Trajanje: U PRIPREMI
Lokacija: Sultanahmet – Azija – Dolmabahče Palata – Tursko Veče
Cena: 139 €
Rezerviši
 • ISTANBUL
  SULTANAHMET – KRSTARENJE BOSFOROM – AZIJA – DOLMABAHČE PALATA – VASELJENSKA PATRIJARŠIJA – BALAT – TAKSIM – TURSKO VEČE

  14.02. – 19.02.2024.  / 6 dana / 3 noćenja/ autobusom
  CENA ARANŽMANA:199 €
  PROMO CENA: 139 € do 27.01.

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1. dan, sreda BEOGRAD – ISTANBUL
  Polazak u 16h sa Novog Beograda, Skejt park pored Brankovog mosta,
  (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, prekoputa TC Ušće). Tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

  2. dan, četvrtak  ISTANBUL – RAZGLEDANJE GRADA (fakultativno) 
  Dolazak u Istanbul u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Pauza za odmor. U dogovoreno vreme fakultativno pešačko razgledanje okoline i istorijskog dela grada sa lokalnim vodičem: (Rimski Hipodrom, Plava Džamija (jedna od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu); Aja Sofija, nekada najveća pravoslavna crkva na svetu, stara skoro 1500 godina; dvorište Topkapi palate, velelepna sultanska palata, gde je živela većina turskih sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje su sultani dobijali od svojih vazala i podanika (individualno ulazak u palatu). Kraj šetnje nedaleko od hotela kod Kapali Čaršije (zatvoren bazar sa 4000 radnji). Slobodno vreme. Noćenje.

  3. dan, petak   ISTANBUL  – KRSTARENJE BOSFOROM (fakultativno) – TURSKO VEČE (fakultativno)
  Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog odlaska na krstarenje Bosforom. Krstarenje uz razgledanje: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Jildiz palata…Povratak u hotel. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče.  Veče turske muzike, folklora i trbušnog  plesa uz domaće specijalitete. Večera, neograničeno piće po izboru i zabavni program na brodu koji plovi sa prelepim pogledom na Galata most i Bosfor. Noćenje.

  4. dan, subota ISTANBUL – UPOZNAJTE AZIJU (fakultativno) –   DOLMABAHČE PALATA (fakultativno)
  Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izletaUpoznajte Aziju“.  Odlazak autobusom u Azijski deo grada, na brdo Čamlidža sa kog se pruža prelep pogled na more, mostove, evropski deo grada.. Šetnja uredjenim parkovima i baštama ovog poznatog izletišta, pauza za kafu u prirodi na terasi sa pogledom na grad. Nastavak vožnje do Uskudara, staro azijsko naselje i šetnja obalom do Devojačke kule, jednog od simbola grada uz mitološku priču vezanu za ovaj lokalitet. Nastavak vožnje do Dolmabahče palate koja je sagrađena po ugledu na evropske dvorove gde je želja sultana da se približe Evropi vidljiva na svakom koraku: cveće, fontane sa ribicama, ukrašene kapije sa izlazom na prelepo dvorište na obali mora. Jedan od najimpresivnijih detalja palate je 4,5 tona težak luster sa 750 lampi. Ulazak u palatu je fakultativan, vodič i slušalice uključeni u cenu. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

  5. dan, nedelja VASELJENSKA PATRIJARŠIJA – BALAT – TAKSIM  (fakultativno
  Doručak. Napuštanje hotela, pakovanje stvari u autobus u 09h. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska Vaseljenske Patrijaršije i kvarta Balat – šetnja po boemskoj četvrti u kojoj se nalaze istorijska zdanja, šarmantni kafići i suvenirnica. Nakon toga, poseta, degustacija i kupovina u prodavnici svežih baklava, ratluka, čajeva, začina.. Odlazak autobusom do Taksima. Slobodno vreme u Istikal ulici, pešačkoj šoping zoni u kojoj su sve modne radnje otvorene nedeljom, uz niz restorana i kafea. Odlazak do tržnog centra Historia. Kraća pauza pred polazak i POLAZAK ZA BEOGRAD ZA SVE PUTNIKE U 17h ISPRED TRŽNOG CENTRA HISTORIA. Vožnja kroz Bugarsku, Tursku i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i pauza.

  6. dan, ponedeljak BEOGRAD
  Dolazak u Beograd u podnevnim časovima. Kraj programa.

  ARANŽMAN OBUHVATA:
  – prevoz autobusom turističke klase prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / (mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju),
  – smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom,
  – usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja,
  – troškove ogranizacije putovanja.

  ARANŽMAN NE OBUHVATA:
  –  međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
  – Individualne troškove,
  – Fakultativne izlete,
  – Doplata za jednokrevetnu sobu –  80 €,
  – Doplata za dodatni prtljag  – 50 €.

  FAKULTATIVNI IZLETI:
  – Pešačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Kapali čaršija, Aja Sofija, Plava Džamija, Hipodrom, dvoriše Topkapi palate (ulaz u Topkapi palatu individualno uz kupovinu karte na licu mesta) –  10 €,
  – Poseta Patrijaršiji, Balatu, Taksimu  ( cena obuhvata prevoz autobusom i usluge lokalnog vodiča) – 10 € ,
  – Upoznajte Aziju ( cena obuhvata prevoz autobusom i usluge lokalnog vodiča) – 20 €,
  – Krstarenje Bosforom ( prevoz autobusom do luke, vožnja u trajanju od 2 sata i usluge lokalnog vodiča ) – 20 €,
  – Dolmabahče palata (cena obuhvata prevoz do palate, ulaznice, slušalice i lokalnog vodiča) – 35 €,
  – Tursko veče  (cena obuhvata prevoz do broda, večeru, neograničeno ponudjeno piće i muzički program) – 40 €.

  NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa Istanbul Dan zaljubljenih i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

  NAČIN PLAĆANJA:
  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

  Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu
  Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
  Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije Mayak Tours.

 • NAPOMENE O SMEŠTAJU:
  Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u programu putovanja. Smeštaj je  u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom. Zvanična potvrda hotela u kom će biti obezbeđen smeštaj za grupu, na bazi navedene usluge, u skladu sa najavljenom kategorijom i lokacijom, dobija se najranije 5 dana pred polazak na putovanje. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

  OPISI HOTELA:
  Hotel Metro 3* – ima sjajnu lokaciju, u srcu Istanbula, smešten je u četvrti Laleli, na 150 metara od tramvajske stanice Laleli i na 5 minuta hoda od trgovačke ulice, Kapali čaršije, mnoštva radnji i restorana. Takodje nedaleko se nalazi istorijski deo grada sa svim najznačajnijim znamenitostima (Aja Sofija, Plava Džamija, Top kapi palata..)  Sobe su opremljene sa TV-om, mini-frižiderom i klima-uređajem. Kupatila u smeštajnim jedinicama nude tuš, fen za kosu i besplatan toaletni pribor.

  Hotel Buyuk Keban 3* – ima sjajnu lokaciju, u srcu Istanbula, smešten je u četvrti Laleli, na 150 metara od tramvajske stanice Laleli i na 5 minuta hoda od trgovačke ulice, Kapali čaršije, mnoštva radnji i restorana. Takodje nedaleko se nalazi istorijski deo grada sa svim najznačajnijim znamenitostima (Aja Sofija, Plava Džamija, Top kapi palata..)  Sobe su opremljene sa TV-om, mini-frižiderom i klima-uređajem. Kupatila u smeštajnim jedinicama nude tuš, fen za kosu i besplatan toaletni pribor.

  Hotel Polanin 3* – ima sjajnu lokaciju, u srcu Istanbula, smešten je u četvrti Laleli, na 200 metara od tramvajske stanice Laleli i na 5 minuta hoda od trgovačke ulice, Kapali čaršije, mnoštva radnji i restorana. Takodje nedaleko se nalazi istorijski deo grada sa svim najznačajnijim znamenitostima (Aja Sofija, Plava Džamija, Top kapi palata..)  Sobe su opremljene sa TV-om, mini-frižiderom i klima-uređajem. Kupatila u smeštajnim jedinicama nude tuš, fen za kosu i besplatan toaletni pribor.

  Hotel Grand Laleli 3* – smešten je u četvrti Laleli, na 150 metara od tramvajske stanice Laleli i na 5 minuta hoda od trgovačke ulice, Kapali čaršije, mnoštva radnji i restorana. Takodje nedaleko se nalazi istorijski deo grada sa svim najznačajnijim znamenitostima (Aja Sofija, Plava Džamija, Top kapi palata..)  Sobe su opremljene sa TV-om, mini-frižiderom i klima-uređajem. Kupatila u smeštajnim jedinicama nude tuš, fen za kosu i besplatan toaletni pribor.

  Hotel Kecik 3* ima sjajnu lokaciju, u srcu Istanbula, smešten je u četvrti Laleli, na 150 metara od tramvajske stanice Laleli i na 5 minuta hoda od trgovačke ulice, Kapali čaršije, mnoštva radnji i restorana. Takodje nedaleko se nalazi istorijski deo grada sa svim najznačajnijim znamenitostima (Aja Sofija, Plava Džamija, Top kapi palata..)  Sobe su opremljene sa TV-om, mini-frižiderom i klima-uređajem. Kupatila u smeštajnim jedinicama nude tuš, fen za kosu i besplatan toaletni pribor.

  NAPOMENE:
  -Svaka promena programa putovanja  od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
  Rok za prijavljivanje je 15 dana pre putovanja ili do popune mesta
  -Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije
  -Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Turske.
  -u slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
  -Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
  -Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
  -Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
  -Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 65. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
  -Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza –  “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
  -Raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
  -ROK ZA PRIJAVU JE 10 DANA PRE POCETKA PUTOVANJA, ODNOSNO DO POPUNE MESTA ZA ARANZMAN Istanbul Dan zaljubljenih
  Prostor za prtljag u autobusu je ograničen. Svaki putnik ima pravo na jedan komad prtljaga maksimalne težine do 30 kg i jedan komad ručnog prtljaga manjih dimenzija koji može uneti u autobus. Dodatni prtljag se naplaćuje 50€ po komadu. Lični prtljag putnika ne može da sadrži komercijalnu robu niti robu koja je zabranjena, u skladu sa odredbama zakona i carinskim propisima.Više informacija na sajtu Uprave cari-na:http://www.carina.rs/lat/Putnici/Stranice/Putnici.aspx
  -Putnik je dužan da agenciju za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka.
  -Putnik može da izjavi reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju.

  Uz program Putovanje  važe Opšti uslovi putovanja ogranizatora putovanja – Mayak Tours DOO, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 37/2022.
  Cenovnik broj 1 od 17.11.2023.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš