Trajanje: 27-30.09. 4 dana / 3 noćenja
Lokacija: Oslo, Norveška
Cena: od 495€
Rezerviši
 • Oslo avionom i norveški fjordovi 2018

  27-30. septembar 2018. SIGURAN POLAZAK

  4 dana / 3 noćenja / avionom

  PROGRAM PUTOVANJA:
  Uključena tura do FLAMA i prelepih Aurlandsfjorda te Naeroyfjorda koji su pod zaštitom UNESCA zbog svoje lepote koja će vas ostaviti bez daha!
  1. dan: ZAGREB–OSLO
  Polazak iz Beograda sa kućne adrese u dogovreno vreme. Transfer do zagrebačkog aerodroma. Sastanak putnika na aerodromu Zagreb kod šaltera za informacije u 13.30h. Prijava i let za Oslo na redovnoj liniji Croatia Airlinesa sa polaskom u 15.25 sati. Sletanje u Oslo u 18:00 sati. Transfer autobusom do grada. Uveče predlažemo odlazak u šetnju sa vodičem putovanja te odlazak do šarmantne četvrti Aker Brygge*. Povratak u hotel. Noćenje.

  2. dan: OSLO
  Doručak. Odlazak u razgledanje glavnog grada Norveške u pratnji vodiča: Glavna ulica u Oslu* – Ulica Karl Johans Gate, Gradska skupština, Kompleks dvorca Akershus*. Posetićemo park Vigeland*, kuću Opere*, Kraljevsku palatu i parlament. Slobodno vreme. Posle podne predlažemo odlazak na „poluostrvo muzeja“ Bygdoy*. Slobodno vreme. Noćenje.

  3. dan: OSLO – HOLMENKOLLEN – FLAM –AURLANDSFJORD – NAEROYFJORD – GUDVANGEN
  Doručak. Odjava iz hotela te odlazak do čuvene skakaonice Holmenkollen* iznad grada. Nastavak putovanja prema jednom od najslikovitijih predela Norveške i selu Flam*. Po dolasku u Flam, fakultativni odlazak na vožnju jednom od najatraktivnijih i najstrmijih železnica na svetu. Po povratku u Flam kraće slobodno vreme te predlažemo fakultativni odlazak na nezaboravnu vožnju brodom po slikovitom fjordu Aurlandsfjord te Naroyfjordu do mjesta Gudwangen. Slobodno vreme. Odlazak autobusom do hotela. Smeštaj. Noćenje.

  4. dan: GUDVANGEN – SLAPOVI VORINGFOSS – OSLO -ZAGREB
  Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema Oslu uz zaustavljanje kod znamenitog vodopada . Nastavak voženje do aerodroma Oslo. Prijava za let te direktan let za Zagreb na redovnoj liniji Croatia Airlinesa s polaskom u 18.45. Sletanje u Zagreb u 21:15. Transfer do Beograda, do kućne adrese. Kraj programa.

  Oslo avionom i norveški fjordovi 2018
  27-30. septembar 2018. SIGURAN POLAZAK
  Cena aranžmana iznosi -525 EUR.
  FIRST MINUTE CENA 495 EUR

  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Oslo avionom i norveški fjordovi 2018 obuhvata:
  – transfer Beograd-Zagreb-Beograd
  – povratnu avionsku kartu na relaciji Zagreb – Oslo – Zagreb,
  – 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3/4* u Oslu, u dvokrevetnim sobama,
  – 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3/4* u okolini Flama,
  – transfer autobusom aerodrom – hotel – aerodrom,
  – kompletna tura Norveškom prema programu,
  – sva razgledanja prema programu,
  – usluge vodiča putovanja,
  – potvrda o garanciji putovanja,
  – organizaciju i pripremu putovanja.

  Oslo avionom i norveški fjordovi 2018 ne obuhvata:
  – aerodromske takse i naknadu za izdavanje putničke karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 160 EUR – iznos je promenjiv do dana izdavanja avionskih karata
  – ulaznice za lokalitete i objekte koji se posećuju, a nisu navedeni u ceni aranžmana
  – fakultativne izlete
  – obroke koji nisu uključeni u cenu
  – doplata za jednokrevetnu sobu 150 EUR
  – trokrevetna soba na upit
  – obavezno osiguranje od otkaza putovanja (štiti putnike u slučaju da iz nepredviđenih (prema opštim uslovima osiguravajuće kuće) razloga moraju da odustanu od putovanja).
  Cene fakultativnih izleta (prijava u agenciji, plaćanje na licu mesta):
  – Vožnja jednom od najljepših železnica na svetu, čuvenom Flam železnicom- 65 Eur
  – Krstarenje predivnim Aurlandsfjorsdom i Naroyfjord fjordom od Flama do Gundvangena – 33 eur

  Napomene u vezi prevoza:
  Dozvoljena težina prtljaga 23 kg i 1 komad ručnog prtljaga do 8 kg

  Preuzmite čitav program u PDF-u.

  SLIKE

 • *Aker Brygge
  Staro brodogradilište koje je potpuno rekonstruisano. Stari brodovi zamenjeni su postmodernom arhitekturom. Neverovatne čelične i staklene strukture dižu se prema nebu i drže neke od najboljih gradskih restorana, prodavnica, pubova i bioskopa. Pravo mesto za sve željne luksuza i blještavila!
  *Oslo– Grad Vikinga koji obiluje bojama, zelenim brdima koja ga okružuju te spektakularnim fjordovima. Oslo smatraju jednim od najboljih gradova na svetu za život. Glavna ulica Karl Johans Gate, počinje kod glavne železničke stanice i jedno je od najživljih mesta u gradu. U njoj su se smestili brojni restorani, kafići, prodavnice, kao i univerzitet, pozorište, parlament i kraljevska palata.

  Kompleks dvorca Akershus* je jedna od najvažnijih srednjevekovnih tvrđava u Norveškoj u kojoj možete pratiti norvešku istoriju od 12. veka do danas, sastoji se od brojnih istorijskih građevina, muzeja i obrambenih delova.
  Park Vigeland* sa 227 monumentalnih skulptura, smešten u sklopu većeg parka Frogner, koji je najveći park u Norveškoj.
  Kuća Opere* koja je smeštena usred stare luke u Oslu sa koje se pruža prekasan pogled na Oslo fjord.
  Poluostrvo muzeja Bygdoy* gde se nalaze fantastični muzeji kao što su Vikinški muzej, Kon-Tiki muzej ili muzej Fram u kojem je izložen čuveni polarni brod za kojeg se govori da je otišao severnije i južnije nego bilo koji drugi brod.
  Holmenkollen*
  Kada pitate stanovnike Osla što je njihov najprepoznatljiviji spomenik, svi će sasvim sigurno odgovoriti Holmenkollen. Skijaška skakaonica izgrađena je daleke 1892., a od onda je rekonstruisana čak 14 puta. Ovde se održao niz važnih takmičenja, uključujući i olimpijske igre 1952. Danas je još uvek aktivna skakaonica, a osim toga nudi turistima neverovatan pogled na Oslo i Oslofjord.
  Flam* se nalazi na prekrasnom Aurlandsfjordu, a godišnje poseti preko pola miliona posetilaca. Po dolasku u Flam, svakako fakultativni odlazak na vožnju jednom od najatraktivnijih i najstrmijih železnica na svetu* i netaknutoj prirodi do sela Myrdal uz spektakularni vodopad Kjosfossen s muzikom i plesačicama na stenama oko kojih se peni voda. Voz staje na vidikovcu do kojeg nije moguće doći peške, a sam vidik je vredan svakog truda.
  Voringsfoss* čiji slapovi padaju više od 180 m u dubinu, a zatim prijeći jednu od najvećih evropskih visoravni Hardangervidda

  Napomena: moguće su promene kod polaznog i povratnog leta. U slučaju promene putnici će biti pravovremeno obavešteni.
  Za državljanje Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Norvešku.
  Strani državljani dužni su se sami informišu o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu spoljnih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informišete na službenoj stranici Ministarstva spoljnih poslova republike Srbije www.mfa.gov.rs

  Minimalan broj putnika za Oslo avionom: 25

  PREVOZNIK: Croatia Airlines

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

  U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste.
  Agencija zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

  NAPOMENE:
  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 15 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…) Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu…. Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Organizato zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca. Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje. U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni. Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto okupljanja za oldazni i povratni let. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  Aranžman je rađen na bazi minimum 25 prijavljenih putnika. UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE Mayak Tours LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 37/2022.

  Cenovnik broj 1. od 28.03.2018.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš