Trajanje: 07-08. avgust 2021. - 2 dana / 1 noćenje
Lokacija: Majdanpek, Negotin, Rajačke pimnice, Kladovo, Đerdap, Golubac
Cena: 8.850 rsd
Rezerviši
 • Rajačke pimnice i Đerdapska klisura

  Sa mogućnošću fakultativne posete Rajkovoj pećini i arheološkom nalazištu Lepenski vir

  2 dana / 1 noćenje, autobusom

  07-08. Avgust 2021.

  Naredni polasci:  04-05. Septembar 2021., 09-10. Oktobar 2021.

  Program putovanja

  1. dan Beograd – Rajačke pimnice.

  Polazak iz Beograda u 07.30h sa stajališta gradskog prevoza preko puta TC Ušće (pored Brankovog mosta) i skejt parka. Polazak prema jedinstvenom gradu vina, Rajačkim pimnicama. Vožnja preko Majdanpeka.
  Fakultativna poseta Rajkovoj pećini, najvećoj pećini u Srbiji koja je dostupna turistima u našoj zemlji. Hajduk Rajko je kažu u ovoj pećini negde skrivao blago koje je otimao od Turaka. Proći ćemo oba „horizonta“, i suvi i rečni (ovde izvire zlatonosna reka Pek), a zatim nastaviti put preko Homoljskih planina.
  Rajačke pimnice – dolazak u selo Rajac i obilazak vinskih podruma uz ručak i vino. Naselje vina, Rajačke Pimnice (ili Pivnice, kako je drugi izgovor ovog naziva) potiču iz polovine 19. veka. Iako izgledom podsećaju na omanje selo, pimnice su u stvari građevine namenjene proizvodnji i čuvanju vina. Ovakav stil gradnje sa ukopanim podrumima pogoduje sazrevanju vina, zbog temperature koja je ne varira previše tokom godine. Klimatski uslovi i vrsta zemljišta u Negotinskoj krajini jako pogoduju uzgoju vina, te su još stari Rimljani načinili vinograde u ovoj oblasti.
  Danas se u Rajačkim pimnicama nalazi oko 60 aktivnih vinarija, posvećenih proizvodnji kvalitetnih vina, kako od starih autohtonih sorti, tako i od uvezenih. Videćemo i kako izgleda staro vlaško groblje i čuti zašto se na spomenicima nalaze svastike!
  Ručak uz vino u pimnici C’est la vie. (seljačko predjelo(domaće dimljeno meso,domaća dimljena slanina,domaći kravlji sir), sezonska salata, pogača, sarma, meso pod sačem, domaći kolači, a vino je u neograničenim količinama). Dolazak u Negotin i smeštaj u hotel. Noćenje.

  2. dan Negotin – Kladovo – Lepenski Vir – Beograd

  Doručak.  Šetnja Kladovom. Slobodno vreme. Polazak za Tekiju i ukrcavanje na brod. Krstarenje Đerdapom – Đerdapska klisura ili Gvozdena vrata Evrope jedan je od najimpozantnih prizora na starom kontinentu. Kod golubačke tvrđave Dunav se od ogromne reke široke 6,5 kilometara sužava na samo nekoliko stotina metara. Dunav posle toga prolati kroz ogromnu klisuru kojom je nekada Panonsko more oteklo u Pont. U klisuri Dunav postaje i najdublja reka u Evropi sa čak 94 metra dubine, dok se litice iznad reke podižu na preko 700 metara visine.

  Obilazak Trajanove table (Tabula Traiana) kojom je obeležana izgradnja neverovatnog puta kroz tesnac Đerdapske klisure, a koji je danas, nažalost potopljen.

  Pogled na statuu dačkog Kralja Decebala, koja je isklesana u prirodnoj steni na Rumunskoj strani Klisure. Visoka je 40 metara i najveći je vajarski portret Evrope. Izgradnja je trajala deset godina, a cena sculpture dostigla je million dolara. Po završetku krstarenja Đerdapom. iskracavanje u Tekiji i ulazak u autobus. Pauza za ručak u Donjem Milanovcu.

  Fakultativni obilazak arheološkog nalazišta Lepenski Vir.

  Vožnja ka Golupcu i Beogradu.

  Povratak u Beograd. Dolazak u Beograd oko 21:00. Dolazak u Novi Sad oko 22h

  Rajačke pimnice i Đerdapska klisura

  Cena aranžmana iznosi 9.850 rsd
  Snižena cena aranžmana 8.850 rsd

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  – Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica banke Intesa mogućnost plaćanja na maksimalno 3 rate bez kamate.
  – čekovima građana na maksimalno 3 rate
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a

  Aranžman Rajačke pimnice i Đerdapska klisura obuhvata:
  – Prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobusom sa audio-video opremom, klimom, kapaciteta do 55 sedišta
  – Smeštaj u Vili Delux sa bazenom u Negotinu na bazi 1 noćenja sa doručkom (1/2 ,1/3 sobe).
  – Ručak u Rajačkim pimnicama (ručak i vino u neograničenim količinama);
  – Krstarenje Đerdapskom klisurom
  – Usluge vodiča u svakom autobusu
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman Rajačke pimnice i Đerdapska klisura ne obuhvata:
  Fakultativne izlete:
  – Ulaznice za Rajkovu pećinu – 300 dinara
  – Ulaznica za arheološko nalazište Lepenski Vir – 500 dinara
  – Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit
  – Doplata za polazak iz Novog Sada (transfer) 2000 din
  – Doplata za polazak iz Čačka 2000 din
  – Individualne troškove putnika

  Opis smeštaja:

  Vila Delux: Ljubazna i kvalitetna usluga Vile Delux, nastala kombinacijom istočnog šarma, evropske elegancije i uspešnog porodičnog biznisa, uspela je da spoji posao i zadovoljstvo. Kvalitet usluge je prioritet njihovog poslovanja. Na mirnoj lokaciji, nadomak centra grada, Vila Delux predstavlja mesto predaha i odmora u prepoznatljivoj užurbanosti današnjice. Vila raspolaže sa sobama i apartmanima modernog i elegantnog dizajna koje svojim sadržajem zadovoljavaju potrebe korisnika svih kategorija. U sastavu vile Delux na usluzi gostima su restoran za doručak (zaseban deo namenjen pušačima), sala za sastanke, bazen, besplatan parking, besplatan WIFI internet brzine 16Mb/s. Inspirisane savremenim italijanskim dizajnom, sobe su opremljene
  Flat-Smart-LEDTV-om, satelitskom televizijom, fenom, WIFI internetom velike brzine, mini barom, individualnom kontrolom klima uredjaja, radnim stolom, terasom. Iz pojednih soba se pruža predivan prizor na bazen i park. Uz sve pogodnosti koje nude vrhunski opremljene sobe gosti mogu preko dana da uživaju u plivanju, sunčanju, konzumiranju raznih napitaka. U večernjim satima pravi je užitak opustiti se na terasi osvetljenog bazena uz program koji se prenosi putem video bim-a.
  Vila Delux nudi svakog dana od 07:00 do 09:30h. bogat i raznovrstan doručak na bazi švedskog stola (buffet).

  Hotel Inex: Hotel nudi smeštaj u 35 soba i jos apartmana, ukupnog kapaciteta 150 ležaja. Sve sobe imaju kupatilo, toalet, centralno grejanje. Ambijent je elegantan i udoban, osmišljen da gostima pruži prijatan boravak.Gostima je omogućen pristup internetu (WiFi) 24h dnevno. Hotel Inex je u strogom centru grada, u najlepšem delu gradskog parka. U neposrednoj blizini hotela Inex nalaze se sportska hala i rekreacioni centar sa terenima za sve vrste sportova i bazenom olimpijskih razmera, kao i pošta i nekoliko banaka. U blizini hotela INEX posetiocima se pruža raznovrsna ponuda za kupovinu.

 • Rajačke pimnice i Đerdapska klisura

  Napomene:

  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Krstarenje Đerdapskom klisurom je u trajanju od cca 90 minuta. Izbor broda za krstarenje Dunavom zavisi od dostupnosti plovila. Najčešće sarađujemo sa Aquastar Maxim koji je kapaciteta preko 100 putnika, ima zatvoreni salon i sunčanu palubu.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  U slučaju rezervacije više od 9 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu za popuste, kako bi sa agencijom proverili da li ima dovoljno mesta.
  Ovaj program rađen je na bazi 40 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.
  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Mayak Tours, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 33/2021.
  Uz ovaj program važi cenovnik br. 3 od 14.08.2020.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš