Trajanje: Jednodnevni izlet
Lokacija: Čačak, Ovčar banja, Kablar
Cena: 2.700 rsd
Rezerviši

Vrh Kablara i Ovčar banja

uz spa veče i posetu Ljubiću i manastiru Blagoveštenje

jednodnevni izlet

Program putovanja:

Polazak u 7:00h sa Novog Beograda, sa stanice gradskog autobusa (autobus 60) pored Brankovog mosta (preko puta TC Usce, pored skejt parka). Vožnja do Čačka.

Potom, odlazak autobusom do Spomen kompleksa na brdu Ljubić (spomenik kulture od izuzetnog značaja podignut 1815 godine, posvećen boju na Ljubiću koji se odigrao u toku Drugog srpskog ustanka). Uživanje u širokoj panorami grada, prekrasnom pogledu na planinu Jelicu i divnom spomen kompleksu.

Nastavak putovanja do Ovčar banje. Uspon vozilom na planinu Kablar, do lokacije, koja je blizu vrha Kablara. Poslednjih 800 metara ide se peške. Izlazak na vidikovac Kablara, odakle se pruža neponovljiv pogled na uklještene meandre Zapadne Morave i pola Šumadije.

U povratku sa Kablara, poseta manastiru Blagoveštenje. (pešačenje po asfaltu: 1,2km po ravnom do jednog manastira i 200m uzbrdo do drugog). Ručak u Ovčar banji.
Kupanje u bazenu sa termalnom vodom, temperature 37oC. (moguće je korišćenje Jacuzzi-ja i saune uz doplatu). Povratak u Beograd u večernjim satima.

NAPOMENA: Aktivni turizam je jedna od najinteresantnijih i najkorisnijih vrsta turizma. On daje mogućnost da se zaviri u najlepše kutke prirode i učini nešto dobro za svoje zdravlje. Za pešačenje, najbolje je imati duboke cipele / patike, koje će obezbediti potrebnu stabilnost za zglobove, ali mogu se uspešno savladati kratke pešačke staze, iz ovog programa, i u običnim patikama.

Cena aranžmana 2.700 rsd

Način plaćanja:
– Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska
– Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a
– Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

Aranžman Vrh Kablara i Ovčar banja izlet obuhvata:
– Prevoz modernim, turističkim autobusima sa audio-video opremom, klimom,
– Usluge vodiča u svakom autobusu,
– Prevoz  iz Ovčar banje na Kablar,
– Ulaznice za bazen u Ovčar banji,
– Troškove organizacije putovanja.

Aranžman Vrh Kablara i Ovčar banja izlet ne obuhvata:
– Ručak – po izboru,
– Ulaznice za saunu 1000 din,
– Ulaznice za Jacuzzi 1000 din,
– Individualne troškove putnika.

O MESTIMA:
* Kablar (889m) zajedno sa Ovčarom (986m) čini čuvenu Ovčarsko-kablarsku klisuru kroz koju protiče Zapadna Morava. Područje klisure, smatra se jednim od najlepših predela Srbije. Klisura je poznata po brojnim manastirima koji datiraju još iz srednjeg veka, a u njoj se smestila i jedna banja – Ovčar banja. Sa vidikovca na Kablaru pruža se nezaboravan pogled na meandre Zapadne Morave i dobijaju odgovori na interesantna pitanja: Kako izleda kada vidite celu planinu odozgo, od vrha do dna? Kako izgleda kada gledate Šumadiju iz božanske perspektive? Kako izgleda želja da jedan vaš pogled traje zauvek?
* Manastir Blagoveštenje: nalazi se na levoj obali Morave u podnožju Kablara a odmah iznad hidrocentrale. Ova lepa crkva, neobične konstrukcije i oblika, sagradjena je početkom 17. veka.
* Ovčar banja – smestila se u klisuri, na 18km od Čačka. Poznata je po dubinskim termalnim vodama sa izuzetnim lekovitim svojstvima, čija je temperatura vode na površini 37-38oC. Voda je izvanredna za lečenje: reumatizma, spondiloze, preloma kostiju…
* Čačak – grad u Šumadiji, 145km južno od Beograda. Grad ima oko 75.000 stanovnika i smestio se u kotlini, okružen sa 4 planine: Ovčar, Kablar, Jelica i Vujan. U toj kotlini ljudi žive u kontinuitetu od praistorije do naših dana, tako da su grad i okolina bogati arheološkim i istorijskim spomenicima. Takođe, priroda je bila vrlo izdašna prema ovom regionu, pa se u blizini grada nalaze čak 3 banje: Atomska, Slatinska i Ovčar banja…

NAPOMENE:

Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Ovaj program rađen je na bazi minimum 45 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.
Uz program Ovčar banja izlet važe Opšti uslovi putovanja – Mayak Tours, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 37/2022.

Cenovnik br.1  od 28.12.2020.

Pogledajte i preostale izlete u Srbiji!

Call Now ButtonKlikni da pozoveš