U samom srcu Balkanskog poluostrva, na jugoistoku Evrope, leži ljupka i gostoljubiva država Srbija. Samo na ovom podneblju se na gotovo idealan način prepliću i susreću različite kulture, vere, civilizacije, reljefi i klime.

Predeli Srbije su veoma živopisni i bogati, tako da bi i najboljim slikarima današnjice mogli da posluže kao inspiracija. Republika Srbija obuhvata prostrane ravnice na severu zemlje, bogate voćnjake u centralnoj Srbiji, obronake strmih planina, klisura i pećina, kao i mnoštvo reka i nacionalnih parkova na zapadu, jugu i istoku države. Svi oni su na idealan način topografski ukomponovani u jednu celinu pružajući savršenu mogućnost za jednodnevni izlet u Srbiji. Srbija je raskrsnica Evrope, a njen glavni grad Beograd leži na ušću dveju reka, Save i Dunava. Beograd je sa svoja 1,639.121 stanovnika prema popisu stanovništva iz 2011. godine najnaseljeniji grad Srbije. Drugi najveći grad je Novi Sad sa 277,522 stanovnika. Beograd su osnovali Kelti u tećem veku pre nove ere. Prvi put se u spisima pominje 876. godine. Danas se Beograd smatra jednim od najstarijih gradova u Evropi. Kao retko koja država u svetu, Srbija se može pohvaliti bogatom viševekovnom istorijom i dobrom povezanosti sa svim ostalim delovima Evrope. Upravo zbog svoje dobre lokacije mnogo puta je bila napadana od strane brojčano jačih neprijatelja, koje je srpski narod herojskom borbom uspeo da porazi.

Jednodnevni izleti - upoznavanje Srbije na poseban način

Srbija se može podičiti i bogatom kulturno-istorijskom baštinom, pa stoga ne treba da čudi činjenica da se brojni manastiri, crkve i muzeji nalaze na Uneskovoj listi kulturne baštine. Kada danas govorimo o Srbiji mislimo o modernoj, savremenoj državi sa načelima demokratije, koja je na putu pridruživanja ka Evropskoj uniji. Svake godine je jednodnevnih izleta u Srbiji al i i dužih putovanja sve više tako da imamo različite osim velikog broja, naša država se može pohvaliti i različitim tipovima gostiju koji idu od savremenih učesnika sajmova do mladih bekpekera. Statistički posmatrano najposećenije turističke destinacije su gradovi, planine i banje. U ponudi naše agencije se nalazi veliki broj najraznovrsnijih jednodnevnih izleta u Srbiji kao što su: obilazak Resavske pećine i Velikog buka, krstarenje Đerdapom, potraga za srpskim vampirima na putovanju „Tragom srpskih vampira“, šetnja ispod Novog Sada u turi „Podzemni Novi Sad“, obilazak etno sela Stanišići i banje Ždrelo.
Call Now ButtonKlikni da pozoveš