Adrese kuća koje su u našoj ponudi pronađite na OVOM LINKU.

Kada popunite obrazac dobićete svoj QR kod (vrsta bar-koda) na E-mailu, koji svaki putnik
prikazuje na ekranu svog mobilnog telefona ili štampanom obrascu.


UPUTSTVO ZA POPUNJAVANJE APLIKACIJE!


Napomena: obrazac ne prihvata slova š,ć, već koristite slova s,c…


Državljani Srbije od 14. maja mogu ući u Grčku, avionom ili preko dva drumska prelaza. Između Grčke i Bugarske – Promahonas (radno vreme 00-24h) i preko drumskog prelaza između Grčke i Severne Makedonije – Evzoni (radno vreme 07-23h).


Ulazak u Grčku je moguć uz obaveznu prijavu, tj. popunjavanje PLF (Passenger Locator Form) formulara, najranije 10, najkasnije 1 dana pre polaska (bolje što pre), i prezentovanje QR koda koji se dobije preko ove prijave, link: https://travel.gov.gr/.


Tablica autobusa ne mora da se popuni.


QR kod se dobija na dan putovanja, a najčešće oko 23h dan pre puta na mail koji je ostavljen kod prijave. Zato je najbolje da putnici kao datum ulaska u Grčku stave datum polaska iz Srbije, kako bi im QR kod stigao dan ranije. Dakle ako je polazak iz Beograda, na primer 01.06. taj dan se stavlja kao datum ulaska u Grčku kako bi QR kod stigao dan ranije.


Za prelazak granice, neophodana je jedna od sledećih potvrda:

    • Potvrda o vakcinaciji, koja važi ako je prošlo najmanje 14 dana od revakcinancije. Ovo važi za sve vakcine (i za Astra Zenec-u), dakle nema izuzetaka. Ova potvrda može se preuzeti na sajtu e-uprave - https://euprava.gov.rs/usluge/6554 ILI
    • Negativan PCR test, ne stariji od 72 sata ILI
    • Potvrda nadležne ustanove da je preležan COVID-19 u proteklih između 2 i 9 meseci, tj. ZELENI SERTIFIKAT, koji se takođe preuzima na sajtu e-uprave. https://euprava.gov.rs/usluge/6554 . Da bi se izvadio zeleni sertifikat, osoba mora da se registruje. Registracija se vrši lično, i neophodno je “upload”-ovati očitanu ili skeniranu ličnu kartu, ili pasoš. Zaposleni u e-upravi proveravaju registraciju, i odobravaju je, načešće u roku od 24 časa. Kada je registracija odobrena, osoba se prijavi (uloguje) na sajt e-uprave, može da zahteva Zeleni sertifikat. Kada se zahtev podnese, sertifikat stiže na mail osobe u roku od nekoliko minuta.
    • Serološki i brzi antigenski (jeftini, brzi) testovi ne stariji od 48 sati pre prelaska granice. Svi putnici koji imaju uplaćen aranžman u našoj agenciji mogu uraditi brzi atigenski test u Aqua Lab laboratorijama sa popustom od 30% 🔥🔥🔥 Lokacije Aqua Lab-a u celoj Srbiji možete videti na linku https://aqualab.rs/mapa-laboratorija/Sva deca starija od 12 godina moraju imati negativan serloški(brzi), antigeski test ili negativan PCR test


Putnici na graničnom prelazu u Grčkoj mogu biti metodom slučajnog uzorka testirani brzim testom. Ukoliko je rezultat pozitivan, određuje se obavezna izolacija i putnici se smeštaju u karantinske hotele gde će biti testirani PCR testom kako bi potvrdili početnu dijagnozu. Putnici će provesti najmanje 10 dana u karantinu čije troškove snosi Grčka država.


Tokom boravka u R. Grčkoj turisti se moraju pridržavati pravila koja važe i za lokalno stanovništvo.


V A Ž N O! – za putnike koji putuju sopstvenim automobilom
Obaveštavamo Vas da su svi putnici dužni da popune PLF obrazac ( Passenger Locator Form), najmanje 48 sati pre ulaska u Grčku. Na taj način pružate sve detaljne informacije o mestu i datumu vašeg boravka i tačnoj adresi boravka u Grčkoj.

 

Primer popunjavanja aplikacije za ulazak u Grčku 2021 godine

Prva strana

Druga strana

Treća strana

Četvrta strana

Peta strana

Šesta strana

Sedma strana

Osma strana

Deveta strana

Deseta strana

Call Now ButtonKlikni da pozoveš