Trajanje: 30. april - 04. maj 2022. - 5 dana / 2 noćenja
Lokacija: Saranda, Đirokastra, Butrint i Ksamil
Cena: 89 €
Rezerviši
 • S A R A N D A – 1. MAJ
  Fakultativni obilazak: ĐIROKASTRO – BUTRINT – KSAMIL
  5 DANA / 2 NOĆENJA – AUTOBUSOM

  Cena aranžmana: 99€ po osobi

  PROGRAM PUTOVANJA:
  1. dan ( subota, 30. april ) BEOGRAD
  Polazak iz Beograda ( BAS – glavna Autobuska stanica ) u popodnevnim satima ( 2 dana pred putovanje se određuje tačna satnica – podložna promenama ). Udobno noćno putovanje kroz centralnu Srbiju, prema Albaniji, uz kraća i primerena usputna zadržavanja radi odmora i pograničnih i carinskih formalnosti. Putovanje se najvećim delom odvija savremenijim auto-putevima, uz apsolutnu bezbednost i udobnost.
  2. dan ( Nedelja , 01. maj ) ĐIROKASTRA – SARANDA
  Dolazak u prepodnevnim satima u gradić ĐIROKASTRA, jedno od najslikovitijih mesta na Balkanu. Grad gde nastaju možda najlepše fotografije prepune tradicije, boja, folklora. Upisan kao deo Svetske kulturne baštine UNESCO-a, Đirokastra još od 12. veka predstavlja najlepšu tajnu ovih krajeva. Kameni grad s tvrđavom, trgovačke ulice prepune ćilimima i predmetima nastalim u radnjama starih zanata, slikovite kuće, možda lepše i od onih u Ohridu ili Metsovu.
  Slobodno vreme, a potom nastavak udobnog putovanja prema jugu Albanije i Sarandi. Dolazak u omiljeno mediteransko letovalište u ranim popodnevnim časovima. SARANDA je najpopularnije letovalište Albanije, naročito među stranim turistima, omiljeno zbog toplog mora, predivne klime i krajolika. Vrlo povoljne cene po restoranima i zanimljiva ukusna gastronomska ponuda. Smeštaj u hotel i slobodno vreme. U večernjim časovima mogući zajednički odlazak u Saborni hram radi prisustva večernjoj Vaskršnjoj liturgiji.
  3. dan ( Ponedeljak, 02. maj ) SARANDA – BUTRINT – KSAMIL
  Doručak i slobodno vreme za uživanje u ambijentima i plažama Sarande, ili fakultativni izleti – Poseta Ksamilu, ili poseta Ksamilu i nacionalnom parku Butrint.
  Odlazak do Ksamila, a putnici koji žele da posete i nacionalni park Butrint nastaviće zajedničko putovanje do pomenutih prirodnih lepota, a kasnije ćemo ih vratiti uživanju u plažama Ksamila.
  BUTRINT je još jedan albanski grad pod zaštitom UNESCO-a, sa neopisivo zanimljivim antičkim lokalitetima i onim iz doba Vizantije. Od starog amfiteatra, preko ostataka bazilika i zamkova, Butrint je pravi Biser zanimljive istorije ovog podneblja. Okolinu grada krasi Nacionalni park sa velikim brojem jezera i močvara, a tu je i ostrvo KSAMIL, sa istoimenim mestom, gde se kriju najlepše plaže Albanije. Beli pesak, kristalno providno plavo more i pogled na nedaleko udaljeni grčki Krf. Idealan trenutak za doživljaj prazničnih dana i kupanje u Jonskom moru. U kasnim popodnevnim satima povratak u hotel u Sarandu, slobodno vreme i noćenje.
  4. dan ( Utorak, 03. maj ) SARANDA – BEOGRAD
  Doručak i slobodno vreme za uživanje u ambijentima i plažama Sarande, ili fakultativno krstarenje vodama Jonskog mora – Idilična plovidba najlepšim delom obale Albanije s pogledima na kršovite severne obale ostrva Krf, ali i na lagune i uvale oko Ksamila, koje su vekovima bile poprište brojnih bitaka Mlečana, Romejaca, Normana i drugih, u nadi za osvajanjem ove, možda najvažnije obale Balkana. Nakon fakultativnog krstarenja sledi napuštanja hotela i udobno putovanje ka severu zemlje, a u pravcu Srbije.
  5. dan ( Sreda, 04. maj ) SARANDA – BEOGRAD
  Povratak u Srbiju u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

  ARANŽMAN OBUHVATA:
  – prevoz  visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji ( klima/grejanje, audio-video oprema ),
  – 2 noćenja sa doručkom ( kontinentalni/ klasičan način usluživanja ) u hotelu Erdano  3* u Sarandi,
  smeštaj u 1/2, 1/3 i  1/1 sobama  ( 1/3  sobe  na  UPIT  , 1/1  sobe uz doplatu na UPIT ),
  – usluge vodiča,
  – organizacione  troškove.

  ARANŽMAN NE OBUHVATA:
  – Ulaznice za muzeje, religijske i druge turističke objekte,
  – Fakultativni izleti:
  *Ksamil – 5 € ,
  *Poseta Butrintu i Ksamilu – 15 € ,
  *Krstarenje vodama Jonskog mora – 15 €,
  – Ostale nepomenute usluge,
  – Putno međunarodno zdravstveno osiguranje,
  – Doplatu za jednokrevetnu sobu – 40 € / NA UPIT  – zavisi  od raspoloživosti slobodnih soba,
  – Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 50 €.

  NAPOMENE U VEZI FAKLUTATIVNIH IZLETA:
  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica i organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

  NAČIN PLAĆANJA:
  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  – Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu
  – Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije Mayak Tours.

  NAPOMENA U VEZI COVID 19 i PCR testova – Za ulazak u Republiku Albaniju nije potrebno posedovati negativan PCR test. Prilikom povratka u Republiku Srbiju iz Albanije nisu propisane nikakve mere karantina niti testiranja. Državna granica se može preći  uz važeću ličnu kartu ili pasoš za osobe starije od 18 godina, dok je za maloletna lica obavezan pasoš.

  OPIS HOTELA: Hotel Erdano 3*  je od centra Sarande udaljen 750m. Poseduje sopstvenu privatnu plažu sa ležaljkama i  suncobranima koji su uključeni u cenu. Sve sobe su klimatizovane i sadrže balkon sa pogledom na more ili grad. Opremljene su LCD televizorima, friziderima i imaju besplatan wi-fi internet.  Svaka soba ima sopstveno kupatilo sa tuš kabinom ili kadom, sobe imaju fen za kosu.,  U sklopu hotela se nalazi restoran sa barom koji ima veliku terasu sa pogledom na more. Supermarket je udaljen 50 m od hotela.

 • NAPOMENE:
  – Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima… Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
  – Putnik je dužan da prilikom potpisivanja ugovora dostavi organizatoru putovanja sve tražene podatke, uključujući i broj isprave sa kojom se prelazi granica. Ukoliko prilikom potpisivanja ugovora nije dostavio traženi podatak, rok za dostavu je 48 sati.
  – Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, a za ulazak u Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
  – Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
  – Ukoliko putnici izvrše doplatu za dodatno sedište u autobusu, nemaju prava na refundiranje novca nakon putovanja ukoliko u autobusu ostane još slobodnih mesta.
  – Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
  – Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4h vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
  – Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
  – Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
  – Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga.
  – Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free” pa Vas molimo da to imate u vidu.
  – Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
  – Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.
  – Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
  – U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
  – Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
  – Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
  – Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 50. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
  – Putnik je dužan da agenciju za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka.
  – Putnik može da izjavi reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju.

  Aranžman je radjen na bazi od minimum 70 prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnoj broja prijavljenih organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre polaska.
  Organizator putovanja Turistička agencija „Mayak tours doo“, Licenca OTP 37/2022
  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.
  Cenovnik  br. 1  od  14.03.2022.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš