Trajanje:
Lokacija: Kuršumlija - Đavolja Varoš - Kopaonik - Vrnjačka banja
Cena: 12.990 rsd
Rezerviši
 • Đavolja varoš – čudo prirode

  Kopaonik, Vrnjačka banja i Župa aleksandrovačka

  2 dana / 1 noćenje, kombijem

  Naredni datumi:

  12-13.09.2020./ 19-20.09.2020./ 26-27.09.2020./ 03-04.10.2020./ 10-11.10.2020./ 17-18.10.2020

  Program putovanja:

  1. dan – Beograd – Kuršumlija – Đavolja Varoš – Kopaonik

  Polazak iz Beograda u 07:30. Putovanje kombijem u pravcu Kuršumlije. Odlazak do Kuršumlije u kojoj se nalaze prve dve značajnije zadužbine srpskog vladara Stefana Nemanje. To su crkve posvećene Bogorodici i svetom Nikoli. Po predanju su od olovnog krova crkve svetog Nikole pravljeni kuršumi pa je i grad dobio ime Kuršumlija.

  Nastavak puta ka Đavoljoj varoši i obilazak jedinstvenog spomenika prirode koji je ušao u finalni izbor 7 novih čuda prirode. Tamo se, u “Đavoljoj” i “Paklenoj” jaruzi nalaze 202 zemljane figure, različitih oblika i dimenzija, visine od 2 do 15 m, širine od 0,5 do 3 m, sa kamenim kapama na vrhu. One nastaju kao rezultat specifičnog erozivnog procesa koji traje vekovima. Figure se obrazuju, rastu, menjaju, skraćuju, postepeno (vrlo sporo) nestaju i ponovo stvaraju. Deluje nestvarno…Ovaj geomorfološki fenomen je jedinstven u našoj zemlji i vrlo redak u svetu.

  Slobodno vreme za ručak ili odmor. Nastavak puta ka Kopaoniku. Dolazak u hotel. Noćenje.

  2. dan – Kopaonik – Aleksandrovac – Vrnjačka banja – Beograd

  Doručak. Zajednična šetnja i uživanje u planinskoj prirodi nacionalnog parka Kopaonik.

  Polazak ka Aleksandrovcu i odlazak na fakultativnu degustaciju vina i zakusku u Vinogradima Nikolić. Aleksandrovačka župa je jedno od mesta u Srbiji sa najdužom neprekinutom tradicijom vinogradarstva. Ovde je i knez Lazar imao svoje vinograde, a francuski konzul Deko je 1904. župu nazvao srpskom Šampanjom, poredivši je sa tom oblašću u Francuskoj pre svega zbog klime, koja izuzetno pogoduje uzgoju vinove loze.

  Dolazak u Vrnjačku banju, mesto u kojem su još Rimljani otrkili lekovita svojstva termalnih voda. Banja ima 7 lekovitih izvora. Pored toga poznata je po parkovima kroz koje voze fijakeri (nekada su se u njima vozili Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Maksim Gorki, Danilo Bata Stojković…).

  Nezaobilazno mesto u Vrnjačkoj banji je most ljubavi, prvi na kojem je u Srbiji započeo običaj “vezivanja” ljubavi, stavljanjem katanac sa imenima dvoje zaljubljenih na ogradu mosta.

  Polazak ka Beogradu i povratak u večernjim časovima.

  Cena aranžmana 12.990 rsd

  Način plaćanja:

  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  – Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica banke Intesa mogućnost plaćanja na maksimalno 2 rate bez kamate.
  – čekovima građana na maksimalno 2 rate
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a

  Aranžman obuhvata:

  – Prevoz kombijima od 8 do maksimalno 15 mesta sa klimom i audio opremom
  – 1 noćenje sa doručkom u JAT apartmanima na Kopaoniku, ili sličnom objetku
  – Boravišnu taksu za smeštaj na Kopaoniku
  – Ulaznice za spomenik prirode “Đavolja varoš”
  – Hotelsko osiguranje
  – Usluge vodiča u svakom kombiju
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman ne obuhvata:

  – Obilazak vinograda, podruma, parka sa životinjama, degustacija vina i zakuska u vinariji – 1100 RSD
  – Ručak u restoranu u Đavoljoj varoši:
  – meni 1: Đavolji ražnjić, mešana salata, lepinja – 1000 RSD
  – meni 2: Teletina ispod sača, mešana salata, lepinja – 1250 RSD
  – meni 3: Jagnjetina ispod sača, mešana salata, lepinja – 1350 RSD
  – Doplata za jednokrevetnu sobu – 1900 RSD
  – Individualne troškove putnika

 • NAPOMENE:

  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 5 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  U slučaju rezervacije više od 9 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu za popuste, kako bi sa agencijom proverili da li ima dovoljno mesta.
  Ovaj program rađen je na bazi 5 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Mayak Tours, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 37/2022

  Uz ovaj program važi cenovnik br. 2 od 04.02.2020.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš