – vodičima, uvodna sigurnosna uputstva, upoznavanje sa psima i individualna selekcija sanki. Trening sankanja. Pruprema pasa i opreme za ekspediciju. Ručak. Analiziranje mogućih situacija tokom trajanja ekspedicije. Početak probne ekspedicije. Prolazimo kroz prelepe zimske šume i polja, vodene površine reke, mala seoska naselja. Pauze za pravljenje fotografija tokom trajanja rute. Pauza za ručak i šolju toplog čaja. Zatim se vraćamo u grad i u hotel. Pripremate se za večeru i razgledanje autobusom u Kostromi. Večernje razgledanje grada i večera u gradu. Kostroma je grad na Volgi. Na 300 kilometara od prestonice Rusije – Moskve i 70 km od prestonice Zlatnog prstena – Jaroslavska. Kostroma zrači svojom udobnošću, ležernim (laganim) i odmerenim životom. Ovde možete uživati u mirnim i prijatnim gradskim ulicama, parkovima i trgovima, videti trgovačke vile (dvorce). Ručak, večera i obilazak grada su uključeni u cenu.

  3. Dan :

  Kostromska regija – narednih 20km sankanja

  Buđenje. Doručak u hotelu. Priprema pasa i opreme za polazak. Tokom vožnje divićemo se lepoti ruske prirode. Osećaćete se kao u bajci. Tokom rute će vas fotografisati profesionalni fotograf. Pauza za ručak tokom trajanja rute. Vožnja kroz predivne šume, ali i po zaleđenoj reci Volgi(ako vremenski uslovi dozvole)brzina, svež vazduh, sreća, beli sneg i neverovatni haskiji će učiniti vaš dan prelepim! Videćemo i Ipatijevski manastir sa reke. Povratak na farmu. Hranjenje i pojenje pasa. Povratak u hotel minibusom. Večera u hotelu. Slobodno vreme ili odlazak u rusku saunu. Noćenje. Ruska sauna i ručak su uljučeni u cenu.

  4. Dan :

  Kostromska regija – 25km sankanja

  Buđenje. Doručak. Priprema pasa kao i obično i polazak. Danas idemo na dvodnevnu eksepdiciju, tako da se uveče nećemo vratiti u hotel. Ponećemo samo neophodne stvari sa nama koje se mogu spakovati u jedan ranac. Vozićemo se sankama oko 25 km. Ručak ćemo imati usput. Uveče stižemo u šumski hotel i na 500 metara od našeg smeštaja parkiraćemo sanke i smestiti pse. Noć ćemo provesti u banjskoj gostionici(sanatorijumu) gde ćemo i večerati. Po želji moguće je otići u Rusko kupatilo. Ručak i večera, ko i sauna – Rusko kupatilo su uključeni u cenu.

  5. Dan :

  Kostromska regija – 25km sankanja

  : Doručak. Ovaj dan je malo tužan dan, jer je to poslednji dan naše ekspedicije. Zato pokušajte da što više uživate! Nije lako reći zbogom svojim psima i odvojiti se od njih. Ono što je sigurno je da ćete zauvek pamtiti najbolje trenutke ekspedicije i divno prijateljstvo i ljubav koje vam psi daju! To je životno iskustvo i možda čak i životna promena za neke od vas! Vraćamo se na farmu pasa u Kostromi. Trasa prolazi kroz slikovita mesta vodnog područja reke Volge. Ručak i topli čaj na putu. Povratak na farmu, hranjenje i davanje vode psima, slikanje i uživanje. Specijalna ceremonija povodom završetka ekspedicije, dodela diploma za samostalne mushere- vodiče pasa i suvenira svim učesnicima. Oproštajna večera i evaluacija ekspedicije U 23.00 krećemo iz hotela autobusom do železničke stanice. Voz za Mosku kreće u 23.40. Ručak i večera su uključeni u cenu.

  6. Dan : Kostroma – Moskva – Beograd

  Voz dolazi u Moskvu u ranim jutarnjim satima u 5.43. Transfer sa železničke stanice do aerodroma. U Domadedovo stižemo u 07.00. U 09.30 avion poleće iz Moskve ka Beogradu. Po rasporedu, u Beograd stižemo u 10.20.

  Termini: U PRIPREMI
  6 dana / 5 noćenja /avionom, SANKAMA, autobusom i vozom

  *fotografije – Dmitry Sharomov

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Aranžman Haski ekspedicija 2021 obuhvata:
  – Međunarodni let Beograd – Moskva-Beograd (direktan let, ekonomska klasa),
  – Transfer na relaciji Moskva – Kostroma – Moskva, i kamp – Kostroma – kamp
  – Smeštaj na bazi 1 noćenja u pansionu „Sosnoviy bor” 2+* na bazi polupansiona,
  – Smeštaj na bazi 3+1 noćenja u hotelu “Snegoročka” 3*, na bazi noćenja sa doručkom, švedski sto,
  – Ručak 2,3,4 i 5 dana programa
  – Večeru 2,3,4 i 5 dana programa
  – Korišćenje Ruske saune 3. i 4. dana programa
  – Obilazak grada Kostrome
  – Kurs i specijalan trening
  – Rentiranje pasa i specijalne opreme za ekspediciju
  – Pratnja instruktora tokom trajanja ekspedicije
  – Pratnja motornih sanki(ukoliko je potrebno) i tehnička podrška
  – Profesionalno fotografisanje tokom trajanja rute
  – Osiguranje
  – Potrebnu registraciju u Rusiji
  – Usluge licenciranog turističkog vodiča na SRPSKOM, ruskom i engleskom jeziku tokom trajanja putovanja,
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman Haski ekspedicija 2021 ne obuhvata:
  – Međunarodno zdravstveno osiguranje sa doplatm za sportske aktivnosti (obavezno ukoliko ga punici već ne poseduju),
  – Individualne troškove putnika,
  – Doplatu za 1/1 aranžman ili doplatu za aranžman u slučaju da grupa broji manje od 4 putnika

  VAŽNA NAPOMENA – SA SOBOM JE OBAVEZNO PONETI OBAVEZNU ZIMSKU OPREMU:
  – zimsku odeću,
  – kapu,
  – rukavice (poneti rezervni par radi zamene),
  – toplu zimsku obuću (mogućnost kupovine specijalne obuće na lokaciji u iznosu od 10 eur),
  – zimske ili vunene čarape,
  – termo aktivni veš ili dugačke gaće,
  – baterije (držati ih na toplom mestu, blizu tela),
  – upaljač,
  – naočare za sunce, ski naočare,
  – krema za zaštitu od sunca +50 faktor
  – vazelin za kožu
  – labelo za usta
  – termos 1.5l za vodu

  ČUDESNA AVANTURA:

 • Haski ekspedicija 2021

  Upustite se u ekspediciju od 90km sa haskijima kroz region Kostroma u Rusiji

  U PRIPREMI

  6 dana / 5 noćenja /avionom, SANKAMA, autobusom i vozom

  *Cena je podložna promeni usled promene cene avio karata.
  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

  NAPOMENA:
  *Cena je podložna promeni usled promene cene avio karata.
  * Zabranjeno je ignorisanje bezbednosnih pravila, agresivno postupanje sa psima i koršćenje nedozvoljenih supstanci i alkohola.
  * aranžman je sastavljen na bazi minimum 6 osoba koje plaćaju punu cenu. U slučaju manjeg broja osoba agencija zadržava pravo da ponudi uvećanu cenu ili da otkaže aranžman

  NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
  Pansion „Sonsoviy bor“ www.sosnoviybor-kostroma.ru/about/ nalazi se na 15km od Kostrome. Prirodno je lečilište sa prirodnim slikovitim krajolikom, smešteno u slikovitom, ekološki čistom sa visokom sadržaju negativnih jona, delu Kostromskog kraja. Okruženo je stotinu godina starim borovima.
  Hotel Snegoročka 3* , https://www.booking.com/hotel/ru/snegurochka.ru.html smešten je na 2 km od centra grada Kostroma i na 350 metara od reke Volge, hotel Snegurochka uključuje fitnes centar, saunu i restoran. Nudi smeštaj sa besplatnim bežičnim internetom. Klimatizovane sobe u hotelu Snegurochka uređene su tematski u stilu “Snežna kraljica”. Sve sobe uključuju TV, minibar i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim potrepštinama. Papuče i ogrtači dostupni su uz doplatu.

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela. Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Agencija zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.
  Napomene:
  Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucijama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu…. Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca. Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje. U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni. Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto okupljanja za odlazni i povratni let. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u programu Haski ekspedicija 2021. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

  Aranžman je rađen na bazi minimum 6 prijavljena putnika. UZ OVAJ PROGRAM HASKI EKSPEDICIJA 2021 VAZE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE Mayak Tours LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 37/2022.

  Cenovnik broj 3. od 04.02.2020.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš

You have successfully subscribed to the newsletter

Došlo je do greške, molimo pokupajte ponovo

Turistička agencija Mayak Tours will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.