Trajanje: U PRIPREMI 6 dana / 5 noćenja
Lokacija: Sankt Peterburg
Cena: cena u pripremi
Rezerviši
 • Putovanje Sankt Peterburg avionom leto 2021

   jul 2021.

  6 dana / 5 noćenja / avionom 

  CENA ARANŽMANA 790 EUR
  FIRST MINUTE CENA 695 EUR

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1. dan: Beograd – Sankt Peterburg
  Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Beograd, dva sata pre leta. Let za St.Peterburg prko Moskve SU2093+SU6 670 u 00.45h. Dolazak u Peterburg na aerodrom Pulkovo u 08.25h po lokalnom vremenu. Doručak po dolasku. Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom. Srce grada je Nevski prospekt, avenija duž koje su smeštene neke od najlepših i najvažnijih građevina. Admiralitet, zdanje u ruskom imperijalnom stilu, podseća na vreme kada je Rusija bila velika pomorska sila. U blizini je impozantni Dvorski trg sa stubom cara Aleksandra na sredini. Čuveni Zimski dvorac je mesto mnogih istorijskih događaja, a Ermitaž najveći muzej na svetu i jedan od najstarijih aktivnih muzeja sa zbirkom od preko tri miliona umetničkih dela. Obilazak Petropavlovske tvrđave, koju je 1703. izgradio Petar I. Danas se ova tvrdjava na Zečijem ostrvu u reci Nevi koristi kao muzej i prostor za izložbe. Takodje je jedan od sanktpeterburških spomenika pod zaštitom UNESCO. U njoj je i Petropavlovska saborna crkva, u kojoj su sahranjeni svi ruski carevi. Transfer do hotela, smeštaj u odgovarajuće sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

  BESPLATNO: Panoramsko razgledanje grada i Petropavlovske tvrđave i doručak

  2. dan: Sankt Peterburg – Ermitaž
  Doručak. Slobodno vreme ili polazak na fakultativno razgledanje Ermitaža – najvećeg muzeja na svetu sa preko tri miliona eksponata izloženih u šest zgrada na obali Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada zvanična rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja vuče korene još iz 1764. iz zbirke umetničkih predmeta carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one sa delima Mikelanđela, Da Vinčija, Rembranta, Rubensa, Van Goga, Pikasa, Matisa… Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka evropske srednjevekovne umetnosti. „Galerija s blagom“ je više od fascinacije a „Rafaelov hodnik“ kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv utisak za sva vremena. Slobodno posle podne ili Fakultativn odlazak na krstarenje rekom Nevom i petrogradskim kanalima. Povratak u hotel. Fakultativni odlazak na rusko folklorno veče. Slobodno vreme. Noćenje

  BESPLATNO: Ručak u okviru ture (za one koji uplate turu) 

  FAKULTATIVNO: Ermitaž , Krstarenje Nevom i kanalima, Odlazak na rusko folklorno veče

  3. dan: Sankt Peterburg – Carsko selo (Puškinovo selo)
  Doručak. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u Carsko selo, simbol preporoda Rusije i njene kulture. Katarinina palata je bivša carska palata, zvanična letnja rezidencija tri ruska monarha. Poklon je cara Petra I supruzi Katarini u čast rođenja ćerke Jelisavete. Kada je preuzela tron, po nacrtu čuvenog italijanskog arhitekte Rastrelija, a po naredjenju Jelisavete, sagrađen je raskošan dvorac okružen prelepim parkom čiji su ukras mnogobrojne statue. Do Drugog svetskog rata Carsko selo je bilo letnja carska rezidencija. Sredinom 20. veka krenulo se u restauraciju jedne od najvećih turističkih atrakcija Sankt Peterburga. Ručak. Povratak u hotel. Slobodno veče ili fakultativni odlazak na noćno krstarenje rekom Nevom uz posmatranje otvaranja mostova na Nevi tokom BELE NOĆI i petrogradskim kanalima. Noćenje.

  FAKULTATIVNO: Carsko Selo (Puškinovo) , odlazak na noćno krstarenje rekom Nevom sa posmatranjem otvaranja mostova

  4. dan: Sankt Peterburg – Gradske crkve
  Doručak. Slobodno vreme ili polazak na poludnevni fakultativni izlet obilaska tri veličanstvene pravoslavne crkve: Isakijevska saborna crkva, jedan od simbola grada i najbolji primer ruskog crkvenog graditeljstva; Crkva Hrista “na krvi”, sagrađena na mestu atentata na cara Aleksandra II; Kazanjska katedrala, sagrađena po obrascu bazilike Svetog Petra u Rimu. Povratak u hotel. Slobodno vreme ili   Ruski balet “Labudovo jezero”. Noćenje.

  FAKULTATIVNO: Obilazak tri saborna hrama ; Ruski balet “Labudovo jezero”

  5. dan: Sankt Peterburg – Peterhof
  Doručak. Slobodno vreme ili polazak na poludnevno fakultativno razgledanje Peterhofa ili Petrovog dvorca i parka. Nalazi se na obali Finskog zaliva, dvadesetak kilometara zapadno od Sankt Peterburga. Izgradio ga je Petar Veliki 1705. godine. Sve do Oktobarske revolucije služio je kao carska rezidencija, da bi 1918. bio pretvoren u muzej. U Drugom svetskom ratu okupirali su ga nacisti a nešto kasnije u bombardovanju i potpuno razrušili. Posle rata započeta je rekonstrukcija koja traje i danas. Brojne fontane, zbog kojih je ovaj muzej dobio ime „ruski Versaj“, ponovo su proradile 1946. Godinu dana kasnije napravljena je i kopija statue Samsona, a ubrzo je na svetlost dana izašla i sva lepota barokne arhitekture Peterhofa čiji su ukras ne samo park, već i brojne fontane (više od 100). Dvorac Peterhof i njegov park sa fontanama su na listi svetske baštine UNESCO. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

  FAKULTATIVNO: Peterhof.

  6. dan: Sankt Peterburg – Beograd
  Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Let za Beograd SU17 u 13:50h po lokalnom vremenu preko Moskve, 1 stop. Sletanje u Beograd 19:25h. Kraj programa.

   

  Putovanje Sankt Peterburg avionom leto 2021

  CENA ARANŽMANA 790 EUR
  FIRST MINUTE CENA U PRIPREMI

  Aerodromske takse uključene u cenu

  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate-

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 45 dana pre početka putovanja.
  – Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica banke Intesa mogućnost plaćanja na maksimalno 6 rata bez kamate.
  – Čekovima građana na maksimalno 4 rate
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a

  Putovanje Sankt Peterburg avionom leto 2021 obuhvata:

  – Međunarodni let Beograd – Sankt Peterburg – Beograd (let sa presedanjem u Moskvi, ekonomska klasa),
  – Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu – (avionske takse podložne su promenama, jer su u isključivoj nadležnosti aerodorma , i ne zavise od agencije niti avio prevoznika. S tim u vezi moguća je i korekcija cene ukoliko dođe do promena cena aerodromskih taksi ili YQ taksi za promenu cena goriva),
  – Transfere aerodrom – hotel I hotel – aerodrom,
  – Smeštaj na bazi 5 noćenja sa doručkom u hotelu Petropolis 3* u Sankt Peterburgu ili sličnom u ½ i 1/3 sobama,
  – Doručak prvog dana po dolasku
  – Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja,
  – Turu razgledanja grada sa lokalnim vodičem uz obilazak Petropavlovske tvrđave,
  – Troškove organizacije putovanja.

  Putovanje Sankt Peterburg avionom leto 2021 ne obuhvata:
  – Međunarodno zdravstveno osiguranje,
  – Doplata za 1/1 – isključivo na uput,
  – Individualne troškove putnika,
  – Osiguranje od otkaza putovanja (štiti putnike u slučaju da iz nepredviđenih (prema opštim uslovima osiguravajuće kuće) razloga moraju da odustanu od putovanja). Radi se najmanje 45 dana pre početka putovanja

  Fakultativne izlete (CENE FAKULTATIVNIH IZLETA ZAVISE OD LOKALNIH PRUŽALACA USLUGA I PODLOŽNE SU PROMENI SVE DO SLANJA UPITNIKA PUTNICIMA):
  – Ermitaž 45 EUR (prevoz autobusom ili metroom, lokalni vodič, ulaznice),
  – Dnevno krstarenje Nevom i kanalima 40 EUR  (autobuski prevoz, lokalni vodič, krstarenje),
  – Rusko folklorno veče 50 EUR (autobuski prevoz, , lokalni vodič )
  – Paket Ermitaž + Krstarenje Nevom i kanalima + večera, 85 EUR (prevoz autobusom ili metroom, lokalni vodič, ulaznice, večera)
  – Paket Ermitaž+večera+ Rusko folklorno veče 80 EUR (prevoz autobusom ili metroom, lokalni vodič, ulaznice, večera)
  – Paket Ermitaž + Krstarenje Nevom i kanalim +večera+ Rusko folklorno veče 110 EUR (prevoz autobusom ili metroom, lokalni vodič, ulaznice, večera)
  – Carsko selo (Katarinina palata, Puškinovo) + ručak 65 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, ručak, ulaznice),
  –  Večernje krstarenje Nevom uz posmatranje podizanja mostova 55 EUR (prevoz autobusom ili privatni transfer, lokalni vodič, krstarenje),
  – Paket – večernje krstarenje Nevom + tri saborne crkve 85 EUR (autobuski prevoz, večera, lokalni vodič, krstarenje)
  – Paket Carko selo (Puškinov) + večernje krstarenje 110 EUR?
  – Tri saborne crkve 45 EUR (prevoz autobusom ili metroom, lokalni vodič),
  – Ruski balet “Labudovo jezero”  120EUR (ulaznice)
  – Peterhof, Velika palata i park sa fontanama 75 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič,vecera, ulaznice),
  – Paket  Peterhof + Rusko folkorno veče 115 EUR (autobuski prevoz, večera, lokalni vodič, krstarenje),

  Dodatne vrednosti ovog aranžmana:
  – Razgledanje grada sa lokalnim vodičem,
  – Obilazak Petropavlovske trvrđave sa lokalnim vodičem (bez doplate).

  *Prijavljivanje i plaćanje izleta obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće!

  Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 10 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja putnika, izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene).
  * Za večeru i krstarenje rekom Moskvom nema ograničenja u broju putnika. (U slučaju manjeg broja putnika, izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene).
  * Za Večeru i krstarenje rekom Nevom nema ograničenja u broju putnika.

   

  SLIKE

 • Napomena: moguće su promene kod polaznog i povratnog leta. U slučaju promene putnici će biti pravovremeno obavešteni.
  Za državljanje Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Rusku Federaciju.
  Strani državljani dužni su se sami informišu o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu spoljnih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informišete na službenoj stranici Ministarstva spoljnih poslova republike Srbije www.mfa.gov.rs

  Minimalan broj putnika za Putovanje Sankt Peterburg avionom: 10

  PREVOZNIK: AEROFLOT

  NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

  Hotel Petropolis 3*  nalazi se u istorijskom delu Sankt Peterburga, pored same Petropavlovske tvrđave, 800m od metro stanice Gorkovskaja, a od  muzeja Ermitaž 30  minuta šetnje.

  U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste.
  Agencija zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

  NAPOMENE:
  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 10 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom putovanja Sankt Peterburg avionom zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…) Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem interneta informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanje Sankt Peterburg avionom usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu…. Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca. Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje. U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni. Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto okupljanja za oldazni i povratni let. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  Aranžman Putovanje Sankt Peterburg avionom je rađen na bazi minimum 10 prijavljenih putnika.

  UZ PUTOVANEJ SANKT PETERBURG AVIONOM VAZE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE Mayak Tours LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 37/2022.

  Cenovnik broj 3. od 10.03.2020.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš