Istanbul 3 noćenja
Trajanje: U PRIPREMI 6 dana / 3 noćenja
Lokacija: Istanbul, Turska
Rezerviši
 • Istanbul Nova Godina 

  U PRIPREMI
  6 dana / 3 noći / autobusom

  Istanbul, Carigrad, Stambol, Vizantion, Konstatinopolj – sve su ovo imena za grad na raskršću civilizacija i religija, mestu gde se susreće istok i zapad, za grad “premazan” bogatim slojevima istorije koji je toliko puta bio slavljen, paljen, prekrštavan i osvajan. Današnje ime Istanbul duguje turskoj verziji grčke fraze “Eis tan polin” što u prevodu znači – grad. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Predstavlja najjače ekonomsko I kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

  1. DAN
  Polazak iz Beograda preko puta TC “UŠCE”, kod gradskog stajališta autobusa 60 (pored Brankovog mosta, kod skejt parka), u 17.00h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

  2. DAN 
  Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu…Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju, poseta brdu Čamlidža, jednom od najlepših izletišta i vidikovca Istanbula. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

  3. DAN 
  Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativno razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu Svete Sofije – nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, a sada džamije, Cisterna Bazilika – podzemna cisterna koja je za vreme Justinijana vodom snabdevala ceo Konstantinopolj, Topkapi palate -velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika, Rimski Hipodrom gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica. Obilazak završavamo na Kapali Čaršiji, najvećoj tržnici u Istanbulu. Slobodno vreme. Mogućnost odlaska na tursko veče. Noćenje.

  4. DAN  
  Doručak.  Slobodno vreme ili fakultativno obilazak Vaseljenske Patrijaršije i odlazak na krstarenje Bosforom: Zlatni rog, kula Galata, vojna akademija, bosforski most, Rumeli i Anadolu hisar, Bilerbei palata, princezino ostrvo… Odlazak do Dolmabahče palate – poslednja razidencija Osmanlijskih Sultana, sagrađena u stilu apsolutističkih imperatorskih palata, koja je po bogatstvu nadvisila i svoj uzor, Versaj. Noćenje.

  5.DAN 
  Doručak. Pakovanje i napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska za Beograd ili fakultativni izlet do Prinčevskih ostrva u Mramornom moru – Ekskluzivno izletište bogatih Istanbulskih građana na kojima nema automobila, ali ima veoma ekskluzivnih vila i puno zelenila. Polazak za Srbiju u posle podnevnim časovima. Vožnja kroz Tursku i Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.

  6.DAN 
  Dolazak u Beograd na mesto polaska u podnevnim časovima.

  U PRIPREMI

  *Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate*

  Način plaćanja:
  -Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  -Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a
  -Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina na najviše 3 rata (isti uslovi kao i gotovina)
  – Na rate čekovima građana do 31. septembra 2020.

  Aranžman Istanbul Nova Godina obuhvata:
  – Prevoz autobusima visoke turističke klase sa audio, video i klima opremom;
  – Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u Istanbulu (doručak švedski sto), hotel sa 4*, u 1/2 i 1/3 sobama;
  – Panoramsko razgledanje Istanbula,
  – Organizacija i vođstvo puta.

  Aranžman Istanbul Nova Godina ne obuhvata:
  – Ulaznice za posete i ostale individualne troškove;
  – Fakultativni izleti;
  – Međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem za Covid-19.

  Fakultativni izleti:
  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i realizacija zavisi od broja prijavljenih putnika. Minimum za realizaciju je 30 prijavljenih putnika, a moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene.
  Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih osoba, kao i drugih objektivnih okolnosti.

  Cene fakultativnih izleta:
  – Razgledanje grada i obilazak lokaliteta Topkapi palata, Aja Sofija, Cisterna Bazilika i Rimski Hipodrom – 45 eur;
  – Poseta Patrijaršiji i krstarenje Bosforom sa lokalnim vodičem – 20 eur;
  – Dolmabahče palata – 30 eur;
  – Tursko veče sa večerom i dva pića – 30 eur;
  – Prinčevska ostrva: Vožnja brodom sa posetom Prinčevskim ostrvima (Buyuk Ada) – 20 eur (cena obuhvata autobuski prevoz, vožnju brodom, vožnja električnim kombijem na Velikom ostrvu (Buyuk Ada) i uslugu lokalnog vodiča).

  Popusti i doplate:
  – Doplata za jednokrevetnu sobu – 40 eur;
  – Doplata za prazno (dodatno) sediste u autobusu – 50 eur;
  – Doplata za polazak iz Novog Sada (transfer) – 2000 rsd po osobi;
  PRTLJAG: Dozvoljena količina prtljaga je maksimalno jedan komad do 23 kg po putniku;
  – Doplata za svaki dodatni prtljag iznosi – 35 eur;
  Putnicima je dozvoljen prenos luksuzne robe pod koju spadaju parfemi, duvan i sl. samo u količini koju propisuju nadležni carinski organi države kroz koju se prolazi. Svaka ilegalna količina luksuzne robe ili ilegalna trgovina neće biti tolerisana od strane agencije.

 • Smeštaj:

  The Byzantium Hotel 4*
  Ovaj hotel specijalne kategorije se nalazi u Sultanahmetu, četvrti u istanbulskom Starom gradu. Poseduje krovnu terasu sa panoramskim pogledom na Istanbul, Mramorno more i Prinčevska ostrva. U neposrednoj Blizini nalazte se Aja Sofija I Topkapi palata. Luksuzne sobe u objektu imaju flat-screen TV sa satelitskim kanalima, mini-bar, kupatila… Doručak je na bazi švedskog stola.

  -Hotel Armagrandi Spina 4*
  Ovaj hotel specijalne kategorije nalazi se na privilegovanoj lokaciji, između Plave džamije i Aje Sofije, u Sultanhametu. U hotelu Armagrandi Spina dostupan je punkt sa besplatnim bežičnim internetom. Ovaj renovirani hotel je smešten u kući u nizu iz 19. veka. Armagrandi Spina predstavlja kvalitetan primer otomanske i vizantijske arhitekture. Sobe uključuju ručno pravljeni nameštaj i uređene su moderno. Imaju udoban nameštaj, frižider, satelitsku televiziju i radni sto. Restoran na krovu Filarmoni nudi spektakularan pogled na Mramorno more, Plavu džamiju i Aju Sofiju.

  -Premist Hotels Sultanahmet 3*
  Hotel Premist se nalazi u srcu četvrti Sultanahmet u renoviranoj zgradi sa očuvanim istorijskim karakteristikama i originalnom drvenom konstrukcijom. Objekat se nalazi u neposrednoj blizinni Palate Topkapi i Aja Sofije. Gostima su na raspolaganju besplatan WiFi i elegantno uređene smeštajne jedinice sa klima-uređajem i flat-screen TV-om. Doručak je na bazi švedskog stola.

  -Grand Hilarium Hotel 4*
  Hotel Grand Hilarium, smešten u centralnoj istorijskoj četvrti Istanbula Jenikapi, nudi bazen u zatvorenom, hamam, teretanu i besplatan WiFi. Svaka soba u hotelu Grand Hilarium ima nameštaj svetlih boja, TV sa satelitskim kanalima i mini-bar, kao i elegantno kupatilo sa originalnim toaletnim priborom. Doručak je na bazi švedskog stola.

  – Hotel Grand Emin 3*
  Hotel Grand Emin se nalazi pored Mramornog mora u Istanbulu, na 500 metara od metro stanica YeniKapi i Aksaray sa kojih se lako stiže do dinamičnog Trga Taksim i istorijske četvrti Sultanahmet. Sve smeštajne jedinice hotela Grand Emin su klimatizovane i sadrže TV sa kablovskim i satelitskim kanalima i sopstveno kupatilo. Od hotela se lako stiže do brojnih istorijskih spomenika, uključujući i Trg Taksim. Doručak je na bazi švedskog stola.

  Napomene o smeštaju:
  Zvanična potvrda hotela u kom će biti obezbeđen smeštaj za grupu, na bazi navedene usluge, u skladu sa najavljenom kategorijom i lokacijom, dobija se najranije 5 dana pred polazak na putovanje. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

  Opšte napomene:
  – Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa;
  – Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije
  – Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Turske.
  – Za ulazak u R.Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R.Tursku
  – U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
  – TA Mayak Tours ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
  – Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. – Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
  – Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
  – Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 65. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
  – Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
  – Raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
  – ROK ZA PRIJAVU JE 10 DANA PRE POCETKA PUTOVANJA, ODNOSNO DO POPUNE MESTA ZA DATI ARANZMAN

  OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
  Zа vreme trаjаnjа turističkog putovаnjа Istanbul Nova Godina, nа odstupаnje od ugovorа, potrošаč ukаzuje orgаnizаtoru, lokаlnom predstаvniku orgаnizаtorа i lokаlnoj аgenciji nа koju je orgаnizаtor uputio potrošаčа zа slučаj potrebe pružаnjа određene pomoći. POTROŠАČ NE MOŽE DА ZАHTEVА UMАNJENJE CENE АKO NESАVESNO PROPUSTI DА UKАŽE NА ODSTUPАNJА IZMEĐU PRUŽENIH I UGOVORENIH USLUGА ZA VREME TRAJANJA TURISTIČKOG PUTOVANJA ISTANBUL NOVA GODINA. Potrošаč je dužаn dа orgаnizаtorа, lokаlnog predstаvnikа orgаnizаtorа ili lokаlnu аgenciju nа koju je organizator uputio potrošаčа zа slučаj potrebe pružаnjа određene pomoći, u pisаnoj formi, nа pаpiru ili nа drugi odgovаrаjući nаčin, obаvesti o nedostаcimа izvršenih uslugа, nаjkаsnije u roku do mesec dаnа od dаnа utvrđivаnjа nedostаtаkа. Аko potrošаč propusti dа blаgovremeno obаvesti orgаnizаtorа o nedostаcimа pruženih uslugа ne može zаhtevаti umаnjenje cene iz člаnа 104. ovog zаkonа, rаskid ugovorа iz člаnа 105. ovog zаkonа i nаknаdu štete iz člаnа 107. ovog zаkonа, osim аko se odgovornost zа propuštаnje rokа iz stаvа 1. ovog člаnа ne može stаviti potrošаču nа teret. Potrošаč može dа izjаvi reklаmаciju usmeno nа mestu koje je određeno zа prijem reklаmаcijа, telefonom, pisаnim putem, elektronskim putem, odnosno nа trаjnom nosаču zаpisа, uz dostаvu rаčunа nа uvid ili drugog dokаzа o kupovini (kopijа rаčunа, slip i sl.). Prodаvаc je dužаn dа potrošаču izdа pisаnu potvrdu ili elektronskim putem potvrdi prijem reklаmаcije, odnosno sаopšti broj pod kojim je zаvedenа njegovа reklаmаcijа u evidenciji primljenih reklаmаcijа. Prodаvаc je dužаn dа bez odlаgаnjа, а nаjkаsnije u roku od 8 dаnа od dаnа prijemа reklаmаcije, pisаnim ili elektronskim putem odgovori potrošаču nа izjаvljenu reklаmаciju. MESTO ODREĐENO ZA PRIJEM REKLAMACIJA: Mayak Tours d.o.o., Gavrila Principa 52, 11000 Beograd;
  telefon: +381 11 3287 837; e-mail: office@mayaktours.com; Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, tokom korišćenja smeštaja i prevoza kao i nakon završetka usluge je: Aleksandar Marković.

  Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovnja, licenca ministarstva turizma OTP 33/2021.

  Cenovnik broj 1 od 31.10.2020.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš