Trajanje: 03-07. decembar 2020. 5 dana / 2 noćenja
Lokacija: Mostar, Kravice, Počitelj, vrelo Bune, Jablanica, Konjic
Cena: 79€
Rezerviši
 • Titov bunker i Hercegovina putovanje

  Obiđite Titov atomski bunker i najlepše vodopade Hercegovine!

  03-07. decembar 2020.

  5 dana / 2 noćenja / autobusom

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1. Dan: BEOGRAD

  Polazak sa Novog Beograda, preko puta TC Ušće, pored Brankovog mosta kod skejt parka, sa bivše okretnice autobusa 43 i sadašnjeg stajališta gradskog autobusa 60 oko 21h. Noćna vožnja kroz Srbiju i Bosnu i Hercegovinu uz usputna zadržavanja za odmor i obavljanje graničnih formalnosti.

  2. Dan: MOSTAR

  Dolazak u *Mostar. *Razgledanje Mostara i slobodno vreme za kafu i doručak. U popodnevnim časovima okupljanje i smeštaj u hotel (ako postoji mogućnost ranijeg ulaska u sobe – prvo smeštaj u hotel pa obilazak grada). Slobodno vreme. Opcioni organizovani odlazak na večeru u restoranu domaće kuhinje na reci Neretvi. Noćenje.

  3. Dan: BLAGA HERCEGOVINE: – KRAVICE – POČITELJ – VRELO BUNE (BLAGAJ)

  Doručak. Slobodno vreme u Mostaru ili fakultativni celodnevni izlet do prelepih vodopada Kravice*, srednjovekovnog grada Počitelj* i Blagaja, gde Buna izvire* podno tvrđave hercega Stefana. Vožnja ka Kravicama. Obilazak ovog parka prirode, potom slobodno vreme za uživanje u pridodi. Nastavak vožnje do grada Počitelj. Razgledanje grada i slobodno vreme za kafu ili obilazak stare tvrđave. Polazak do Vrela Bune, uz usputni obilazak manastira Žitomislići*. Odlazak do vrela Bune i slobodno vreme za ručak i uživanje. Povratak u Mostar u popodnevnim satima. Slobodno veče u gradu. Noćenje.

  4. Dan: MOSTAR – JABLANICA – KONJIC

  Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska ka Beogradu (oko podneva). Odlazak do Jablanice i obilazak mosta na Neretvi*. Nastavak vožnje do Konjica. Slobodno vreme ili Fakultativni obilazak Titovog atomskog bunkera*. Kasno popodne polazak za Beograd i noćna vožnja kroz Bosnu i Hercegovinu i Srbiju uz pauze za odmor i granične formalnosti.

  5. dan BEOGRAD

  Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

   

   

  Titov bunker i Hercegovina putovanje

  Cena aranžmana 99 EUR
  First minute cena 79 EUR

  -Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate-

   

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Aranžman Titov bunker i Hercegovina putovanje obuhvata:

  – Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
  – Obilazak, Mostara, Jablanice i Konjica prema programu,
  – 2 noćenja sa doručkom u ½,1/3  sobama u Hotelu Kapetanovina u Mostaru,
  – Usluge vodiča u svakom autobusu,
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman Titov bunker i Hercegovina putovanje ne obuhvata:

  Fakultativne izlete:
  – Večera u restoranu domaće kuhinje uz reku Neretvu 1500 RSD po osobi;
  – Izlet do vodopada Kravica , tvrđave Počitelj i vrela Bune – 20 EUR po osobi (autobuski prevoz, ulaznice za Kravice, ulaznice za vrelo Bune);
  – Obilazak Titovog atomskog bunkera sa lokalnim vodičem – 15 EUR po osobi;
  – Međunarodno zdravstveno putno osiguranje (izdaje se u agenciji) ~1€ po danu po osobi;
  – Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit;
  – Doplata za polazak iz Novog Sada (transfer) 2000 RSD po osobi;
  – Individualne troškove putnika.

 • Hotel “Kapetanovina“ smešten je u starom delu grada Mostara u blizini Starog mosta koji je zbog svoje lepote i jedinstvenosti među najlepšim mostovima na svetu. A Mostar je vekovima mesto gde se susreću Istok i Zapad, raskršće različitih civilizacija od kojih mu je svaka podarila deo svoje posebnosti a on sam je imao sunce, zelenilo behar i prelepu Neretvu.

  Svi koji žele doživeti lepotu Hercegovine hotel „Kapetanovina“ je idealan izbor. Moderan dizajn u kombinaciji sa orijentalnim stilom, izvanredna usluga, raznovrsni sadržaji učini će vaš boravak prijatnim. Hotel raspolaže sa moderno opremljenim sobama u kojima su preslikane boje reke Neretve i sa pogledom na veličanstvenu panoramu Starog mosta.

  Hotel „Kapetanovina“ ponudi će vam ugodan smeštaj i vrhunske sadržaje i uslugu po pravoj ceni. Idealan je izbor za one koji žele miran boravak u blizini svih zanimljivih mesta u Mostaru.

  Sobe su opremljene TV-om ravnog ekrana. Neke sobe imaju prostor za sedenje u kojem se možete opustiti. Naći ćete kuvalo za vodu. Sobe imaju vlastito kupatilo sa kadom ili tušem i bideom, sa papučama na raspolaganju. Za vašu udobnost, naći ćete besplatne toaletne potrepštine i fen za kosu. Sve sobe su opremljene savremenim sefovima kao i dečijim krevetom i baby hranilicom koje našim gostima osiguravamo po potrebi.

  U sklopu objekta nalazi se suvenirnica. Gostima takođe nude usluge: izgubljeno – nađeno, pozivanje Taxy službe, kartu grada kao i dasku za peglanje i peglu.

  Osoblje hotela govori engleski, francuski i španski jezik.
  Hotel poseduje 24 sobe.

  Mostar Razgledanje Starog mosta, Krive ćuprije, kule oko Starog mosta, Tabhane, ulice Kujundžiluk…

  Kravice Vodopad Kravica, predstavlja veliki bigarni vodopad na reci Trebižat, u kraškom delu BiH. Visine je oko 25 metara, dok je prečnik jezera u njegovom podnožju 120 metara. Kravica predstavlja popularno izletište i plivalište i često je posećen od strane turista iz Mostara, Međugorja i Dubrovnika. U blizini vodopada smeštena je i mala pećina sa stalaktitima od kalcijum karbonata, kao i stara vodenica i jedrenjak.

  Počitelj je neobičan gradić orijentalnog stila na levoj obali Neretve. Pored izvanredne arhitekture, sa građevinama nastalim u periodu od 400 godina osmanlijske uprave, Počitelj obuhvata i najstariju umetničku koloniju jugoistočne Evrope.
  Vrelo Bune i Blagaj Vrelo Bune nalazi se podno srednjevekovnog Blagaja, nedaleko od Mostara. Vrelo tj. izvor reke Bune je jedno od najvećih vrela u Evropi. U jednoj sekundi izvor daje 30 metara kubnih vode! Naročito je interesantno mesto na kom voda izvire, iz dubine pećine u visokoj klisuri u podnožju brda Hum.

  Manastir Žitomislići, iz 15. veka i značajan je kao jedan od najstarijih centara širenja pismenosti u Hercegovini. Zadužbina je stare plemićke porodice Miloradović. Deo ove porodice iselio se u Rusiju gde su sticali oficirske činove, postajali kozačke starešine, a jedan od njih postao i gubernator Male Rusije (Ukrajine). Svoju postojbinu i poreklo nisu nikad zaboravili.

  Jablanica Tu se nalazi spomen kompleks Bitke na Neretvi i ostaci mosta srušenog 1968. god. za potrebe istoimenog fimla.

  Titov atomski bunker u Konjicu građen je tajno od 1953. do 1979., pod nazivom DO ARK da bi se u slučaju atomske katastrofe tu sklonili Tito, negova porodica i njegovi najbliži saradnici. Ovaj impozatni prostor zauzima oko 6.500 m2, na 300 m ispod zemlje. Bunker je građen sa namerom da u slučaju atomskog rata, funkcioniše i kao sklonište državnog vrha i centar vojnih operacija. Objekat, koji podseća na lavirint, sa više od 100 prostorija i potpuno sačuvanim inventarom (brojni rezidencijalni prostori, sala za konferencije, kancelarija i predsednički blok), mogao je obezbedi nesmetan život 350 ljudi tokom 6 meseci. Izgradnja je koštala oko 4,6 milijardi $. Do 90-ih godina je postojanje bunkera bila je najstrože čuvana vojna tajna.

  Napomene:
  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  U slučaju rezervacije više od 5 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu kako bi proverili da li ima dovoljno mesta.
  Program Titov bunker i Hercegovina putovanje rađen je na bazi 50 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

  Uz program Titov bunker i Hercegovina putovanje važe Opšti uslovi putovanja ogranizatora putovanja – Mayak Tours DOO, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 33/2021

  Uz njega važi cenovnik broj 1. od 22.10.2020.

Poštovani putnici Boreas travel-a, Agencija Boreas travel ušla je u proceduru ujedinjenja sa agencijom Mayak tours. Godine kvalitetne saradnje ove dve agencije rezultirale su ujedinjenjem koje ćemo sprovesti na obostrano zadovoljstvo. Boreas travel će do kraja procesa ujedinjenja sve svoje resurse preusmeriti ka agenciji Mayak tours, uključujući internet stranicu i facebook stranu, koje će od sada postojati pod nazivom Mayak tours. Svi putnici koji imaju neiskorišćene "covid vaučere" imaju mogućnost da ih iskoriste kroz novu, ujedinjenu kompaniju, tako da se za klijente obe agencije situacija ne menja, i svi će moći da iskoriste svoje vaučere kako je i planirano.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, možete nas pozvati na 011/3287-837, 064/222-6510, poslati e-mail na office@mayaktours.com ili nas posetiti na adresi - Gavrila Principa 52.

Poslovnica U TC Milenijum od 10.10.2020. više nije u funkciji.

Srdačano vaši Mayak Tours i Boreas Travel