Trajanje: 29. april -02. maj 2021. - 4 dana / 2 noćenja
Lokacija: Ohrid i Skoplje
Cena: 89€
Rezerviši
 • PUTOVANJE OHRID I SKOPLJE

  Uskrs i 01. maj
  4 dana/ 2 noćenja
  29. april – 02. maj 2021.

  Grad u kom se prožimaju prošlost i sadašnjost – grad božanske svetlosti. Pre 2400 godina se zvao Lihindos što u prevodu znači Božanska svetlost. Današnji naziv potiče od slovenske reči “O-HRID”, prema položaju grada , koji zapravo leži na hidri koja se uzdiže iznad Ohridskog jezera.
  Ovaj grad-spomenik, u kome ima tačno onoliko pravoslavnih crkava koliko i dana u kalendarskoj godini, kao biser srednjevekovne umetnosti se nalazi na UNESCO-voj listi kao kulturna baština od svetskog značaja.
  Kristalno bistre vode Ohridskog jezera i kvalitetni smeštaj čine ovaj grad magnetom za turiste tokom leta, ali i tokom novogodišnjih praznika. Tada se mali Ohrid, sa svojim kaldrmama i slikovitim crkvama, pretvara u živahno mesto prepuno zabave. Grad u kome se prožimaju prošlost i sadašnjost.

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1. dan 29.04.2021.(četvrtak) – BEOGRAD – OHRID
  Sastanak putnika u 19:30 h na Novom Beogradu-stanica autobusa 30, pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće (pored Skejt parka). Polazak iz Beograda u 20:00 h. Noćna vožnja do Ohrida sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

  2. dan 30.04.2021. (petak) – OHRID
  Dolazak u Ohrid u ranim jutarnjim satima. Pauza za kafu u centru grada, a zatim obilazak starog i istorijskog dela grada sa vodičem, poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima (crkva Sv.Sofije, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrđava, Sv.Jovan Kaneo, amfiteatar…) Nakon obilaska Ohrida, smeštaj u apartmane. Mogućnost fakultativnog krstarenja po jezeru. Brodić kreće sa pristaništa u centru grada, i u kružnoj turi po jezeru uživamo u pogledu na stari deo grada, Titovu vilu, prelepe plaže, crkva Sv.Jovan Kaneo…Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

  3. dan 01.05.2021. (subota) – OHRID – SVETI NAUM
  Fakultativni odlazak na izlet na Sveti Naum i obilazak manastira Sv.Naum iz IX veka koji je izgrađen na steni iznad jezera, odakle se pruža nezaboravan pogled na Ohridsko jezero i okolne planine. Panoramski pogled na muzej na vodi „Zaliv na koskite“. Nakon obilaska manastira i izletišta Sv. Naum, slobodno vreme do povratka za Ohrid. Noćenje.

  4. dan 02.05.2021. (nedelja)– OHRID – SKOPLJE- BEOGRAD
  Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje ka Skoplju. Panoramsko razgledanje grada – Skopska tvrđava – kale, crkva Sv.Spasa, Mustafapašina džamija.. Slobodno vreme do polaska za Beograd. Dolazak na mesto polaska oko ponoći.

  Cena aranžmana 95€
  First minute cena 89€

  DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU – 15 EUR.
  Deca od 6 do 12 godina, u pratnji dve odrasle osobe na pomoćnom ležaju ostvaruju popust 10%
  Deca od 2 do 5.99 godina, ukoliko dele ležaj sa odraslom osobom popust 50%

  CENA ARANŽMANA PUTOVANJE OHRID UKLJUČUJE:
  • Prevoz autobusom turističke klase (klima, video-audio oprema)
  • Smeštaj u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama, na bazi noćenja sa doručkom
  • Obilazak starog i istorijskog dela grada sa vodičem (crkva Sv.Sofije, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrđava, Sv.Jovan Kaneo, amfiteatar…)
  • Obilazak Skoplja
  • Usluga lokalnog vodiča
  • Usluge vodiča za vreme trajanja aranžmana
  • Troškove organizacije u celini

  CENA ARANŽMANA PUTOVANJE OHRID NE UKLJUČUJE:
  • Individualne troškove koje putnici naprave u toku trajanja aranžmana.
  • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa uključenim pokrićem za Covid 19,
  • Fakultativni izleti.

  FAKULTATIVNI IZLETI:
  Krstarenje jezerom – 10 EUR / deca do 12 godina 5 EUR
  Fakultativni odlazak na Sveti Naum, (uključen prevoz,razgledanje,ulaznica za manastir) – 15 EUR/deca do 12 godina 10 EUR
  NAPOMENA ZA FAKULTATIVNE IZLETE:
  • Fakultativni izleti se biraju i plaćaju na destinaciji. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju izleta po navedenim cenama je 25. Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni.

  USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
  • PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Prilikom rezervacije putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena.
  • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacija, ostatak 7 dana pre početka aranžmana.
  • Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod gotovinskog načina plaćanja.
  • Preko računa: virmanska uplata u roku od dva dana od izdavanja profakture.
  • Na rate čekovima bez kamate, 40% avans, poslednja rata 2 meseca nakon putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu – čekovi se deponuju u agenciji najkasnije 7 dana pred putovanje

  NAPOMENA VEZANA ZA SMEŠTAJ:
  Hotel Chingo 3* se nalazi u samom centru Ohrida. Sadrži restoran sa nacionalnom i internacionalnom kuhinjom I konferencijsku salu sa 60 mesta. Za goste hotela je obezbeđen parking sa video nadzorom. Sobe su opremljene kablovskom televizijom, klimom, mini barom, sefom, direktnom telefonskom linijom, internet priključkom i kupatilom.

  Pogledajte i ostale aranžmane za 1. maj u našoj organizaciji.

 • PROGRAM PUTOVANJE OHRID JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA
  U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE PET DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
  AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM
  AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA
  ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU
  UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MAYAK TOURS
  POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA
  ORGANIZATOR PUTOVANJA TURISTIČKA AGENCIJA MAYAK TOURS Licenca broj: OTP 29/2020
  PUTUJTE SA AGENCIJOM OD POVERENJA!

Poštovani putnici Boreas travel-a, Agencija Boreas travel ušla je u proceduru ujedinjenja sa agencijom Mayak tours. Godine kvalitetne saradnje ove dve agencije rezultirale su ujedinjenjem koje ćemo sprovesti na obostrano zadovoljstvo. Boreas travel će do kraja procesa ujedinjenja sve svoje resurse preusmeriti ka agenciji Mayak tours, uključujući internet stranicu i facebook stranu, koje će od sada postojati pod nazivom Mayak tours. Svi putnici koji imaju neiskorišćene "covid vaučere" imaju mogućnost da ih iskoriste kroz novu, ujedinjenu kompaniju, tako da se za klijente obe agencije situacija ne menja, i svi će moći da iskoriste svoje vaučere kako je i planirano.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, možete nas pozvati na 011/3287-837, 064/222-6510, poslati e-mail na office@mayaktours.com ili nas posetiti na adresi - Gavrila Principa 52.

Poslovnica U TC Milenijum od 10.10.2020. više nije u funkciji.

Srdačano vaši Mayak Tours i Boreas Travel