Trajanje: 16-25.06.2019. - 10 dana / 7 noćenja
Lokacija: PEKING-KINESKI ZID- Xi'AN-HANGZHOU - SUZHOU-SHANGHAI
Cena: od 985€
Rezerviši
 • KINA ARANŽMAN LETO 2019 VELIKA KINESKA TURA

  PEKING-KINESKI ZID- Xi’AN-HANGZHOU – SUZHOU-SHANGHAI
  SIGURAN POLAZAK: 16.6-25.6.2019

  10 dana / 7 noćenja / avionom
  Redovna cena: 1100 EUR

  FIRST MINUTE 985 EUR /

  PROGRAM PUTOVANJA:
  1.dan BEOGRAD – ZAGREB – DOHA
  Polazak na Kina aranžman leto iz Beograda sa kućne adrese u dogovreno vreme u jutarnjim satima. Sastanak putnika na aerodromu u Zagrebu u 15:15. Preuzimanje putne dokumentacije i prijava na let za Dohu na Qatar Airways-s u 17.15. Sletanje u Dohu u 23:45.

  2.dan DOHA– PEKING
  Nastavak leta za Peking u 02:10 sati. Sletanje u Peking predviđeno je u 14:55 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti sledi transfer do grada i kraće zaustavljanje kod „Ptičijeg gnezda „ i „Vodene Kocke„, građevina napravljenih za Olimpijske igre 2008. godine. Odlazak do čuvene pijace Wangfujing koja je savršeno mesto za pronalaženje najneobičnijih kineskih specijaliteta: škorpije, svinjski mozak, morske zvezde, krv od patke, pa čak i pohovane pse. Turisti ih često kupuju, a zatim ih fotografišu i bace. Samo najhrabriji ih zapravo i probaju, no pijaca je svakako jedna od atrakcija Pekinga. Kraće slobodno vreme i zajednički odlazak na večeru u lokalni restoran. Odlazak do hotela. Smeštaj, noćenje.

  3.dan PEKING- KINESKI ZID – PEKING
  Doručak. Odlazak na celodnevni izlet do jednog od svetskih čuda, Velikog kineskog zida, najveće građevine na svetu, dugačke gotovo 9.000 km, za koju kažu da se čak vidi sa Meseca. Zid je građen tokom punih 20 vekova kao odbrana Kine od čestih upada nomada sa severa. Godine 1987. uvršten je na UNESCO listu svetske baštine. Šetnja delom zida te organizovani odlazak na ručak (uključen u cenu). Nakon ručka razgledanje slavnih carskih grobnica dinastije Ming i šetnja uzduž Svetog Puta s divovskim mramornim ljudskim i životinjskim likovima koji čuvaju grobno područje careva dinastije Ming. Povratak u Peking. Odlazak na tradicionalnu večeru u lokalni restoran – vodimo Vas na svetski poznati kineski specijalitet -Pekinšku patku (uključeno u cenu aranžmana). Povratak u hotel. Noćenje.

  4.dan PEKING ( razgledanje grada ) – noćni voz za XI’AN
  Doručak. Razgledanje Pekinga. Odlazak do najvećeg trga na svetu Tiananmena, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgledanje Zabranjenog grada, drevne carske rezidencije dinastija Ming i Qing s više od 9.000 soba, okružene visokim purpurnim zidinama i zlatnim krovovima. Zabranjeni grad je vekovima bio obavijen velom tajni i u njega nisu smeli kročiti obični smrtnici. Ručak u lokalnom restoranu. Sledi obilazak Nebeskog hrama – oltara gde je car prinosio žrtvu bogovima. Odlazak do Letne Palate koju okružuje najveći i najbolje očuvani carski vrt u celoj Kini. Tokom dinastije Qing, bila je letnje utočište od vrućine Pekinga za carsku porodicu. Odlazak prema železničkoj stanici te prijava za voz za Xi’an. Vožnja noćnim vozom turističke kategorije, spavaća kola sa 4 ležaja. Vožnja traje cca 12 sati.

  5.dan XI’AN
  Dolazak u Xi’an u jutarnjim satima. Odlazak do hotela na doručak, a nakon doručka odlazak na izlet do mauzoleja prvog kineskog cara Qin Shija, gde se nalazi gotovo 6.000 glinenih kipova ratnika i konja u prirodnoj veličini, koji čuvaju grobno područje i večni mir cara o kojem postoje mnoge legende i priče. Svaka od figura je jedinstvena i ne postoje dve iste. Povratak u Xian, smeštaj u hotel. Odlazak u obilazak jednog od istorijski najznačajnijih gradova u Kini, sedišta jedanaest dinastija, poznatog još pod imenom „Večni mir“. Posetićemo i staro budističko svetište – pagodu Velike Divlje Guske i Kulu bubnja. Večera u lokalnom restoranu. Uveče predlažemo odlazak na čuveni Tang dynasty show sa raskošnom pozornicom i najpoznatijim kineskim performansom. Povratak u hotel. Noćenje.

  6.dan XI’AN – HANGZHOU ( avionom )
  Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do muslimanske četvrti i šetnja jednim od najbolje očuvanih zidina koje potiču iz vremena dinastije Ming. Odlazak na čuvenu ceremoniju čaja. Kasniji ručak. Transfer do aerodroma i let za Hangzhou, jedan od najpopularnijih turističkih bisera Kine, s mnoštvom hramova i paviljona. Transfer i smeštaj u hotel. Noćenje.

  7.dan HANGZHOU – SUZHOU
  Doručak. Razgled pagode Šest harmonija, poseta hramu Lingyin, jednom od najpoznatijih hramova južno od Yangtze reke. Posle ćemo se provozati čamcem po biseru ovog grada, po prekrasnom Zapadnom jezeru. Odlazak prema Suzhou uz zaustavljanje na jednoj od plantaža najboljeg zelenog čaja na svetu gde ćete videti način proizvodnje i imati priliku da degustirate jedan od najkvalitetnijih zelenih čajeva na svetu. Nastavak vožnje do Suzhoua, kojeg zovu i Kineska Venecija, zbog brojnih kanala na kojima leži i bogatih kineskih vrtova od kojih su mnogi pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak na vožnju brodom po Carskom kanalu uz koji su se smestile najlepše pagode. Zajednički odlazak na večeru. Smeštaj u hotel. Noćenje.

  8.dan SUZHOU – SHANGHAI
  Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do Muzeja i fabrike svile gde ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupovine originalnih proizvoda od svile po fabričkim cenama. Nastavak vožnje do Shanghaia. Po dolasku u Shanghai, odlazak do Bunda od kuda se pruža divan pogled na futuristički deo Pudong sa blještavilom svetala i reklama. Predlažemo odlazak do Shanghai towera koji je sa svojih vrtoglavih 635 m drugi najviši toranj na svetu i najviši toranj Azije. Popnite se ultrabrzim liftom koji u samo 1 sekundi prođe 18 spratova do vidikovca sa nezaboravnim pogledom na Shanghai. Odlazak do glavne shopping ulice u gradu, užurbane Nanjing road koja obiluje prodavnicama i restoranima. Slobodno vreme. Zajednički odlazak u restoran na večeru. Posle večere predlažemo odlazak na svetski poznati akrobatski show koji se održava u Shanghaiu (zbog velikog interesovanja, obavezna je prijava prilikom rezervacije aranžmana ). Odlazak u hotel. Noćenje.

  09.dan SHANGHAI – DOHA
  Doručak. Nastavak obilaska grada. Poseta starom gradu i vrtu YuYang, koji je sagrađen pre 450 godina i sa svojim mostićima i paviljonima je prava oaza mira. Slobodno vreme. Zajednički odlazak na kasni ručak. Posle ručka predlažemo odlazak na čuvenu Fake market gde možete kupiti najbolje „lažnjake„ u Kini za koje ni sami nećete verovati da nisu pravi. Transfer do aerodroma. Za one koji žele doživeti nešto više, predlažemo odlazak do aerodroma sa čuvenim Maglev vozom koji ide 425 km na sat, pa vožnja do aerodroma traje samo 8 minuta ( doplata cca 80 Yuana na licu mesta- cca 11-12 eur ). Za to vreme, autobus će dovesti naš prtljag do aerodroma. Prijava za let za Dohuu 23:50. Noćni let.

  10. dan DOHA – ZAGREB – BEOGRAD
  Sletanje u Dohu u 05:00 po lokalnom vremenu, i nastavak leta prema Zagrebu u 08:05 sati. Dolazak u Zagreb u 13:10. Transfer do Beograda. Kraj programa.

  Kina aranžman leto 2019
  16-25. jun – SIGURAN POLAZAK
  Redovna cena aranžmana 1100 EUR
  FIRST MINUTE 985 EUR

  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 45 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Kina aranžman leto 2019 obuhvata:
  – transfer Beograd (kućni prag) – aerodrom Zagreb – Beograd, kombijem ili minibusom,
  – prevoz avionom Qatar airways na relaciji Zagreb – Doha – Peking; Shanghai – Doha – Zagreb, ekonomska klasa,
  – prevoz noćnim vozom Peking – Xi’an (spavaća kola sa 4 ležaja),
  – unutrašnji let Xi’an – Hangzhou,
  – 6 noćenja u hotelima 4* u dvokrevetnoj sobi,
  – večere u lokalnim restoranima sa uključeni 1 pićem po osobi,
  – svi razgledi i izleti sa uključenim ulaznicama,
  – izlet na Veliki kineski zid s uključenim ručkom,
  – večera sa pekinškom patkom u Pekingu,
  – lokalnog vodiča u svakom gradu,
  – pratioca putovanja,
  – organizaciju i pripremu putovanja.

  Kina aranžman leto 2019 ne obuhvata:
  – aerodromske takse,
  – napojnice,
  – troškove vađenja vize za putnike koji nisu državljani Republike Srbije (za državljane Srbije viza za Kinu nije potrebna),
  – idnividualne troškove, putno zdravstveno osiguranje.
  OBAVEZNE DOPLATE:
  – aerodromske takse 420 EUR – iznos je promenljiv do dana izdavanja avio karata,
  – napojnice lokalnim davaocima usluga (35 EUR po putniku – plaćanje na licu mesta),
  – obavezno osiguranje od otkaza putovanja (štiti putnike u slučaju da iz nepredviđenih (prema opštim uslovima osiguravajuće kuće) razloga moraju da odustanu od putovanja), radi se najmanje 45 dana pre početka putovanja
  FAKULTATIVNE DOPLATE: jednokrevetna soba: 205 EUR, Akrobatski show: 25 EUR, Tang dynasty show – 40 EUR, Letnja palata – 35 EUR, večernja vožnja brodom po Shanghaiu – 15 EUR, Shanghai Tower vidikovac – cca 25 EUR.

  POPUSTI: dete do 12 godina na pomoćnom ležaju sa 2 odrasle osobe ima popust od 69 EUR

  Dodatne vrednosti Kina aranžmana:
  Odlični hoteli 4*, let sa renomiranom avio kompanijom Qatar Airways
  Uključen polupansion i piće uz večeru, ručak sa pićem na izletu na Kineski zid, večera sa pekinškom patkom
  Uključene sve ulaznice prema programu
  Uključen unutrašnji let Xian-Hanghzhou
  Uključena poseta fabrici svile
  Uključena poseta plantaži najboljeg zelenog čaja uz degustaciju čajeva
  Uključeni lokalni vodiči i pratilac na sprskom/hrvatskom jeziku za vreme trajanja putovanja

  SLIKE

 • NAPOMENA: redosled obilazaka je podložan promenama prema proceni pratioca putovanja. Avio kompanija zadržava pravo promene vremena leta.

  MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA KINA ARANŽMAN LETO 2019: 20 / PREVOZNIK: Qatar Airways

  RED LETENJA : QR 218 Zagreb 17:15 / Doha 23:45 QR 892 Doha 02:10 ( + 1) / Peking 14:55
  QR 871 Shanghai 23:50 / Doha 05:00 / QR 217 Doha 08:05 / Zagreb 13:10

  PRTLJAG: Kina aranžman leto 2019 uključuje čekirani prtljag do 30 kg + 1 komad ručnog prtljaga do 7 kg na međunarodnom letu i 20 kg čekiranog prtljaga na unutrašnjem letu Xian-Hangzhou + 1 komad ručnog prtljaga do 7 kg

  KORISNE INFORMACIJE ZA KINA ARANŽMAN LETO 2019: Kina, zvanično Narodna Republika Kina je država u istočnoj Aziji. Ima obalu od 14 500 km. Glavni grad je Peking. Četvrta je po veličini zemlja u svetu i najmnogoljudnija sa preko 1.5 milijardi stanovnika. Jednopartijska je država sa vladajućom Komunističkom partijom Kine. Administrativno je podeljena na 22 provincije, pet autonomnih regiona, četiri opština sa direktnom konstrolom i dva regiona sa specijalnim statusom (Hong Kong i Makao).
  Vize: Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za boravak do 30 dana. Kina aranžmani nikada nisu bili dostupniji!
  Vremenska zona: Kina se nalazi u UTC+08:00 vremenskoj zoni, odnosno + 6h u odnosu na Srbiju.
  Hrana i piće: Kuhinja se bazira prvenstveno na pirinču, povrću i mesu koji se služe uz raznovrsne priloge uz svaki obrok, kao i varijacije nudli, supa i povrća. U pripremi jela se najčešće koristi susamovo ulje, fermentisana pasta od pasulja, soja sos, so, beli luk, đumbir, biber, fermentisana čili pasta i kupus. Najjeftiniji obrok možete da pojedete u restoranima brze hrane i gde će vas obrok koštati od 5-7e. Nešto luksuzniji restorani obrok naplaćuju u proseku od 10 – 20e.
  Sigurnost: Kina važi za državu visokog nivoa javnog reda i mira, ali svakako treba biti na oprezu od sitnih kriminalaca i krađe.
  Odeća: Bilo da putujete u Kinu u proleće ili jesen, preporučuje se slojevito oblačenje zbog razlike između jutarnjih i podnevnih temperatura. Svakako vam savetujemo da ponesete udobnu obuću kao i tanju jaknu za večernje sate.
  Lokalna valuta: Zvanična valuta u Kini je Juan (CNY) i to je jedino dozvoljeno sredstvo plaćanja. Plaćanje stranom valutom nije dozvoljeno. Prema kursu 1e=~7,5 juana, 1$ = 6,4 juana. Mogu se koristiti sve poznatije platne kartice, ali napominjemo da se često dešava da platne kartice ne prolaze, stoga savetujemo da se oslonite isključivo na gotovinu.
  Struja: U Kini je standardna voltaža 220 volti i koriste se tri tipa adaptera za električnu energiju: sa dva pljosnata ulaska, sa tri pljosnata ulaska i standardni evropski koji se koristi u Srbiji.

  NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
  Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.mayaktours.com.

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

  U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste.
  Agencija zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

  NAPOMENE:
  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 10 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa Kina aranžman leto usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa Kina aranžman leto ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  U slučaju rezervacije više od 5 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu kako bi proverili da li ima dovoljno mesta.
  Program Kina aranžman leto rađen je na bazi 15 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže Kina aranžman leto ili izvrši korekciju cene.

  Uz program Kina aranžman leto važe Opšti uslovi putovanja – Mayak Tours, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 37/2022.

  Cenovnik br 1. od 20.02.2019. za Kina aranžman.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš