Rajačke pimnice i krstarenje Đerdapom Kazan
Trajanje:
Lokacija: Majdanpek, Negotin, Rajačke pimnice, Kladovo, Đerdap, Golubac
Cena: 12.500 rsd
Rezerviši
 • Đerdapska klisura i Rajačke pimnice
  (sa mogućnošću fakultativne posete GOLUBAČKOJ TVRĐAVI I HE ĐERDAP)2 dana / 1 noćenje, kombijem

  Naredni datumi:

  12-13.09.2020./ 19-20.09.2020./ 26-27.09.2020./ 03-04.10.2020./ 10-11.10.2020./ 17-18.10.2020

  PROGRAM PUTOVANJA:
  1. dan BEOGRAD – RAJAČKE PIMNICE.
  Polazak iz Beograda u 08.00h ka Golupcu. Pauza za kafu u Golupcu. Fakultativna poseta Golubačkoj tvrđavi, Fakultativni bilazak vizitorskog centra, šetališnog dela i orve zone. Tvrđava je podignuta u XIV veku, na samom ulazu u Đerdapsku klisuru. Golubačka tvrđava proglašena je za spomenik kulture od izuzetnog značaja. Kao što znate, Golubačka tvrđava nedavno je kompletno restaurirana i važi za jednu od najlepših i najočuvanijih u Evropi! Nakon posete nastavak putovanja ka Negotinu.
  Rajačke pimnice – dolazak u selo Rajac i obilazak vinskih podruma uz degustaciju vina i ručak. Naselje vina, Rajačke Pimnice (ili Pivnice, kako je drugi izgovor ovog naziva) potiču iz polovine 19. veka. Iako izgledom podsećaju na omanje selo, pimnice su u stvari građevine namenjene proizvodnji i čuvanju vina. Ovakav stil gradnje sa ukopanim podrumima pogoduje sazrevanju vina, zbog temperature koja je ne varira previše tokom godine. Klimatski uslovi i vrsta zemljišta u Negotinskoj krajini jako pogoduju uzgoju vina, te su još stari Rimljani načinili vinograde u ovoj oblasti.
  Danas se u Rajačkim pimnicama nalazi oko 60 aktivnih vinarija, posvećenih proizvodnji kvalitetnih vina, kako od starih autohtonih sorti, tako i od uvezenih. Videćemo i kako izgleda staro vlaško groblje i čuti zašto se na spomenicima nalaze svastike!
  Ručak i degustacija vina u pimnici C’est la vie. (predjelo, supa i veliki izbor mesa sa roštilja i specijaliteta iz Istočne Srbije, a vino u neograničenim količinama). Dolazak u Negotin i smeštaj u hotel. Noćenje.
  2. dan: NEGOTIN – HE ĐERDAP – BEOGRAD
  Doručak. Vožnja ka Kladovu. Pauza za kafu. Fakultativni odlazak do HE Đerdap i obilazak jedna od najvećih hidroelektrana u Evropi, sa ogromnim prevodnicama za brodove. Ova građevina, stvorena zajedničkim naporom tadašnje Jugoslavije i Rumunije, i dalje predstavlja građevinsko, arhitektonsko i energetsko čudo.
  Polazak za Tekiju i ukrcavanje na brod. Đerdapska klisura ili Gvozdena vrata Evrope jedan je od najimpozantnih prizora na starom kontinentu. Kod golubačke tvrđave Dunav se od ogromne reke široke 6,5 kilometara sužava na samo nekoliko stotina metara. Dunav posle toga prolati kroz ogromnu klisuru kojom je nekada Panonsko more oteklo u Pont. U klisuri Dunav postaje i najdublja reka u Evropi sa čak 94 metra dubine, dok se litice iznad reke podižu na preko 700 metara visine.
  Obilazak Trajanove table (Tabula Traiana) kojom je obeležana izgradnja neverovatnog puta kroz tesnac Đerdapske klisure, a koji je danas, nažalost potopljen.

  Pogled na statuu dačkog Kralja Decebala, koja je isklesana u prirodnoj steni na Rumunskoj strani Klisure. Visoka je 40 metara i najveći je vajarski portret Evrope. Izgradnja je trajala deset godina, a cena sculpture dostigla je million dolara. Iskracavanje u Tekiji i ulazak u autobus. Vožnja ka Golubcu.
  Povratak u Beograd. Dolazak u Beograd oko 21:00. Doalzak u Novi Sad oko 22h

  Cena aranžmana 12.500 rsd

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  – Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica banke Intesa mogućnost plaćanja na maksimalno 3 rate bez kamate.
  – čekovima građana na maksimalno 3 rate
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a

  Aranžman obuhvata:
  – Prevoz kombijima od 8 do maksimalno 15 mesta sa klimom i audio opremom
  – Smeštaj u hotelu Inex u Negotinu na bazi 1 noćenja sa doručkom(1/2 ,1/3 sobe).
  – Ručak u Rajačkim pimnicama (ručak i vino u neograničenim količinama);
  – Krstarenje Đerdapskom klisurom
  – Usluge vodiča u svakom kombiju
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman ne obuhvata:
  Fakultativne izlete:
  – Ulaznice za HE Đerdap uz pratnju lokalnog vodiča – 400 dinara
  – Ulaznice za Golubačku tvrđavu – 600 dinara
  – Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit
  – Individualne troškove putnika

 • NAPOMENE:
  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 5 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  U slučaju rezervacije više od 9 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu za popuste, kako bi sa agencijom proverili da li ima dovoljno mesta.
  Ovaj program rađen je na bazi 5 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Mayak Tours, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 37/2022

  Uz ovaj program važi cenovnik br. 2 od 04.02.2020.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš