Titov Plavi voz
Trajanje: 27-28. mart 2021. - 2 dana / 1 noćenje
Lokacija: Užice, Zlatibor, Mokra Gora, Drvengrad, Kadinjača
Cena: 13.000 rsd
Rezerviši
 • Titov Plavi voz do Užičke Republike

  27-28. mart 2021
  2 dana/ 1 noćenje/ vozom

   

  Naredni polasci:

  24.04.2021
  22.05.2021

  Vratite se u vreme kada je 29. novembar bio najznačajniji praznik u bivšoj Jugoslaviji i provozajte se luksuznim Plavim vozom do Užičke republike, prve slobodne teritorije u II sv. ratu.

  Titov Plavi voz je turistički voz luksuznog tipa korišćen za potrebe nekadašnjeg predsednika SFR Jugoslavije. Enterijer voza urađen je u stilu art dekoa i posle više od pola veka izgled mu je ostao nepromenjen. Ovim vozom se vozili mnogi značajni lideri, poznati glumci, umetnici i drugi Titovi prijatelji. Jedina izmena u odnosu na origialnu kompoziciju je ta da voz neće vući ni jedna od lokomotivi “dizelki” već elektrolokomotiva.

  Program putovanja:

  Prvi dan (27.06.) – subota

  Za putnike iz Novog Sada, polazak autobusa je u 08.00 sa parkinga kod Hotela „Sajam“ . Polazak Titovog Plavog voza sa stanice „Topčider“ u Beogradu je tačno u 10.00 časova. Molimo sve putnike da budu na stanici najmanje 30 minuta ranije.
  Sledi prijatna troipočasovna vožnja tokom koje ćete se zabaviti slušanjem priča o ovom čuvenom vozu i poznatim ličnostima koje su se vozile njime. Plavi voz je turistički voz luksuznog tipa korišćen za potrebe nekadašnjeg predsednika SFR Jugoslavije, Josipa Broza Tita. Enterijer voza urađen je u stilu art dekoa i posle više od pola veka izgled mu je ostao potpuno nepromenjen.
  U Titovo vreme, ovim raskošno opremljenim vozom putovalo je više od šezdeset stranih državnika i najuticajnijih lidera lideri XX veka:  britanska kraljica Elizabeta, princ Filip i princeza Ana, Nikita Hruščov, Leonid Brežnjev, Gamal Abdel Naser, Mahatma Gandi, grčki kralj Pavle i kraljica Frederika, Konstantin Karamanlis, kao i mnogi drugi.
  Inače, u vozu se nalazi i takozvana “gluva soba” u kojoj je Tito donosio državne odluke i vodio poverljive razgovore. U njegovoj radnoj sobi, u kojoj je potpisivao akta, nalazi se i neka vrste preteče mobilnog telefona, kojim je on još davne 1959. godine mogao da razgovara s visokim funkcionerima u Jugoslaviji.

  Sve ove prostorije videćete uživo tokom vožnje.
  Dolazak u Užice predviđen je za 13.30, posle čega ćete u pratnji vodiča krenuti u obilazak grada, u kom je od septembra do novembra 1941 postojala Užička republika, prva i jedina oslobođena teritorija u porobljenoj Evropi tokom Drugog svetskog rata. Obići ćemo čuveni Muzej ustanka, Trg Svetog Save i Trg partizana.
  Osim toga, u okviru ture obići ćemo i staru hidrocentralu na reci Đetinji, prvu u Evropi podignutu po principima Nikole Tesle i drugu u svetu posle one podignute na reci Nijagari pet godina ranije.
  Po završetku obilaska, koji traje oko dva i po sata, sledi transfer do Zlatibora i smeštaj u izabrane hotele ili apartmane.
  Slobodno vreme do 20.00 kada počinje specijalna tematska večera.
  Ova večera zamišljena je kao „povratak“ u vreme bratstva i jedinstva, odnosno, kao veselo druženje uz muziku iz svih bivših jugoslovenskih republika, kao i onu iz vremena starog dobrog pop-roka bivše Jugoslavije. Osim ukusnih specijaliteta užičkog kraja, na švedskom stolu će se naći i neka omiljena Titova jela. Očekuju vas dobar provod i nezaboravno druženje.

  Drugi dan (28.06.) – nedelja

  Posle doručka, sledi odlazak na fakultativni izlet za koji ste se opredelili prilikom rezervacije ture.
  Zbog planiranja adekvatnih vozila i kompletne organizacije, izlet je potrebno izabrati prilikom rezervacije ture. Prijava na izlet na licu mesta neće biti moguća.
  Ukoliko ne želite da idete na izlet, imate slobodno vreme. Predlažemo da krenete u obilazak Zlatibora, prošetate se oko jezera, pešačite do Tornika ili po okolnim proplancima.

  Važno!
  Za putnike koji ne žele da idu na izlete, organizator putovanja ne obezbeđuje transfer do železničke stanice u Užicu.

  Prvi izlet:
  Mokra gora Tour: Spomen-kompleks Kadinjača, manastir Rujno, jezero Vrutci, Mokra gora, Jatarice, crkva Svetog Jovana, Bele vode, Drvengrad, ručak u Drvengradu.
  Napomena: Minimalni broj prijavljenih za realizaciju izleta je 9 putnika.
  Polazak na izlet je u 9.00 sati.
  Prvo mesto koje ćemo posetiti je Kadinjača, spomen-kompleks posvećen borcima Radničkog bataljona koji su novembra 1941. poginuli štiteći odstupnicu stanovništvu Užica. Sa ovog veličanstvenog mesta pruža se divan pogled na okolne planine.
  Sledi poseta manastiru Rujno/Rujan iz XVI veka poznatom po tome što je u njemu 1536. odštampana prva srpska knjiga.
  Sledeća stanica je jezero Vrutci gde ćemo obići 77 metara visoku branu s koje je pruža fantastičan pogled na jezero i okolinu.
  Naredna destinacija je selo Šargan-Vitasi na Mokroj gori odakle polazi čuvena Šarganska osmica. Sledi obilazak Jatarica, otvorenog muzeja parnih lokomotiva,  Crkve Svetog Jovana i Belih Voda, izvora mineralne vode.
  Poslednja stanica naše ture je Drvengrad, nadaleko poznato etno-selo i dom našeg čuvenog režisera Emira Kusturice. Posle obilaska, sledi ručak u Drvengradu.
  Vreme trajanja ovog izleta je oko 6 sati i povratak u Užice je predviđen je za oko 15.00 časova.
  Slobodno vreme do polaska Plavog voza za Beograd.
  CENA: 4 100 RSD, deca 2050 RSD

  Drugi izlet:
  Užička Republika Tour: Obilazak spomenika i mesta osnivanja Prve partizanske čete (Tatinac iznad Užica), obilazak spomenika i mesta osnivanja Druge partizanske čete (planina Tara), odlazak do vidikovca Crnjeskovo na Kaluđerskim vodama, obilazak spomen-kompleksa Kadinjača.
  Napomena: Minimalan broj prijavljenih za realizaciju izleta je 9 putnika.
  Polazak na izlet je oko 9.00 sati.
  Sva mesta koja se obilaze na ovoj turi neposredno su povezana za sam početak oružane borbe tokom Drugog svetskog rata i formiranje partizanskih četa pre i tokom trajanja Užičke republike.  Izuzetak čini poseta prelepom vidikovcu Crnjeskovo na Tari sa kog se pruža veličanstven pogled na okolinu.
  Vreme trajanja ovog izleta je oko 4 sata, posle kog imate slobodno vreme za ručak i predah do polaska Plavog voza za Beograd.
  CENA: 2590 RSD, deca 1300 RSD

  Treći izlet (dostupan za rezervisanje od 1. maja)
  Uvac Tour: Vožnja brodićem po Uvačkom jezeru, razgledanje meandara, poseta čuvenom vidikovcu Molitva i posmatranje beloglavih supova.
  Minimalan broj prijavljenih za realizaciju izleta je 2 putnika.
  Posle ranog doručka, sledi polazak ka Uvcu. Tokom ovog izleta, otkrićete čarobne lepote ovog smaragdnozelenog jezera, zadivićete se lepotama njegovih jedinstvenih meandara, ostati bez daha kad pred vašim očima pukne pogled sa vidikovca Molitva, uživati u veličanstvenom letu najvećih supova u ovom delu Evrope i, ukoliko želite, isprobaćete nacionalne specijalitete tog kraja.
  Polazak Plavog voza sa železničke stanice u Užicu je 16.45.
  Dolazak u Beograd je oko 19.15 časova. Dolazak u Novi Sad je oko 21.00 čas.
  CENA: 5900 RSD, deca 2950 RSD.

  Titov Plavi voz do Užičke Republike
  Cena 13.000,00 RSD

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Aranžman Titov Plavi voz obuhvata:
  • Karta za Titov Plavi voz u oba smera
  • Razgledanje Užica
  • Transfer do hotela na Zlatiboru
  • Smeštaj u hotelu 4* na bazi noćenja sa doručkom ili u apartmanu slične kategorije (doručak, večera sa muzičkim programom)
  • Boravišna taksa 120 RSD po osobi dnevno
  • Tematska večera
  • Usluge licenciranog vodiča
  • Usluge lokalnog vodiča

  Aranžman Titov Plavi voz ne obuhvata:

  • Izlet na Kadinjaču, Mokru Goru i Drvengrad (4100 RSD, deca 2050 RSD)
  • Izlet Užička Republika (2590 RSD, deca 1300 RSD)
  • Izlet na Uvačko jezero i vidikovac Molitva (5900 RSD, deca 2950 RSD)
  • Hrana i piće koji nisu uključeni u program
  • Transfer od/do Novog Sada (1000 RSD)
  • Doplata za 1/1 – 2950 RSD

 • TITOV PLAVI VOZ DO UŽIČKE REPUBLIKE

  Informacije o vozu: Plavi voz je kompozicija od više različih vagona iz 1954.g. koji su napravljeni za potrebe Josipa Broza Tita. Osnovni sastav Plavog voza čine Titov salon, Svečani salon, De Golov vagon, Vagon restoran, dvoje energetskih kola i službeni vagon. Opremljen u stilu art dekoa sa luksuznim nameštajem tog vremena. Nakon pola veka dobro je održavan i još uvek zadržava svoj originalni izgled, s većinom originalnog dizajna enterijera. Ukrašen je drvenim elementima od mahagonija, kruške i oraha. Svi vagoni imaju udobnu opremu, klima uređaj i originalno ozvučenje iz tog vremena. Kompoziciji po potrebi mogu da se priključe i vagoni sa konferencijskim delom i spavaćim kabinama.
  Lokomotiva neće biti originalna već elektrolokomotiva novijeg datuma.

  Informacije o hotelu: Hotel Iris 4* je noviji hotel koji se nalazi u samom centru Zlatibora. Izgrađen je u planinskom modernom stilu. Hotel ima spa centar (sauna, teretana, slana soba i bazen – uključeni u cenu). Sve sobe i apartmani poseduju mini bar, Wi-fi, LCD i kablovsku, fen i telefon i imaju terase sa predivnim pogledom na šumoviti deo Zlatibora.

  Napomene za decu:
  Program nije preporučljiv za decu mlađu od 9 godina.

  Promotivna cena važi za rezervacije i uplate do 8 dana pred polazak.

  Minimum za realizovanje ovog programa je 80 uplaćenih aranžmana 10 dana pred put. Maksimalan kapacitet voza je 110 putnika.

  Minimum za realizaciju fakultativnog izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih, biće ponuđena doplata za realizaciju iste u zavisnosti od broja prijavljenih.

  Plaćanje: Po dobijanju instrukcije za plaćanje potrebno je u roku od 48 h izvršiti uplatu kako bi rezervacija bila validna. Kapaciteti će se raspoređivati na osnovu uplate aranžmana a ne rezervacije. Celokupan iznos mora biti uplaćen pre početka putovanja.

  U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika za određeni polazak, organizator će u celosti izvršiti povraćaj sredstava u perodu između 8-2 dana pred datum realizacije rezervisane ture.

  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Putnik može besplatno otkazati putovanje do 8 dana pred polazak.

  Od aprila do oktobra funkcionisaće letnji program. U letnjem programu, razgledanje Užica i Kadinjače biće prvog dana, dok će drugog biti organizovano nekoliko izleta među kojima i poseta Uvcu, krstarenje Drinom do Višegrada i mnogi drugi.
  Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja. Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora, polisa osiguranja br. 100167847, od 25.01.2019. god. osiguravajuće kompanije Wiener Stadtische.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja ogranizatora putovanja licenca Ministarstva turizma OTP 25/2015.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš