Adrese kuća koje su u našoj ponudi pronađite na OVOM LINKU.

Kada popunite obrazac dobićete svoj QR kod (vrsta bar-koda) na E-mailu, koji svaki putnik
prikazuje na ekranu svog mobilnog telefona ili štampanom obrascu.


UPUTSTVO ZA POPUNJAVANJE APLIKACIJE!


Napomena: obrazac ne prihvata slova š,ć, već koristite slova s,c…


Državljani Srbije od 14. maja mogu ući u Grčku, avionom ili preko dva drumska prelaza. Između Grčke i Bugarske – Promahonas (radno vreme 00-24h) i preko drumskog prelaza između Grčke i Severne Makedonije – Evzoni (radno vreme 07-23h).


Ulazak u Grčku je moguć uz obaveznu prijavu, tj. popunjavanje PLF (Passenger Locator Form) formulara, najranije 10, najkasnije 1 dana pre polaska (bolje što pre), i prezentovanje QR koda koji se dobije preko ove prijave, link: https://travel.gov.gr/.


Tablica autobusa ne mora da se popuni.


QR kod se dobija na dan putovanja, a najčešće oko 23h dan pre puta na mail koji je ostavljen kod prijave. Zato je najbolje da putnici kao datum ulaska u Grčku stave datum polaska iz Srbije, kako bi im QR kod stigao dan ranije. Dakle ako je polazak iz Beograda, na primer 01.06. taj dan se stavlja kao datum ulaska u Grčku kako bi QR kod stigao dan ranije.


Za prelazak granice, neophodana je jedna od sledećih potvrda:

    • Potvrda o vakcinaciji, koja važi ako je prošlo najmanje 14 dana od revakcinancije. Ovo važi za sve vakcine (i za Astra Zenec-u), dakle nema izuzetaka. Ova potvrda može se preuzeti na sajtu e-uprave – https://euprava.gov.rs/usluge/6554 ILI
    • Negativan PCR test, ne stariji od 72 sata ILI
    • Potvrda nadležne ustanove da je preležan COVID-19 u proteklih između 2 i 9 meseci, tj. ZELENI SERTIFIKAT, koji se takođe preuzima na sajtu e-uprave. https://euprava.gov.rs/usluge/6554 . Da bi se izvadio zeleni sertifikat, osoba mora da se registruje. Registracija se vrši lično, i neophodno je “upload”-ovati očitanu ili skeniranu ličnu kartu, ili pasoš. Zaposleni u e-upravi proveravaju registraciju, i odobravaju je, načešće u roku od 24 časa. Kada je registracija odobrena, osoba se prijavi (uloguje) na sajt e-uprave, može da zahteva Zeleni sertifikat. Kada se zahtev podnese, sertifikat stiže na mail osobe u roku od nekoliko minuta.
    • Serološki i brzi antigenski (jeftini, brzi) testovi ne stariji od 48 sati pre prelaska granice. Svi putnici koji imaju uplaćen aranžman u našoj agenciji mogu uraditi brzi atigenski test u Aqua Lab laboratorijama sa popustom od 30% 🔥🔥🔥 Lokacije Aqua Lab-a u celoj Srbiji možete videti na linku https://aqualab.rs/mapa-laboratorija/Sva deca starija od 12 godina moraju imati negativan serloški(brzi), antigeski test ili negativan PCR test


Putnici na graničnom prelazu u Grčkoj mogu biti metodom slučajnog uzorka testirani brzim testom. Ukoliko je rezultat pozitivan, određuje se obavezna izolacija i putnici se smeštaju u karantinske hotele gde će biti testirani PCR testom kako bi potvrdili početnu dijagnozu. Putnici će provesti najmanje 10 dana u karantinu čije troškove snosi Grčka država.


Tokom boravka u R. Grčkoj turisti se moraju pridržavati pravila koja važe i za lokalno stanovništvo.


V A Ž N O! – za putnike koji putuju sopstvenim automobilom
Obaveštavamo Vas da su svi putnici dužni da popune PLF obrazac ( Passenger Locator Form), najmanje 48 sati pre ulaska u Grčku. Na taj način pružate sve detaljne informacije o mestu i datumu vašeg boravka i tačnoj adresi boravka u Grčkoj.

 

Primer popunjavanja aplikacije za ulazak u Grčku 2021 godine

Prva strana

Druga strana

Treća strana

Četvrta strana

Peta strana

Šesta strana

Sedma strana

Osma strana

Deveta strana

Deseta strana

Call Now ButtonKlikni da pozoveš

You have successfully subscribed to the newsletter

Došlo je do greške, molimo pokupajte ponovo

Turistička agencija Mayak Tours will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.