Srbija je veoma popularna destinacija u koju svake godine sve više ljudi hrli. A vikend putovanja koje naša agencija nudi su idealna za upoznavanje Srbije. Prirodne lepote, kultura, tradicija, istorija, bogat gastro doživljaj i još mnogo drugih stvari svojstveni samo ovom podneblju možete upoznati ukoliko se odlučite da posetite ovu jedinstvenu državu u jugoistočnoj Evropi. Čini se da je sve ušuškano i smešteno skladno, bogati vinogradi, i pašnjaci, prelepi planinski venci, predeli ispresecani rekama. Pejzaži su veoma živopisni i sa razlogom bude inspiraciju mnogim umetnicima. Običaji i način življenja duboko su utkani u kulturu, istoriju, tradiciju srpskog naroda i po njima je srpski narod prepoznatljiv širom sveta. Ukoliko ste, pak, ljubitelj tradicionalne kuhinje dobra proja, ajvar, kajmak, sir će Vas ostaviti bez daha. Srbija se može pohvaliti velikom lepezom najrazličitijih događaja, tako da se gostima ponekad čini da je kratko vreme koje su proveli šetajući Beogradom, glavnim gradom, srpske države. I zato se oni uvek iznova vraćaju. Tom prilikom gosti preferiraju vikend putovanja. Putnici i gosti, svih starosnih dobi se opredeljuju za ovaj vid putovanja, jer se mogu odmoriti, ali i videti ponešto iz bogate ponude turističkih aranžmana. Tada će ih ljubazni i predusetljivi domaćini dočekati sa osmehom na licu. Ali, Srbija nije samo Beograd, kao centar države. Srbija uvek ima šta da pokaže, tako da ukoliko, pak, ne stignete da posetite sve što ste tom prilikom imali na umu, ne oklevajte da ponovite vikend putovanje, ali ovoga puta na neku drugu destinaciju. Izbor je zaista veliki tako da za vikend putovanja možete odabrati odlazak u Palić sa obilaskom Segedina i banje Moraholom, ili pak odlazak u Đavolju varoš i obilazak planine Kopaonik. Prelepa priroda Uvca i planine Zlatibor ostaviće Vas bez reči. Ukoliko ste ljubitelj istorijskih i kulturnih zbivanja preporuka je odlazak u Andrićgrad, Drvengrad, i vožnja Šarganskom osmicom. Obilazak Feliks Romulijane i Rajačke pimnice je jedna od popularnijih destinacija.

Izbor destinacije za vikend putovanje je na vama

Dva dana na Uvcu i Zlatiboru i fantastična avantura kroz smaragnde meandre uz plovidbu čamcima i razgledanje beloglavih supova. Potom ručak na obali jezera i safari džipovima do nezaboravnog vidikovca "Molitva". Drugog dana obilazak Zlatara i Zlatibora uz degustaciju ni manje ni više nego dalmatinskog pršuta! Uvac i Zlatibor je primer vikend putovanja kakva Mayak Tours neguje.

Šta još možete posetiti ako se odlučite za vikend putovanja?

Palić i Morahalom je vikend za odmor i opupštanje. Jeste, drugi dan se ide u Mađarsku, tako da je samo deo ture u Srbiji, ali kada smo već tako blizu granice, greh bi bio propustiti kupanje i spa dan u najpopularnijoj banji na ovim prostorima - Eržebet u mestu Morahalom.

Ima li juga?

Naravno! Tu je vikend putovanje do Đavolje varoši, tog neobičnog spomenika prirode! Vidite čuvene kamene figure, čujte brojne legende, ali i ne propustite da probate lokalni specijalitet - "Đavolji ražnjić". Popodne nas čeka uspon na Kopaonik, a posle noćenja i odmora i šetnja kroz šumsku stazu do vidikovca "Markove stene". Sa najpopularnije srpske planine spuštamo se u aleksandrovačku Župu gde nas očekuje degustacija čuvenih župskih vina i zakuska u jednoj od porodičnih vinarija ovog kraja. Dan završavamo obialskom Vrnjačke banje, jednom od najromantičnijih mesta Srbije, gde je započeo običaj stavljanja katanca na ograde mostova.

To nije sve što se tiče vikend putovanja!

Neprestano gradimo nove ture, otvaramo nova odredišta i gledamo da svima omogućimo interesantna vikend putovanja po Srbiji. Ubuduće očekujte i Vlasinsko jezero, Staru planinu, ali i gornje Podunavlje koje znamo i kao "srpski Amazon", a već ove godine i Feliks Romulijanu i Rajačke pimnice, novogodišnji program u Andrićgradu (Višegrad), i još drugih zanimljivih, neobičnih i nadasve lepih mesta u Srbiji. Do tad, pogledajte neke od slika sa naših grupnih vikend putovanja. A ako ste već bili sa nama - pošaljite nam i Vaše slike, kako bi obogatili zbirku... Vidimo se - u Srbiji!
Call Now ButtonKlikni da pozoveš