Trajanje: 14. avgust - izlet
Lokacija: Manastir Gornjak - Krupajsko vrelo - manastir Manasija - park maketa Despotovac
Cena: 2590 rsd
Rezerviši
 • KRUPAJSKO VRELO, MANASTIR GORNJAK,
  MANASTIR MANASIJA & PARK MAKETA DESPOTOVAC

   Jednodnevni izlet
  Termin

  CENA ARANŽMANA: 2590 RSD
  POSLEDNJA MESTA – 1.990,00 RSD 

  PROGRAM PUTOVANJA:

  Polazak u 07:30h sa Novog Beograda pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, skejt park) (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska).
  Vožnja do manastira Gornjak, smestenog na maloj zaravni iznad leve obale Mlave, ispod strmih litica planine Ježevca. Okolni predeo toliko je lep i živopisan, da je Đura Jakšić u oduševljenju pevao: “Od Velikog Sela do samoga Ždrela, k’o da je vila neka ćilim razastrela”. Manastir Gornjak podigao je Knez Lazar Hrebeljanović baš za isposnika, prepodobnog Grigorija Sinajita, oko 1379. godine. Njegove mošti smatraju se svetim i danas se čuvaju u malom sarkofagu u ovoj crkvi. Manastir je posvećen Vavedenju presvete Bogorodice.Obilazak manastira.
  Nastavak puta do Krupajskog vrela, sa kristalno čistom vodom koje predsavlja prava egzotičnu oaza u sred Srbije. Jezero je dugačko 40m i široko oko 17m. Na ovom mestu nastaje i reka Krupaja koja se dalje uliva u Mlavu. Slobodno vreme za uživanje i ručak na vrelu.
  Odlazak do manastira Manasija – srednjovekovnog utvrđenja, grandioznih zidina i kula, nekadašnjeg sedišta resavske prepisivačke škole. Zadužbina je despota Stefana Lazarevića, pripadnika Viteškog reda Zmaja, prvog među jednakima, čije mošti se nalaze unutar crkve Svete Trojice. Despot Stefan Lazarević, veliki pokrovitelj umetnosti i kulture, ličnost, čije je ime zlatnim slovima upisano u istoriju srpskog naroda. Obilazak manastira.
  Nastavak puta do Parka maketa u blizini Despotovca. Ova jedinstvena turistička ponuda, poseduje makete srednjovekovnih srpskih manastira, izrađenih u razmeri 1:17 u odnosu na objekte u stvarnoj veličini. Makete su uradjene kao savršena kopija crkava u realnosti.
  Polazak za Beograd. Dolazak u večernjim časovima. Kraj programa.

  • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
  • Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.

  NAČIN PLAĆANJA:
  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  ARANŽMAN OBUHVATA:
  – Prevoz autobusom na relaciji prema programu putovanja;
  – Obilazak manastira Gornjak i Manasija, kao i Krupajskog vrela, prema programu;
  – Ulaznice za Park maketa u Desopotovcu;
  – Usluge vodiča;
  – Troškove organizacije putovanja;

  ARANŽMAN NE OBUHVATA:
  – Individualne troškove putnika.

 • -Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana dostave ispravan broj mobilnog telefona. Organizator putovanja dva dana pred put šalje obaveštenje o polasku sms porukom. Ukoliko putnik ne dobije sms poruku, dužan je da kontaktira agenciju radi dobijanja tačnih informacija o polasku.

  – Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

  – Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.

  – Organizator putovanja može promeniti ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela,tarifama prevoznika,poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.

  – Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta .

  Aranžman je radjen na bazi od minimum 50 prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnoj broja prijavljenih organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre polaska.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja TA Mayak Tours, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 37/2022.

  Cenovnik br 1. od 13.07.2022.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš