Albania berat
Lokacija: BERAT - KROJA - APOLONIJA - VALONA - ARDENICA - TIRANA - DRAČ
Cena: U PRIPREMI
Rezerviši
 • Skenderbeg Tura

  BERAT – KROJA – APOLONIJA – VALONA – ARDENICA – TIRANA – DRAČ

  10. – 15. NOVEMBAR  2021.

  5 DANA, 3 NOĆENJA, AUTOBUSOM

  U PRIPREMI

  Junak ovog putovanja jeste srbin Đurađ Kastriot, zvani Skenderbeg. Obići ćemo predele Albanije koji su nakon pada Dušanovog carstva prepušteni malobrojnoj srpskoj vlasteli da se u ratnim vihorima spaja i stapa sa raznim narodima i plemenima. Skenderbegova porodica je i pored toga sačuvala srpsku pravoslavnu tradiciju i oko sebe okupila ostale u borbi protiv Otomanske imperije. Orodili su se i neposredno sarađivali sa porodicom Brankovića i Crnojevića. Njegov otac i stariji brat su sahranjeni u Dušanovoj priprati u glavnoj crkvi u Hilandaru. Obići ćemo gradove Berat, Apoloniju, Valonu, Drač , Kroju i Tiranu i upoznati se sa istorijom i tradicijom koju su Srbi ostavili na teritoriji današnje Albanije. Boravićemo u komfornom hotelu na samoj peščanoj plaži koje nudi letovalište Golem. Imaćemo priliku da degustiramo originalni albanski Skenderbeg konjak i da u taverni “Dve gitare” u Draču uživamo u balkanskom melosu, dobroj kapljici i raznim specijalitetima.

  Progam putovanja:

  1.dan BEOGRAD 
  Polazak za Drač iz Beograda u 22:00h sa parkinga Sava Centra /savska strana/. Noćna vožnja preko Niša, Prokuplja i Prištine sa usputnim odmorima.

  2.dan TIRANA – DRAČ
  Dolazak u Tiranu, danas modernu prestonicu Albanije. PANORAMSKO razgledanje grada sa vodičem : Narodni muzej, trg Skenderbega, produžava se do bulevara Nacionalnog heroja, Parlament Vlade, Kralevska palata, vila u kojoj je živeo Enver Hodža, Nacionalna radio- televizija….Slobodno vreme u centru grada za individualno razgledanje. Polazak za Drač i smeštaj u hotel 4* na plaži Golem. Noćenje.

  3.dan DRAČ – BERAT – ARDENICA – APOLONIJA – VALONA
  Doručak. Slobodno vreme na plaži ili fakultativno polazak na izlet za Berat (srpski Beograd), grad zaštićen od UNESCO-a. Razgledanje i šetnja prelepim srednjovekovnim gradićem smeštenim na bregu i prepoznatljiv po svojoj tradicionalnoj arhitekturi. U Nastavak putovanja do crkve Ardenica gde se Skenderbeg venčao sa suprugom Donkom. Polazak za arheološko rimski lokalitet Apolonija, nakon obilaska slobodno vreme u Valoni za šetnju i individualno razgledanje. Povratak u hotel. Noćenje.

  4.dan DRAČ – KROJA
  Doručak. Nakon doručka, slobodno vreme na plaži ili fakultativnooko 09.00 sati polazak za grad Drač. PANORAMSKO razgledanje grada Drača sa vodičem, najstariji Amfiteatar na Balkanu i šetnja starim gradom opasanim srednjovekovnom tvrdjavom i odlazak do pravoslavne crkve. Polazak za vinariju gde se proizvodi i konjak Skenderbeg. Degustacija vina, rakija i čuvenog konjaka. Mogućnost kupovine u fabričkoj prodavnici. Nastavak putovanja za Kroju, mestu gde je krunisan Đurađ Kastriot-Skenderbeg. Obilazak velelepnog Skenderbegovog Muzeja, stare tvrdjave i Bazara narodnih rukotvorina… Povratak u hotel. Fakultativno odlazak u neki od nacionalnih restorana na večeru i muzički program. Slobodno veče. Noćenje.

  5.dan DRAČ – BEOGRAD
  Doručak. Slobodno prepodne na plaži za šetnju. Napuštanje hotela. Polazak za Beograd. Dnevna vožnja preko Prištine i Niša za Srbiju.
  Dolazak na mesto polaska u večernjim satima…(KRAJ USLUGA)

   

   

  CENA ARANŽMANA: Hotel As 4* – LAST MINUTE 109  /  REDOVNA CENA 149 €

                                     Cena aranžmana za dete od 2 do 12 godina, u pratnji dve punoplatežne osobe je 99€

  -plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja-

   

  NAČIN PLAĆANJA:
  Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu
  Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
  Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije Mayak Tours.

  Aranžman obuhvata:

  • Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima/video) na relaciji iz programa.
  • Smeštaj u hotelu AS 4* ili sličnom, na bazi 3 noćenja sa doručkom u Draču (plaža Golem).
  • Razgledanje Tirane,
  • Vodiča – pratioca na putovanju I lokalnih vodica u Albaniji
  • Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman ne obuhvata:

  • Sve nepomenute i individualne troškove i ulaznice
  • Fakultativni izleti ( komplet 65 € )
  • Izlet za Drač i Kroju ( Muzej Skenderbeg), poseta Skenderbeg vinariji sa degustacijom; 25 €
  • Izlet za Berat, Apoloniju, Valonu i Ardenicu; 25 €
  • Večera u nacionalnom restoranu Dve Gitare – 30 €,
  • Doplata za jednokrevetnu sobu – 40 €.


  REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19
  Državljani Republike Srbije mogu da uđu u R. Albaniju. Počev od 6. septembra, putnici koji ulaze u Republiku Albaniju, na svim graničnim prelazima, moraju posedovati jedan od sledećih dokumenata:
  -Potvrda o vakcinaciji (potrebno da je od datuma potpune vakcinacije proteklo najmanje dve nedelje);
  -Negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati);
  -Potvrda o preležanoj bolesti COVID-19 (validna do 6 meseci nakon izlečenja).
  Navedena pravila važe za sva lica (osim za decu do 6 godina starosti), uključujući i ona koja tranzitiraju kroz R. Albaniju.
  Više informacija možete pronaći OVDE 

 • Putna lična dokumenta neophodna za putovanje u Albaniju: Za tranzit kroz teritoriju Kosova trenutno (u momentu objavljivanja ovog programa) za državljane Republike Srbije,neophodna je isključivo lična karta. Za prelaz granice i ulazak u Republiku Albaniju možete koristiti pasoš, ali i ličnu kartu (važi od januara 2021.). Ukoliko putujete sa decom, važno je da znate da je za tranzit kroz teritoriju Kosova neophodno na uvid predati izvod iz matične knjige rođenih sa fotografijom deteta. Ovaj dokument ne sme biti stariji od jedne godine. Dokument i njegova overa vrše se u opštini vašeg prebivališta. Za ulaz u Republiku Albaniju, deca, svih uzrasta,(koja nemaju ličnu kartu) moraju posedovati važeći pasoš.

  Navedena dokumenta i procedure važe u momentu objave ovog programa. Molimo Vas da pred polazak na put, u validnim državnim institucijama, proverite važeće procedure i dokumenta neophodna za ovo putovanja.

  Svaki putnik je u obavezi da poseduje važeću putnu ispravu (kopija stranice sa ličnim podacima se dostavlja agenciji) koja mora važiti još 3 meseca od datuma povratka sa putovanja. Agencija organizator putovanja ne snosi odgovornost za neispravnu putnu dokumentaciju, ne dobijanje vize za kategoriju građana kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putujete,  u tom slučaju će se smatrati da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja agencije organizatora putovanja. Uslučajunedovoljnogbrojaprijavljenihputnika (minimum 40), agencijaorganizator zadržavapravodaotkažeputovanjeilirealizujeprevozuzkorekcijuceneiliusaradnjisadrugomagencijom. Krajnjirokzaotkazivanjearanžmanajepet (5) danapredatumapolaska. U slučaju da je posle zaključenja Ugovora o putovanju došlo do promena u kursu na deviznom tržištu ili promena u tarifama prevoznika i aerodromskih i kompanijskih taksi, agencija organizator zadržava pravo korekcije cene programa putovanja.

  Cene i raspoloživost mesta zavise od kapaciteta, popunjenosti i uslova hotela, kao i objavljenih posebnih ponuda, i shodno tome podložne su promeni.

  Opisihotela:
  HOTEL AS (Albanian star) 4* Hotel AS (pun naziv – Albanian Star) se nalazi u zalivu Drača (deo Golem), na obali mora, 13 km od centra grada, na samoj plaži.Sadržaj hotela: privatna peščana plaža sa ležaljkama i suncobranima, restoran mediteranske kuhinje sa terasom, novi otvoreni bazen, parking, wi-fi internet u zajedničkim prostorijama besplatno, fitnes centar, menjačnica i sef na recepciji (uz doplatu), mini klub, živa muzika i animacija u večernjim satima.Sobe: Hotel ima 127 soba od kojih neke gledaju na more. Moderno opremljene sobe sa modernim nameštajem sadrže dva standardna ili jedan široki (francuski) ležaj, klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, minibar, set za pripremu kafe i čaja, TV sa satelitskim kanalima, telefon i 24h room service, wi-fi internet (uz doplatu), fen, kupatilo i balkon.Usluga: Noćenje sa doručkom – doručak (samoposluživanje). Mogućnost doplate za polupansion: doručak (samoposluživanje), večera – izbor više jela iz hotelskog menija.

  Uz program Putovanja Skenderbeg tura  važe Opšti uslovi putovanja ogranizatora putovanja – Mayak Tours DOO, Beograd, licenca Ministarstva

  turizma OTP 37/2022.

  Cenovnik broj 1 od 08.08.2021.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš