Kumova vodenica
Trajanje: 20. septembar 2020. Jednodnevni izlet
Lokacija: Beograd - Dvičibare - Valjevo
Cena: 3.990 RSD
Rezerviši
 • Tragom srpskih vampira

  20. septembar 2020.
  1 dan / kombijem

  Program putovanja:

  Polazak iz Beograda 07:30h. Putovanje ka Lajkovcu i odlazak u mesto Markova crkva, u posetu Kumovoj vodenici. Na reci Toplici, ovo je jedna od najstarijih ali i najpoznatijih (gledali ste je u seriji „Vuk Karadžić“ ili dečijoj emisiji „Priče iz Nepričave“) vodenica u ovom kraju. Pauza za odmor, uz mogućnost kupovine domaćeg brašna. Pauza za kafu i rakiju.

  Uspon na Divčibare i vidikovac sa koga se pri lepom danu vidi čak Durmitor u Crnoj Gori, ali i Tornik na Zlatiboru. Eventualno, degustacija čuvenog “šejka od maline”.

  Blagotvorni uticaj klime Divčibara na čovečiji organizam među prvima je zapazio knez Miloš, dolazeći zbog poslova vezanih za tov stoke. Knez je prvi put boravio na jula 1822. godine. Boraveći na planini preko leta, knez se odmarao, okružen lepotom Divčibara, u ”gospodarskim kolebama”. Divčibare su se razvile u planinsko – turističko mesto, pogodno za turizam jer je blizu Beograda, Valjeva, Šapca, Čačka, pa i nekih vojvođanskih gradova. Nadmorska visina oko 1000 metara, obilje vode, šume i trave, vrlo laka prohodnost koja omogućuje šetnje u svim pravcima

  Putovanje za Valjevo i odlazak na rečicu Gradac, do vampirske vodenice – Da li ste znali da je reč „vampir“ srpskog porekla? To ćemo vam pokazati u vodenici u kakvoj je svoju žeđ gasio prvi od svetskih vampira!!! Voda reke Gradac je jedna od najčistijih u Evropi – u njoj se i danas blizu gradskog jezgra Valjeva mogu povremeno videti vidre. U blizini vodenice je i mala brana sa prelazom preko reke, koji čine neodoljivo ljubak ambijent.

  Obićićemo spomenik srpskom piscu Milovanu Glišiću koji je napisao pripovetku “Posle 90 godina” koja je proslavila Savu Savanovića. Čućemo kako se rodio prvi svetski vampir. Pogodite gde? U Srbiji! A to nije legenda, već o tome postoji zvanična dokumentacija austrijske vojske, koju ćete moći da vidite.

  Šetnja Tešnjarom. Tešnjar je stara, čaršija formirana još u turska vremena i proteže se duž desne obale Kolubare. Idući tom kaldrmom, prolazeći pored niskih bondručkih građevina, još može se osetiti duh orijentalne tržnice i pazariti u nekoj od radionica starih zanatlija: voskara, sarača, grnčara, tkača, kazandžija.

  Slobodno vreme za odmor ili ručak (Fakultativno).
  Povratak za Beograd. Dolazak u večernjim satima.

  Cena aranžmana 3.990 RSD

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Aranžman obuhvata:
  -Prevoz kombijima od 8 do maksimalno 15 mesta sa klimom i audio opremom
  – Usluge vodiča u svakom kombiju
  – Doručak (projara sa sirom i kajmakom)
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman ne obuhvata:
  Fakultativne usluge:
  – Kafa, kisela voda ili domaća rakija u Kumovoj vodenici – „koliko daš“
  – Frape od malina na Divčibarama – 400 RSD
  – Ručak u restoranu u Valjevu – 800 RSD
  – Individualne troškove putnika

 • NAPOMENE:
  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 5 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  Ovaj program rađen je na bazi 5 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Mayak Tours, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 37/2022.

  Za ovaj program važi  cenovnik broj 1 od 28.07.2020.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš