Trajanje: 15. - 16. jun 2024. - 2 dana / 1 noćenje
Lokacija: Rajačke pimnice - Negotin - - Đerdap - Tekija - Golubačka tvrđava - Lepenski Vir
Cena: 11.990 rsdPROMO CENA DO 25.05. : 9.990 rsd
Rezerviši
 • RAJAČKE PIMNICE & KRSTARENJE ĐERDAPSKOM KLISUROM
  Fakultativno: Golubačka tvrdjava Lepenski vir – Tekija
  2 dana / 1 noćenje, autobusom
  Termini:  15. – 16.06.2024 ; 20.07. – 21.07.2024 ; 24.08. – 25.08.2024.
  Cena aranžmana: 11.990 rsd
  First minute cena do 25.05.: 9.
  990 rsd

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1. dan                 Beograd –  Golubačka tvrđava – Rajačke pimnice – Negotin
  Polazak sa Novog Beograda pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, skejt park) u 07:30 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Polazak prema jedinstvenom gradu vina, Rajačkim pimnicama. Vožnja preko Majdanpeka.
  Fakultativna poseta Golubačkoj tvrđavi, srednjevekovnoj tvrđavi, iz koje se pruža divan pogled na moćnu reku Dunav.
  Rajačke pimnice – dolazak u selo Rajac i obilazak vinskih podruma uz ručak i vino. Naselje vina, Rajačke Pimnice (ili Pivnice, kako je drugi izgovor ovog naziva) potiču iz polovine 19. veka. Iako izgledom podsećaju na omanje selo, pimnice su u stvari građevine namenjene proizvodnji i čuvanju vina. Ovakav stil gradnje sa ukopanim podrumima pogoduje sazrevanju vina, zbog temperature koja je ne varira previše tokom godine. Klimatski uslovi i vrsta zemljišta u Negotinskoj krajini jako pogoduju uzgoju vina, te su još stari Rimljani načinili vinograde u ovoj oblasti.
  Danas se u Rajačkim pimnicama nalazi oko 60 aktivnih vinarija, posvećenih proizvodnji kvalitetnih vina, kako od starih autohtonih sorti, tako i od uvezenih. Videćemo i kako izgleda staro srpsko groblje i čuti zašto se na spomenicima nalaze svastike!
  Ručak uz vino u pimnici C’est la vie. ( Seljačko predjelo (domaće dimljeno meso, domaća dimljena slanina, domaći kravlji sir), sezonska salata, pogača, rajački sataraš ili prebranac, seljačko meso pod sačem zaliveno u mast (vlaška pastrma), domaći kolači ili voće, a domaće crveno i belo vino, rakija je u neograničenim količinama). Dolazak u Negotin i smeštaj u hotel. Noćenje.

  2. dan                 Negotin –  Tekija – Lepenski vir – Beograd
  Doručak.  Polazak za Tekiju i ukrcavanje na brod. Krstarenje Đerdapom – Đerdapska klisura ili Gvozdena vrata Evrope jedan je od najimpozantnih prizora na starom kontinentu. Kod golubačke tvrđave Dunav se od ogromne reke široke 6,5 kilometara sužava na samo nekoliko stotina metara. Dunav posle toga prolati kroz ogromnu klisuru kojom je nekada Panonsko more oteklo u Pont. U klisuri Dunav postaje i najdublja reka u Evropi sa čak 94 metra dubine, dok se litice iznad reke podižu na preko 700 metara visine. Obilazak Trajanove table (Tabula Traiana) kojom je obeležana izgradnja neverovatnog puta kroz tesnac Đerdapske klisure, a koji je danas, nažalost potopljen.
  Pogled na statuu dačkog Kralja Decebala, koja je isklesana u prirodnoj steni na Rumunskoj strani Klisure. Visoka je 40 metara i najveći je vajarski portret Evrope. Izgradnja je trajala deset godina, a cena sculpture dostigla je million dolara Po završetku krstarenja Đerdapom. iskrcavanje u Tekiji i fakultativno ručak u restoranu Panorama u Tekiji. Slobodno vreme za ručak. Fakultativni obilazak arheološkog nalazišta Lepenski Vir.
  Polazak za Beograd. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

  NAČIN PLAĆANJA:
  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  – Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu
  – Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije Mayak Tours.

  ARANŽMAN OBUHVATA:
  – Prevoz turističkim autobusom;
  – Smeštaj u Negotinu na bazi 1 noćenja sa doručkom (1/2 ,1/3 sobe);
  Ručak u Rajačkim pimnicama (ručak i vino u neograničenim količinama);
  Krstarenje Đerdapskom klisurom;
  – Usluge vodiča;
  – Troškove organizacije putovanja.

  ARANŽMAN NE OBUHVATA:
  Ulaznicu za Golubačku tvrđavu za zonu I – 750 RSD (individualna ulaznica); 650 RSD (grupna ulaznica bez vodiča); PLAĆA SE NA LICU MESTA I ZAVISI OD TOGA DA LI ĆE SE OFORMITI GRUPA ILI NE)!
  Ulaznicu za Lepenski Vir – 500 RSD;
  (CENE ULAZNICA SU UZETE SA ZVANIČNIH WEB SAJTOVA LOKALITETA  U TRENUTKU OBJAVLJIVANJA PROGRAMA. AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE PROMENE CENA ULAZNICA OD STRANE LOKALITETA);  
  – Ručak u Restoranu panorama u Tekiji – 1900 RSD;
  – Doplatu za jednokrevetnu sobu –  3000 RSD;
  Doplatu za polazak iz Novog Sada – 2500 RSD;
  – Individualne troškove putnika.

  OPIS SMEŠTAJA:

  Hotel Beograd: Hotel Beograd je okružen vrtom i smešten u samom centru Negotina. U ponudi ima klimatizovan smeštaj sa besplatnim bežičnim internetom i bar u kojem se služe pića i užine.  Sve smeštajne jedinice sadrže sopstveno kupatilo sa tušem, a pojedine imaju balkon. U neposrednoj blizini hotela Beograd nalazi se nekoliko restorana, dok je supermarket udaljen 150 metara. Hotel Beograd je udaljen 5 km od obale Dunava i 60 km od Nacionalnog parka Đerdap.

   

 • Rajačke pimnice & krstarenje Đerdapskom klisurom

  Napomene:

  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Krstarenje Đerdapskom klisurom je u trajanju od cca 90 minuta. Izbor broda za krstarenje Dunavom zavisi od dostupnosti plovila. Najčešće sarađujemo sa Aquastar Maxim koji je kapaciteta preko 100 putnika, ima zatvoreni salon i sunčanu palubu.
  Minimum za realizaciju krstarenja je 30 putnika.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  U slučaju rezervacije više od 9 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu za popuste, kako bi sa agencijom proverili da li ima dovoljno mesta.
  Ovaj program rađen je na bazi 50 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Mayak Tours, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 37/2022.
  Uz ovaj program važi cenovnik br. 1 od 20.02.2024.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš