Putovanje Moskva uskrs
Trajanje: U PRIPREMI 6 dana / 5 noćenja
Lokacija: Moskva, Rusija
Cena: cena u pripremi
Rezerviši
 • Moskva Uskrs 2021

  april 2021.

  6 dana / 5 noćenja / avionom

  Cena aranžmana: U PRIPREMI

  First minute cena aranžmana: -€

  1. dan Veliki petak: Beograd – Moskva
  Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Beograd, dva sata pre leta. Direktan let za Moskvu WZ 538 u 19:10h. Dolazak u Moskvu na aerodrom Demodedovo u 23:00h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

  2. dan Velika subota: Moskva
  Doručak. Info sastanak. Panoramsko razgledanje Moskve. Grad od preko 15 miliona stanovnika, koji je nekada bio utvrđenje. Od 1073. godine do danas, grad na reci Moskvi postepeno je dobijao neke od najpoznatijih svetkih građevina, koje su i spomenici umetnosti arhitekture. Vožnja pored Crkve Hrista spasa, Boljšoj teatra, Arbat ulice, Kremlja… Fakulatativna tura u Kremlj Šetnja Crvenim trgom, Aleksandrovskim parkom i posmatranje smene straže. Odlazak do Kremlja. Znate li da zlatne kupole i vrhove Kremaljskih kula i danas čuvaju sokolovi? To će nam objasniti naš vodič koji će nas provesti i kroz, Arhangelsku i Uspensku crkvu i pokazati nam Cara svih zvona. Odlazak do crkve Hrista spasa na uskršnje bdenje. Povratak u hotel i sobodno vreme. Noćenje.

  BESPLATNO: Panoramsko razgledanje Moskve.

  3. dan VASKRS: Moskva – Sergijev Posad – Moskva
  Doručak. Odlazak na pričest u prelepi Bogojavljenski hram u Jelohovu (u neposrednoj blizini hotela). U ovom hramu kršten je i najveći ruski pesnik Aleksandar Sergejevič Puškin. Fakultativni odlazak do Sergijevog posada i manastira Svete Trojice, najznačajnijeg i najspektakularnijeg manstirskog kompleksa Ruske pravoslavne crkve. Manastir je osnovao Sveti Sergej Radonješki u 14. veku. Ikona Svete Trojice, koja je slikana za ovaj manastir jedna je od najpoznatijih i najlepeših ikona pravoslavnog sveta. Manastir ima status carske lavre, i deo je Zlatnog kruga ruske crkve. a ikonopisac je bio čuveni ruski umetnik Andrej Rubljov. Interesantno je da u manastiru možete probati originalno manastirski kvas. Povaratak u hotel. Slobodno vreme ili *fakultativni odlazak na krstarenje rekom Moskvom uz večeru. Plovidba brodom duž reke Moskva, na panoramskom kruzu sa večerom koja je uključena u cenu. Ovo je lep I jedinstven način za rekreativan obilazak glavnog grada. Ploveći ćemo obići I videti neke od najpoznatijih mesta Moskve I imati najlepši pogled sa reke. Povratak u hotel. Noćenje.

  4. dan Vaskršnji ponedeljak: Moskva- tura metroom i palata Kolomensko
  Doručak. Slobodno vreme i fakultativni odlazak na turu metroom, koji je po broju putnika drugi najveći na svetu. Metro stanice u centralnom delu grada predstavljaju umetnička dela, i mi ćemo vas u okviru ture povesti u njihov obilazak. Posle ture slobodno vreme ili *fakultativni odlazak u dvorski kompleks Kolomensko i obilazak palate cara Alekseja Mihailoviča. Kolomenskoe je jedan od najstarijih rezidencija u Ruskom Carstvu. Palata Cara Alekseja, je nezvanično proglašena za osmo svetsko čudo. Prelepa umetnička dekoracija – izrezbareni ramovi prozora kao I strehe prozora I vrata, emajlirana pećnica, raskošno oslikani zidovi I plafoni. Lampe  su reastaurirane prema Ruskom I zapadno evropskm stilu 17. I 18. veka. Povratak u hotel. Noćenje

  5. dan Vaskršnji utorak: Moskva – Izmailovski Kremlj i Tretjakovski galerija
  Doručak. *Fakultativni odlazak do Izmailovskog Kremlja. Izmailovski dvorac predstavlja jedinstveni spoj umetničkog kampusa i narodne pijace. Ceo kompleks izgrađen je uglavnom od drveta, u stilu ruskog srednjevegovnog dvorca ali sa elementima „ruske secesije“, tj. sa puno živopisnih detalja. I sama njegova arhitektura predstavlja umetničko delo. Živopisna pijaca nudi sve – od hrane do suvenira, a unutrašnji prostor rezervisan je za galerije, muzeje i restorane. Muzej Istorije ruske Votke se nalazi odmah pored Izmailovskog Kremlja zato što je Moskva u 15. veku bila mesto nastanka Ruske Votke a na Izmailovskoj zemlji je bila carsko zemljište sa bogatom obradivom zemljom I industrijom.
  Najinteresantnija muzejska kolekcija je zapravo demonstracija petstogodišnje istorie Ruske Votke od momenta nastanka do današnjih dana, sadrži više od 1000 vrsta pića, stari recept za votku iz 18. veka, plakate, fotografije I dokumenta iz različitih perioda Ruske istorije, hronološki tipove I forme ambalaže I flaše votke.
  Muzejska postava predstavlja unikatan predmet- model prve aparature za destilaciju, uz čiju su pomoć I rad u 15. veku počeli da proizvode vino. *Fakultativni odlazak do Tretjakovski galerije ili slobodno vreme. Tretjakova galerija je najpoznatiji muzej umetnosti u Moskvi, a takođe je I glavni trezor Ruske nacionalne umetnosti, veoma značajan doprinos svetskoj kulturi. Kolekcija broji više od 170 hiljada dela umetnosti. U Tretjakovski galeriji možete videti zadivljujuća dela I. E. Repina… I mnoga druga remek-dela. Između ostalih, najpoznaije je poznato delo Crni Skver Kazimira Maleviča.  Povratak u hotel i slobodno vreme. Noćenje.

  6. dan: Moskva – Beograd
  Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Fakultativni izlet do ogromnog parka industrijskih dostinuća Sovjetskog saveza VDNH i muzeja Kosmonautike gde možete videti spejs šatl Buran kao i originalne svemirske letilice i svu opremu kosmonauta. Transfer do aerodroma. Poletanje u 16:20h po lokalnom vremenu. Direktan let WZ537 do Beograda. Sletanje u Beograd 18:10h. Kraj programa.

  Moskva Uskrs 2021

  april 2021

  Cena aranžmana: U PRIPREMI
  First minute cena aranžmana: -€

  Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 45 dana pre početka aranžmana za Moskva Uskrs 2021
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina (do 6 rata platnim karticama banke Intesa)

  Aranžman obuhvata:
  – Međunarodne letove Beograd – Moskva – Beograd (direktan let, ekonomska klasa)
  – Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu – (aerodromske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama),
  – Transfere aerodrom – hotel i hotel – aerodrom,
  – Panoramsko razgledanje Moskve
  – Smeštaj na bazi 5 noćenja sa doručkom u hotelu Holiday INN Express 3* u Moskvi ili sličnom u ½ i 1/3 sobama,
  – Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja,
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman ne obuhvata:
  – Međunarodno zdravstveno osiguranje,
  – Doplata za 1/1 – 110 eur
  – Individualne troškove putnika.

  Fakultativne izlete:
  – Kremlj, Crveni trg 50 EUR (prevoz busom ili metroom, lokalni vodič, ulaznice),
  – Turu razgledanja metroa sa vodičem, 25 EUR (prevoz metroom, ulaznice za metro, vodič).
  – Paket Kremlj + metro 65 EUR (prevoz metroom, ulaznice za metro, vodič).
  – Sergeijev posad + Manastir 55 EUR (prevoz autobusom ili vozom, lokalni vodič, ulaznice,ručak).
  – Paket krstarenje Moskvom + Sergijev posad, 95 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, ulaznice),
  – Poseta kompleksu Kolomensko i ulaz u palatu 35 EUR (prevoz metroom, ulaznice za metro, vodič).
  – Paket Kolomensko + metro tura + RUČAK, 50 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, ulaznice),
  – Izmailovski Kremlj i buvlja pijaca sa posetom muzeju votke sa degustacijom 39 EUR (prevoz metroom ili autobusom, lokalni vodič, degustacija votke + meze, ulaznice),
  – Tetrjakovski galerija, 45 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, ulaznice),
  – Paket Tetrjakovski galerija + Izmailovski Kremlj i buvlja pijaca sa posetom muzeju votke 90 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, degustacija vodke + meze, RUČAK ulaznice),
  – Krstarenje Moskvom uz večeru 65 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, večera, ulaznice).
  – Poseta muzeju Kosmonautike i parku VDNH 40 EUR (prevoz autobusom, ulaznice)

   

  NAPOMENA:

  * Prijavljivanje i plaćanje izleta obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće! Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 14 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja putnika, izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene).
  * Za Večeru i krstarenje rekom Moskvom nema ograničenja u broju putnika.

   

  SLIKE

 • Moskva Uskrs 2021

  Napomena: moguće su promene kod polaznog i povratnog leta. U slučaju promene putnici će biti pravovremeno obavešteni.
  Za državljanje Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Rusku Federaciju.
  Strani državljani dužni su se sami informišu o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu spoljnih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informišete na službenoj stranici Ministarstva spoljnih poslova republike Srbije www.mfa.gov.rs

  Minimalan broj putnika za Moskva Uskrs 2021: 15

  PREVOZNIK: Red Wings

  NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
  MOSKVA: Hotel Holiday Inn Express 3* Baumanskaya nalazi se u Moskvi, 5 km od olimpijskog stadiona, 6 km od Crvenog trga, mauzoleja Lenjinai tržnog centra GUM.Hotel ima bar i sobe sa besplatnim WiFi pristupom. Sobe su opremljene plazma TV-om sa satelitskim kanalima, frižiderom, samovarom i radnim stolom. Sve sobe u hotelu sa privatnim kupatilom i opremljene su klima uredajem. Dorucak je na bazi švedskog stola.

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

  U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Agencija zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

  NAPOMENE:

  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 14 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…) Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucijama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu…. Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca. Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje. U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni. Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto okupljanja za odlazni i povratni let. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Aranžman je rađen na bazi minimum 15 prijavljenih putnika.

  UZ PROGRAM MOSKVA USKRS VAZE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE Mayak Tours LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 37/2022

  Cenovnik broj 5. od 10.03.2020.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš