tasos letovanje
Trajanje: 10 noćenja
Lokacija: Potos, Tasos, Grčka
Cena: od 79€
Rezerviši
 • Tasos

  Najsevernije ostrvo Egejskog mora, udaljeno 8 km od obale Grčke Makedonije. Ovo slikovito ostrvo, skoro savršenog kružnog oblika, idealna je destinacija porodica, zaljubljenih parova, ljubitelja netaknute prirode. Gusta borova, kedrova i hrastova šuma , nepregledne plantaže maslina, plavetnilo mora, blistavo beli mermer, brojna arheološka nalazišta, planinska sela u unutrašnjosti građena u tradicionalnom grčkom stilu , puste peščane plaže sinonim su za grčko ostrvo Tasos.

  Glavni grad i luka “Zelenog dijamanta Egeja” je Limenas predstavlja glavno letovalište, iako na ostrvu postoji još niz interesantnih mesta sa fantastičnim plažama u predivnom prirodnom okruženju pogodnih za odmor bez buke i gradske vreve. Ukoliko ste se tokom odmora uželeli grada, jednodnevni izlet do Kavale je svakako preporuka.

  Znamenitosti: Amfiteatar, antička Agora, Akropolj, Arheološki muzej (Limenas), svetilišta Posejdona i Dionizija, Manastir Arhangela Mihaila.

  Letovališta:
  Limenas – glavni grad ostrva s lepim plažama (Glifada, Makriamos, Nisteri, Papalimani) i bogatim arheološkim nalazištima. Stari i novi delo grada, mnogobrojne taverne sa izuzetnim jelima, bogat noćni život i prelepi hoteli učiniće vaš boravak nezaboravnim.
  Potos – posećeno mesto s organizovanom plažom i dobrim noćnim životom. U blizini se nalazi naselje Sveti Antonije s luksuznim hotelima i predivnim plažama. Malo dalje nailazi se na plažu Rosogremos s čistim peskom, plitkom i čistom vodom.
  Limenaria – lepo primorsko mesto s čuvenim plažama Tripiti i Metalia. Mnogobrojni hoteli, barovi, taverne, restorani i prodavnice poklona zadovoljavaju potrebe svakog posetioca.

  Zanimljivosti:
  Ostrvo Tasos je poznato i po vrhunskom vinu, a istorija beleži da je Kleopatra svake godine slala brodove po vino sa Tasosa. Meštani su toliko ponosni na svoje vino da se čak i kunu u njega, pa ne treba da se čudite ako čujete izreku “Tako mi vina sa Tasosa”.
  Tasos je u antičko vreme bio poznat po rudnicima zlata, vinu, koštunjavim plodovima i trgovini.
  U mestu Iris, nadomak Limenarije, nalazi se fabrika zlata u kojoj se može pronaći atraktivan nakit od belog i žutog zlata, sa cirkonima ali i brilijantima.
  U manastiru Svetog Arhangela Mihaila čuva se jedan od klinova kojim je Hrist proboden na raspeću.

  Probajte: grčki burek “Bugatsku” sa kremom, med od borovih iglica, čuvena vina sa Tasosa.

  Vila Eirini


  Nalazi se na ulasku u Potos iz pravca Limenarije, u neposrednoj blizini centra, od najbliže plaže je udaljena 120m,a od centra i gradske plaže je udaljena 250m.
  Smeštajne jedinice su 1/2 studio (dva klasična kreveta, kuhinja, TWC, terasa) i 1/3 studio (francuski ležaj i jedan klasičan krevet, kuhinja, TWC, terasa). Sve smeštajne jedinice se nalaze na prvom spratu i klimatizovane su, a klima se ugovara i plaća predstavniku ino partnera. Usluga je smeštaj na bazi najma studija.

  Cene su izražene u EUR po osobi i obuhvataju 10 noćenja, autobuski prevoz i trajekt.
  VILA EIRINI POTOS

  Min. osobaPeriod boravka02.06 12.06.12.06 22.06.22.06 02.07.02.07 12.07.12.07 22.07.22.07 01.08.01.08 11.08.11.08 21.08.21.08 31.08.31.08 10.09.10.09 20.09.20.09 30.09.
  Broj noćenja101010101010101010101010
  21/2 studio11914924926929931932932930925916999
  21/3 studio10913921924926927928928927922914979

  POPUST ZA RANE UPLATE U CELOSTI DO 01.02. – 15%, OSIM NA PRVE I POSLEDNJE DVE SMENE

  SOPSTVENI PREVOZ: cena aranžmana se umanjuje za 30 € po osobi, osim za predsezonu i postsezonu (smene označene *) gde se u slučaju korišćenja sopstvenog prevoza plaća puna cena paket aranžmana.

  SLIKE

 • PROGRAM PUTA

  Tasos letovanje

  1. dan – Beograd – sastanak putnika na mestu polaska pola sata ranije u odnosu na predviđeno vreme. Polazak autobusa. Dnevna i noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora.
  2. dan – 11. dan –Tasos – Dolazak na Tasos, smeštaj, boravak u izabranom objektu na bazi najma studija/apartmana.
  12. dan – napuštanje objekta, polazak autobusa u vreme dobijeno od strane našeg predstavnika. Dnevna i noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora.
  13. dan – Dolazak u Beograd na mesto polaska. Kraj usluga.

  MESTO I VREME POLASKA:
  Polazak autobusa je dan ranije u odnosu na datum u tabeli
  BEOGRAD – sa parkinga preko puta Buvlje pijace, ugao Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, blok 42 – tacno vreme 2 dana pre polaska
  Dolazak u mesto boravka je oko 11:00h prvog dana boravka;

  MESTO I VREME POVRATKA:
  Povratak autobusa je poslednjeg dana boravka u tabeli
  Potos – sa mesta dolaska – u 14:00 h;
  Limenaria – sa mesta dolaska – u 14:10 h;
  Limenas – sa mesta dolaska – u 15:00 h;

  Dolazak u Beograd – na parking preko puta Buvlje pijace, ugao Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, blok 42 u jutranjim casovima

  ARANŽMAN – Tasos letovanje – OBUHVATA:
  – Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili autobus na sprat) turističke klase (klima/video/audio) bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja, na relaciji Beograd – Tasos –
  Beograd sa turističkim pratiocem grupe;
  – trajekt na relaciji Keramoti – Tasos – Keramoti;
  – Uslugu smeštaja na bazi najma studija/apartmana za izabrani termin prema tabeli za 10 noćenja;
  – Servis predstavnika organizatora ili ino-partnera, pružaoca usluga na destinaciji;
  – Troškove organizacije programa;

  ARANŽMAN – Tasos letovanje – NE OBUHVATA:
  – turističku taksu – 0,5€ dnevno, plaća se po studiju ili apartmanu.
  – Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
  – Individualne troškove i usluge koje nisu predviđene programom, troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja i
  predstavljaju zaseban ugovor, zaključen sa organizatorom izleta.

  POGODNOSTI

  Dete od 0 – 2 g besplatno, nema svoje sediste u autobusu
  Dete od 2 – 12 g – besplatan smestaj u pratnji dve odrasle osobe u 1/2, placa 50 eur i ima svoje sediste u autobusu
  Dete od 2 – 12 g – umanjenje 30 eura u 1/3 studiju/apartmanu, vazi i za autobuski i sopstveni prevoz
  Dvoje dece od 2-12 g u 1/3 – placa se puna cena treceg lezaja + 1 autobuska karta 50 eur, dele lezaj
  Dvoje dece do 12 g u 1/4 studiju/apartmanu – jedno dete placa lezaj, drugo umanjeno za 40 eur
  Doplata za 1/1 – 70% od cene aranzmana

  NAČIN PLAĆANJA

  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.
  – Plaćanje se vrši gotovinskom uplatom ili platnim karticama (VISA, VISA Electron, DINA card, Master, Maestro, American) na blagajni Organizatora putovanja, ili uplatom na bankarski račun Organizatora putovanja. Vlasnici kartica Banca Intesa aranžman mogu platiti na 3 jednake mesečne rate bez kamate.
  – Preko računa – uz fakturu izdatu od strane Mayak Tours-a
  Do promene cena može doći u slučaju poremećaja na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza.

 • NAPOMENE:
  – ZDRAVSTVENI USLOVI: U Grčkoj ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna. Zdravstvene ustanove i higijena odgovaraju standardima u Srbiji.
  – DOKUMENTA, VIZE, FORMALNOSTI ULASKA I BORAVKA U STRANIM ZEMLJAMA: Putnici koji nisu državljani Republike Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i zemalja kroz koje prolaze.
  – Putnicima državljanima Republike Srbije, sa novim putnim ispravama – biometrijskim pasošima preporučuje se, da se upoznaju o uslovima ulaska i boravka u zemljama šengenskog prostora (www.europa.rs). Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemalja šengenskog prostora, i u tom slučaju će se smatrati da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja .
  – APARTMAN / STUDIO pored spavaće sobe (jedne ili dve), kupatila i terase, u svakom je kompletno opremljena mini kuhinja, sa elementarnom opremom i priborom za pripremanje i konzumiranje hrane, za odgovarajući broj osoba. Kod nekih studija i apartmana, kuhinja nije posebna prostorija. Standard veličine ležaja: za normalni ležaj je 185 cm sa 75-80 cm širine, a bračni ležaj (dve osobe) 185–190 cm sa 120–150 cm širine.
  – Dodatni, odnosno pomoćni ležajevi u Grčkoj su gotovo uvek na rasklapanje, manjih dimenzija od standardnog ležaja.
  – NAJAM uključuje troškove električne energije, tople i hladne vode, korišćenja inventara kao i komunalnu taksu. Posteljina je sastavni deo inventara (promena jednom u toku smene, pre ulaska u jedinicu), ali ne i peškiri, toalet papir, sapuni, sredstva za održavanje čistoće i pranje posuđa. U toku smene korišćenja studia-apartmana gosti sami iznose smeće i održavaju čistoću. Sve kuće sa smeštajnim jedinicama na bazi usluge najma iz ove ponude registrovane su, pregledane i standardizovane od strane Nacionalne turističke asocijacije „EOT“. Pojedini standardi u nekim smeštajnim kapacitetima, u toaletima i kupatilima su uslovljeni načinom izgradnje, instalacijama i kapacitetima istovremenog korišćenja tople vode. SMEŠTAJNE JEDINICE (studiji i apartmani), U GRČKOJ SU PROSEČNOG STANDARDNOG KVALITETA I NISU SLUŽBENO KATEGORISANE.
  – Za smeštaj gostiju, koji u letovalište dolaze organizovanim autobuskim prevozom, odgovoran je pratilac grupe. Gosti sa sopstvenim prevozom javljaju se u letovalištu sa vaučerom, lokalnoj agenciji ili domaćinu.
  – Najam započinje najranije u 16:00h prvog dana, a završava u 09:00h poslednjeg dana smene boravka. Za vremenski period od napuštanja apartmana/studija do polaska autobusa za Srbiju, uvek je obezbeđen prostor za prtljag dok sanitarnih prostorija za ove svrhe ima samo u nekim objektima.
  – Gosti su obavezni na domaćinski odnos prema inventaru i opremi kao i na poštovanje kućnog reda. Eventualne štete, prouzrokovane nepažnjom u korišćenju, gosti su dužni da prijave domaćinu ili predstavniku i iste nadoknade.
  – U autobusu je zabranjeno pušenje i konzumiranje alkohola. WC nije u upotrebi. Agencija pravi raspored sedenja uzimajući ravnopravno u obzir: starost putnika (stara lica ili porodice sa decom), bolest i eventualne fizičke i mentalne nedostatke putnika, kao i vreme uplate. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište koje mu agencija dodeli. Dolazak autobusa u letovalište je uobičajen oko podneva, a povratak u mesto polaska u jutarnjim satima (osim u slučajevima više sile). Posada autobusa određuje mesta za pauze i njihovu dužinu.
  – FAKULTATIVNI IZLETI, koji su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera na destinaciji Organizatora putovanja: Cene i uslovi fakultativnih izleta su dostupni putem info – tabli i pisanih informacija predstavnika agencije na destinaciji. FAKULTATIVNI IZLETI nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor, zaključen sa organizatorom izleta – lokalnom agencijom.
  – Broj telefona predstavnika na lokaciji će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.
  – Aranžman je rađen na bazi minimum 40 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
  – Opisi smeštajnih jedinica u dodatku predstavljaju sastavni deo programa putovanja. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Organizatora.

  Uz ovaj program važe opšti uslovi organizovanja putovanja Arena Travel d.o.o. licenca ministarstva turizma OTP 114/2016. čiji je Mayak Tours ovlašćeni prodavac. Arena Travel d.o.o. osiguran je Polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 30000001300, osiguravača „MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd.
  račun br. 160-392882-77

Call Now ButtonKlikni da pozoveš