Trajanje:
Lokacija: Andrićgrad, Višegrad i Mokra Gora
Cena: 12.500 rsd
Rezerviši
 • ANDRIĆGRAD, VIŠEGRAD, MOKRA GORA I ŠARGANSKA OSMICA

  2 dana/1 noćenje/kombijem

  Naredni datumi:

  12-13.09.2020./ 19-20.09.2020./ 26-27.09.2020./ 03-04.10.2020./ 10-11.10.2020./ 17-18.10.2020

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1. dan: BEOGRAD – POTPEĆKA PEĆINA – VIŠEGRAD

  Polazak iz Beograda u 08:00. Vožnja Ibarskom magistralom do Čačka i dolazak do manastira Nikolje, najvećeg blaga Ovčarsko-kablarske klisure. Ovaj manastir nije samo najstarija i najposećenija svetinja u Srpskoj Svetoj Gori, već i mesto čudotvornih isceljenja. Sledi odlazak do sela Potpeće, gde ćemo posetiti istoimenu pećinu koja je karakteristična po izuzetno velikom otvoru za ulaz. Ispred pećine se nalazi i zanimljiv restoran Vodeničar gde ćemo imati i slobodno vreme za ručak. Nastavljamo putovanje ka Bosni i Hercegovini. Dolazak u Višegrad. Smeštaj i potom poseta Andrićgradu koji je naš jedini nobelovac opisao u knjizi „Na drini Ćuprija“. U letnjim mesecima, dok je dan još dug, preporučujemo polusatnu vožnju brodićem po Drini. Slobodno vreme večeru i posetu nekom od noćnih lokala u Andrićgradu (pivnica, wine i rakia bar, poslastičarnice i sl.). Noćenje.

  2. dan: VIŠEGRAD – MOKRA GORA – MEĆAVNIK

  Doručak u 7:30. U 8:15 fakultativni odlazak do učionice Ive Andrića, gde ćemo čuti zanimljive i pomalo intrigrantne zanimljivosti iz života našeg jedinog nobelovca. Odlazak do sela Mokra Gora i ukrcavanje u voz kojim ćemo proći “Šarganskom osmicom” penjući se uz brdo Šargan. Ova pruga uskog koloseka je nekada povezivala Beograd sa Dubrovnikom. Proći ćemo kroz 22 tunela, preko 5 mostova, savlađujući visinsku razliku od 300 m na ukupnoj razdaljini od samo 15,440 m, sve uz prizore koji oduzimaju dah. Za vreme vožnje imaćemo priliku da sa nekog od pet vidikovaca uživamo u lepotama prirode ovoga kraja i napravimo fotografije za naše albume sećanja… Posle spektakularne vožnje vozom, odlazak do Mećavnika i gde razgledamo drveni grad našeg čuvenog filmskog režisera Emira Kusturice. Slobodno vreme za ručak. Polazak ka Beogradu. Predah ćemo napraviti u Ovčar banji. Pauza za kafu i zatim nastavak puta ka Beogradu i Novom Sadu gde stižemo u kasnim večernjim satima.

  * Ukoliko dođe do promene polaska voza, u tom slučaju prvo posećujemo Mećavnik, a ručak može biti u restoranu na stanici Mokra gora ili u Ovčar banji.

  Cena aranžmana 12.500 rsd

  Način plaćanja:

  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10dana pre početka putovanja.
  – Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica banke Intesa mogućnost plaćanja na maksimalno 2 rate bez kamate.
  – čekovima građana na maksimalno 2 rate
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a

  Aranžman obuhvata:

  -Prevoz kombijima od 8 do maksimalno 15 mesta sa klimom i audio opremom
  -Jedno noćenje u hotelu Višegrad 3* u Višegradu ili prenoćištu u Andrićgradu u 1/2 i 1/3 sobama na bazi polupansiona (doručak, večera), tuš, wc
  -Licencirani turistički vodič/vozač tokom trajanja ture i lokalni vodič u Andrićgradu
  -Ulaznica za Mećavnik
  -Organizacioni troškovi agencije

  Aranžman ne obuhvata:

  -Ručak u restoranu Vodeničar – meni po izboru, obavezna prijava unapred u agenciji, plaćanje na licu mesta (od 700 din)
  -Ulaznica za Potpećku pećinu (240 din odrasli, 170 din deca – obavezne uplate u agenciji prilikom uplate aranžmana).
  -Karta za vožnju Šarganskom osmicom (900 din po osobi – obavezne uplate u agenciji prilikom uplate aranžmana).
  -Individualni troškovi putnika

 • NAPOMENE:

  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 5 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

  U slučaju rezervacije više od 9 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu za popuste, kako bi sa agencijom proverili da li ima dovoljno mesta.

  Ovaj program rađen je na bazi 5 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Mayak Tours, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 37/2022

  Uz ovaj program važi cenovnik br. 2 od 04.02.2020.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš