Trajanje: U PRIPREMI 4 dana/ 2 noćenja
Lokacija: Sofija, Rilski manastir i Bansko
Rezerviši
 • SOFIJA PUTOVANJE RILSKI MANASTIR, BANSKO
  SPA VIKEND

  U PRIPREMI

  4 dana/ 2 noćenja/ autobusom

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1.dan BEOGRAD
  Polazak sa Novog Beograda, preko puta TC Ušće, pored Brankovog mosta kod skejt parka, sa bivše okretnice autobusa 43 i sadašnjeg stajališta gradskog autobusa 60 oko 21h. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja za odmor i obavljanje graničnih formalnosti.

  2. dan SOFIJA – BANSKO
  Dolazak u Sofiju. Razgledanje grada sa lokalnim vodicem: Hram Aleksandra Nevskog, Sv. Sofija, Univerzitet, Park slobode i Obelisk. Slobodno vreme. Odlazak u Bansko i smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

  3. dan BANSKO – RUPITE – BANSKO
  Doručak. Pešacka tura po centru grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni obilazak mesta Rupite, gde je živela i sahranjena čuvena proročica baba Vanga. Povratak u Bansko. Slobodno vreme i večera. Noćenje.

  4. dana BANSKO – RILSKI MANASTIR – BEOGRAD
  Napuštanje hotela u 11.00h. Polazak za Rilski manastir. Rilski mnastir je najveći i najpoznatiji pravoslavni manastir u Bugarskoj. Nalazi se na jugozapadu Bugarske na planini Rila u dolini Rilske reke, na nadmorskoj visini 1150 m. Manastir je, prema predanju, osnovao pustinjak Sv. Jovan Rilski čudotvorac u X veku. Sv. Jovan Rilski živeo je u pećini nedaleko od mesta na kome se danas nalazi manastir. Manastir su sazidali njegovi učenici. Nakon obilaska manastira, povratak za Srbiju sa usputnim pauzama za odmor i granične formalnosti. Dolazak u Beograd u kasnim večerernjim časovima.

  U PRIPREMI

  -Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate-

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  – Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica banke Intesa mogućnost plaćanja na maksimalno 3 rata bez kamate.
  – čekovima građana na maksimalno 3 rate
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a

  Cena aranžmana Sofija putovanje Rilski manastir, Bansko uključuje:
  – Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
  – Smeštaj u ½, 1/3 i 1/4 sobama na bazi 2 polupansiona u SPA hotelu sa 4* u Banskom
  – Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja;
  – Obilazak grada prema programu;
  – Boravišnu taksu;
  – Usluge organizacije putovanja.
  Cena aranžmana Sofija putovanje Rilski manastir, Bansko ne uključuje:
  – Fakultativni izlet u mesto Rupite 10 EUR
  – Međunarodno zdravstveno putno osiguranje sa pokrićem za Covid (izdaje se u agenciji) ~1,5€ po danu po osobi;
  – Doplata za jednokrevetnu sobu – na upit
  – Individualne troškove putnika.

  BANSKO je najstarija i najviša planinska oblast u Bugarskoj u kojoj se okuplja skijaška elita iz celog sveta. Smešteno je na 1350 m nadmorske visine na severnoj padini planine Rila. Bansko raspolaže sa ukupno 55 km uređenih skijaških staza različitih nivoa težine i različite dužine.
  Prosečna temperatura u januaru je oko -2°C. Sneg obilno pada i pravi stalni snežni pokrivač od oko 2m. Grad se nalazi na 930m nadmorske visine, a iznad Banskog izdvajaju se dva skijaška regiona: donji (1100-1600 m) i gornji (1700-2500 m) staze za slalom i veleslalom. Nalazi se na 150 km južno od Sofije, na severnoj strani planine Pirin (proglašene za nacionalni park).

 • Sofija putovanje Rilski manastir, Bansko

  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  U slučaju rezervacije više od 5 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu za popuste, kako bi sa agencijom proverili da li ima dovoljno mesta.
  Program putovanje rađen je na bazi 40 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.
  Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja- agencije Mayak Tours doo. Licenca ministarstva OTP 37/2022 Cenovnik br 1. od 29.09.2020.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš