Trajanje: 13. – 26. jul / 15 dana /12 noćenja
Lokacija: Venecija - Trst - Saranda - Katakolon - Krit - Mikonos - Valeta (Malta) - Gozo - Palermo - Napulj – Rim
Cena: od 1699 €PROMO CENA DO 27.05. : od 1399 €
Rezerviši
 • Italija – Albanija – Grčka – Malta
  Venecija – Trst – Saranda – Katakolon – Krit – Mikonos – Valeta (Malta) – Gozo – Palermo – Napulj – Rim
  Kruzer Oosterdam, kompanije Holland America Line
  Termin putovanja 13.07.2023. – 26.07.2023.
  Polazak iz Beograda – 13. jula 2023.
  Paket aranžman autobus + brod + avion (15 dana, 12 noćenja)

   First minute za rezervacije do 27.05.2023.

  Odrasle osobe
  od 18-99
  Deca od
  0-17.99 g.
  Cena u EUR po osobi
  u izabranoj kabini
  1/23. i 4.
  osoba
  1/1Prvo i drugo
  dete u 1/3, 1/4
  Unutrašnja kabina1.699
  1.399
  1.109
  549
  2.298549
  Prozorska kabina1.938
  1.638
  1.209
  549
  2.537549
  Balkonska kabina2.499
  1.999
  1.399
  549
  3.498549

  Cene iz tabele su izražene po osobi, u evrima u dvokrevetnoj kabini. U cene krstarenja uključene su lučke takse.

  CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
  –  Krstarenje (13 dana / 12 noći) kruzerom Holland America line Oosterdam na relaciji Trst (Italija) – Saranda (Albanija) – Katakolon (Grčka) – Krit (Grčka) – Mikonos (Grčka) – Valeta (Malta) – Ostrvo Gozo (Malta) – Palermo (Italija) – Napulj (Italija) – Ćivitavekija, Rim (Italija);
  –  Smeštaj u dvokrevetnim izabranim kabinama tokom krstarenja;
  –  Prošireni puni pansion (doručak, ručak, večera, popodnevni međuobrok). Svi obroci se služe ili po sistemu bife posluge (švedski sto) ili u restoranu po sistemu izbornog menija;
  –  Obavezne lučke takse ( u vrednosti 140 €);
  –  Autobuski prevoz na relaciji Beograd – Punta Sabioni (Venecija) – Trst;
  –  Prevoz avionom na relaciji Rim – Beograd;
  –  Dozvoljeni prtljag prevoznika AirSerbia 8kg ručnog i 1 komad predatog prtljaga max. težine 23kg.
  –  Zabavu u brodskom pozorištu svake večeri tokom krstarenja i brodskim salonima uz razne tipove živih muzika, disko club, karaoke…
  –  Korišćenje bazena, fitnes sale, džoging staze i hidromasažne kade (jacuzzi) na lido palubi;
  –  Sve rekreativno zabavne programe kao i animaciju dece tokom krstarenja u specijalizovanim prostorima;
  –  Prevoz turističkim autobusom (audio, video, A/C) na datoj relaciji po programu;
  –  Uslugu predstavnika agencije – vodiča, tokom putovanja;
  – Obilazak Venecije u pratnji turističkog vodiča;
  –  Obilazak Rima u pratnji turističkog vodiča;
  –  Svi transferi prema programu;
  –  Troškove organizacije i realizacije putovanja.

  CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
  – 
   Obavezne napojnice (180 €) placanje na licu mesta;
  –  Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
  –  Pića na brodu, uključujući i vodu za piće, osim vode i napitaka tokom doručka s kojim se putnici sami poslužuju iz termosa u restoranu u kom se poslužuju obroci po sistemu bifea;
  –  Svakodnevne fakultativne izlete u organizaciji lokalnog partnera ili Brodara (informacija na info desk-u broda) Cene fakultativnih izleta kreću se od 60 do 200 eura po osobi po izletu. Detaljan program i cenovnik izleta biće dostupan 30 dana pre polaska na putovanje;
  –  Korišćenje sportskog terena na brodu;
  –  Korišćenje mini bara u kabini;
  –  Zabavu u kazinu (igre na sreću plaćaju se u eurima i ne mogu se platiti preko brodske kartice, već u gotovini);
  –  Ostale lične usluge na brodu kao što su: pranje odeće, room service, korišćenje brodskih sredstava telekomunikacije, fotografija, internet konekcija, kupovine u brodskim prodavnicama…

 • PROGRAM PUTOVANJA:

  1. dan, 13. jul ČETVRTAK : BEOGRAD
  Polazak autobusom iz Beograda u 18:00 h sa parkinga Sportskog centra Milan Gale Muškatirović (bivši 25.maj). Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obaveznih carinskih formalnosti.

  2. dan, 14. jul PETAK: VENECIJA, TRST – ITALIJA
  Dolazak u luku Punta Sabioni u jutararnjim časovima. Ukrcavanje na brod i vožnja do Venecije. Bivša Mletačka Republika, izgrađena na 120 ostrva, sa 177 kanala i oko 400 mostova. Obilazak grada: Most uzdaha, Duždeva palata (nije predviđen grupni ulazak), stubovi zaštitnici grada, trg Svetog Marka, crkva Svetog Marka, most Rialto… Nakon obilaska slobodno vreme u Veneciji. Povratak brodom u luku Punta Sabioni. Nastavak putovanja autobusom do Trsta. Ukrcavanje na brod HOLLAND AMERICA OOSTERDAM. Slobodno vreme za upoznavanje sa brodskim prostorijama. Holland Oosterdam je elegantno urađen brod koji poseduje: 5 restorana, 8 barova, masažne jacuzzi kade, bazene – uključujući i bazen za decu, wellness centar, salu za trening, sportski teren, pozorište, kazino, diskoteku, kutak za decu… Uživanje u brodskim aktivnostima ili slobodno vreme za obilazak centra Trsta: Ponte Roso – nekadašnja trgovačka četvrt, srpska pravoslavna crkva Sv. Spiridona, trg Ujedinjenja Italije… Večera. Noćenje (brod ostaje u luci).

  3. dan, 15. jul SUBOTA: TRST – ITALIJA; PORTOROŽ, PIRAN – SLOVENIJA
  Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti na brodu ili u gradu Trstu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet autobusom Piran – Portorož. Dolazak do letovališta Portorož. Kratko upoznavanje sa gradom i slobodno vreme. Odlazak u Piran. Po dolasku sledi kraća šetnja do glavnog Tartinijevog trga na kojem se nalaze najlepše gradske palate, spomenik kompozitoru Đuzepe Tartiniju i malena crkva Sv. Petra. Slobodno vreme za uživanje u gradu. Povratak u Trst na brod. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno u 17h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti na brodu. Večera. Noćenje.

  4. dan, 16. jul NEDELJA: DAN NA MORU
  Doručak. Brod plovi u pravcu Albanije. Slobodno vreme za uživanje u brodskim sadržajima prostorima. Holland Oosterdam predstavlja luksuzni brod kompanije Holland America: restorani, barovi, masažne jacuzzi kade, bazeni, wellness centar, sala za trening, sportski teren, pozorište… Ručak. Večera. Noćenje.

  5. dan, 17. jul PONEDELJK: SARANDA – ALBANIJA
  Doručak. Pristajanje broda u luku u 08.00h. Slobodno vreme za individualne aktivosti. Saranda je najpopularnije letovalište Albanije, naročito među stranim turistima, omiljeno zbog toplog mora, predivne klime i krajolika. Odlikuju je bogata gastronomska ponuda i lepe plaže. Povratak na brod. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno je za 17 h. Večera. Noćenje.

  6. dan, 18. jul UTORAK: KATAKOLON, OLIMPIJA – GRČKA
  Doručak. Pristajanje broda u luku u 08.00h. Katakolon predstavlja drugu najprometniju luku Grčke, nekada ribarsko selo u blizini drevne Olimpije, danas jedna od najposećenijih luka, turističko čudo Peloponeza. Mogućnost posete drevne Olimpije, mesta gde su organizovane prve Olimpijske igre. Muzej tehnologije antičke Grčke takođe je nezaobilazna stanica. U samoj luci nalazi se svetionik iz 19. veka koji je još uvek u upotrebi. Povratak na brod. Isplovljavanje je predviđeno za 17 h. Večera. Noćenje.

  7. dan, 19. jul SREDA: HANJA, KRIT – GRČKA
  Doručak. Pristajanje broda u luku u 08.00h. Hanja je jedno od najlepših turističkih mesta na Kritu. Odlikuje je uske mediteranske ulice, lepe plaže, bogata gastronomska ponuda, mnoštvo kafića i restorana. Fakultativni izlet u organizaciji brodara ili slobodno vreme za uživanje u ovom gradu. Povratak na brod. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno je za 17 h. Večera. Noćenje.

  8. dan, 20. jul ČETVRTAK: MIKONOS – GRČKA
  Doručak. Pristajanje broda u luku u 08.00h. Slobodno vreme za upoznavanje sa ostrvom, koje važi za mondensko odmaralište i ostrvo čuveno po noćnom provodu. Peščane plaže kao sa razglednice, prepoznatljiva kiklandska arhitektura i autentične bele kuće sa prozorima i vratima obojenim u plavo, vetrenjače, specijaliteti tradicionalne kuhinje – samo su deo bogate turističke ponude na Mikonosu. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno je za 18 h. Večera. Noćenje.

  9. dan, 21. jul PETAK: DAN NA MORU
  Doručak. Krsatrenje granicom Sredozemnog i Jonskog mora… Uživanje u brodskim aktivnostima. Ručak. Večera. Noćenje.

  10. dan, 22. jul SUBOTA: VALETA – MALTA
  Doručak. Pristajanje broda u luku Valeta u 08.00h. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u VALETI. Glavni grad Malte, kulturni i istorijski centar i najveća luka ostrva. Razgledanje grada: Katedrala Sv. Jovana, palata Kastilja (danas zgrada vlade), palata Velikog majstora, Nacionalni muzej, zidine koje su podigli vitezovi Sv. Jovana krstitelja… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnje i uživanje u sjajnom živopisnom gradu… Brod islovljava narednog jutra u 06.00h. Večera. Noćenje.

  11. dan, 23. jul NEDELJA: VALETA – MALTA; GOZO – MALTA
  Doručak. Pristajanje broda u luku u 08.00h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Gozo je drugo po veličini ostrvo malteškog arhipelaga, i odlikuju ga prelepe plaže. Najpoznatija znamenitost ostrva je drevna Citadela, kojom dominira katedrala Uspenja, i zajedno se nalaze na Unesco-voj listi Svetske kulurne baštine. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno je za 15 h. Večera. Noćenje.

  12. dan, 24. jul PONEDELJAK: PALERMO, SICILIJA – ITALIJA
  Doručak. Pristajanje broda u luku Palermo u 09h. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u PALERMO. Palermo je glavni i najveći grad Sicilije, smešten na obali Tirenskog mora u najlepšem zalivu zlatna školjka. Nekada moćna prestonica sicilijanskog kraljevstva, grad bogat spomenicima specifične arapsko-normanske arhitekture pod zaštitom UNESCO-a. Pešačko razgledanje grada: korzo Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorište Massimo, katedrala Palerma u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjvali članovi sicilijanske kraljevske porodice. Povratak na brod. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno u 17h. Večera. Noćenje.

  13. dan, 25. jul UTORAK: NAPULJ – ITALIJA
  Doručak. Pristajanje broda u luku u 08.00h. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti. U Napulju svakako treba posetiti: zamak Nuovo, Kraljevska palata, trg Naroda, teatar San Karlo, via Toledo… Mogućnost fakultativnog izleta na ostrvo Kapri i mondensko letovalište Sorento. Povratak na brod. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno u 17h. Večera. Noćenje.

  14. dan, 26. jul SREDA: RIM – ITALIJA
  Doručak. Pristajanje broda u luku Civitavecchia u 07.00h. Iskrcavanje sa broda. Nastavak puta autobusom do glavnog grada Italije. Po dolasku u Rim panoramsko ragledanje grada: Antički i Hrišćamski rim, Vatikanski deo grada, trg Venecija… Nakon toga pešačko razgledanje grada: Trg Naroda, Španske stepenice, fontana „Di Trevi“, Panteon… Koloseum, brežuljak Palatino, mesto na kome je po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 17h polazak autobusom do aerodroma Fiumićino. Poletanje aviona za Beograd predvidjeno je za 21.00h let JU 535. Predviđeno sletanje na Beogradski aerodrom je oko 22.35h. Kraj programa.

  Plan plovidbe

   DanLukaDolazakPolazak
  1. danPetak, 14. julTrst - Italija
  2. danSubota ,  15. julTrst - Italija17:00:00
  3. danNedelja , 16. jul.Dan na moru
  4. danPonedeljak,  17. julSaranda – Albanija08:00:0017:00:00
  5. danUtorak, 18. julKatakolon, Olimpija - Grčka08:00:0017:00:00
  6. danSreda, 19. julHanja, Krit -  Grčka08:00:0017:00:00
  7. danČetvrtak, 20.  julMikonos - Grčka08:00:00 18:00
  8. danPetak, 21. julDan na moru
  9. danSubota, 22. julValeta - Malta08:00:00--
  10. danNedelja, 23. julValeta – Malta--06:00:00
  Gozo - Malta08:00:0015:00:00
  11. danPonedeljak, 24. julPalermo, Sicilija - Italija08:00:0017:00:00
  12. danUtorak, 25. julNapulj - Italija08:00:0017:00:00
  13. danSreda, 26. julRim - Italija07:00:00
 • OPIS BRODA:

  Brodska kompanija: Holland America Line
  Brod: Oosterdam
  Godina izgradnje: 2003.god (klasa Vista);
  Dužina: 285,24 m;
  Broj putnika: 1.964;
  Članova posade: 812
  Broj paluba: 11 putničkih;
  Sadržaji broda: 5 restorana, 8 barova, bioskop, wellness, fitnes sala, sauna, tursko kupatilo, jakuzzi kade, zatvoren bazen sa staklenim pokretnim krovom, kompleks glavnog bazena, višenamenski sportski teren i staza za trčanje na otvorenom. Teatar, Casino, disko klub, deo za internet….

  LINK BRODA 

 • USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
  – Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
  GOTOVINSKI:
  – Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije do 20 dana pre putovanja.
  NA RATE:
  – Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 mesečnih rata čekovima;
  – Uplata avansa od 40% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa  na 6 rata bez kamate;
  – Uplata avansa od 40% aranžmana ostatak putem administrativne zabrane;
  Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 • NAPOMENE:

  • Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilnikom brodara Holland America Line (Posebni uslovi o putovanju);
  • Brodar zadržava pravo promene programa krstarenja i ostale promene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima i uzansama o plovidbi i prevozu putnika morima;
  • Ako gosti u vreme ručka koriste neki od izleta, ili slobodno vreme provedu van broda, Brodar neće poslužiti ručak;
  • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencije ne predstavlja izmenu ugovorenog programa;
  • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti);
  • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja i posebnim uslovima plovidbe brodara Holland America Line;
  • Deci do 7 meseci starosti nije dozvoljen boravak na brodu;
  • Putnicima koji koriste sopstveni prevoz, nismo u mogućnosti da pružimo razgledanje gradova kod autobuskog dela prema programa;
  • Svi putnici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju;
  • U svakoj luci će biti organizovani fakultativni izleti po ceni od 60 do 200 EUR (organizacija Brodara- info na recepciji broda);
  • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali;
  • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 20 dana pre polaska;
  • Napomene vezane za raspored sedenja u autobusu: Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice, kao i vreme uplate;
  • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane zaposlenih agencije kao i zaposlenih ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju;
  • Program je rađen na bazi minimum 40 putnika;
  • Organizator putovanja nije ovlašćen da proceni ispravnost putnih i drugih isprava.
  • Program Krstarenje HAL Mediteran 2023 br. 1 od 25.04.2023.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš