krstarenje djerdapom
Trajanje: za grupe 5-8 osoba, na upit
Lokacija: Đerdapska klisura - Viminacijum - Golubac - Diana - Vratna - Gamzigrad
Cena: od 119€
Rezerviši
 • 3 Dana / 2 noćenja / kombijem

  1. Dan Beograd – Golubac – Krstarenje Đerdapom – Kladovo

  Polazak iz Beograda u jutarnjim časovima. Vožnja prema Velikom gradištu i Viminacijumu.
  Poseta arheološkom lokalitetu Viminacijum, gde se nalaze ostaci glavnog grada rimske provincije Gornje Mezije i legijskog logora. Viminacijum je imao poseban značaj kao vodeća rimska metropola na ovom delu dunavskog limesa. Na samom lokalitetu je nedavo otkriven i skelet mamuta.

  Nastavak puta prema. Golupcu. Obilazak Golubačkog grada – Osmougaona Šešir-kula na Dunavu, nekadašnje pristanište Golubačkog grada, danas je zaštitni znak Golupca. Prvi put se pominje 1335. godine kao ugarsko vojno utvrđenje, mada se tačno vreme nastanka ne zna, kao ni to ko ju je podigao; Vizantincima je bila potrebna radi utvrđivanja granica na severu, Mađarima da obezbede svoje posede preko Dunava, a Srbima – jer je štitio njihove oblasti od upada Mađara… Ova tvrđava čuva ukaz u najveću rečnu klisuru u Evropi.

  Nastavak puta prema Donjem Milanovcu. Ukrcavanje u brodić i krstarenje najintersantnijim delom klisure.

  Obilazak statue dačkog Kralja Decebala, koja je isklesana u prirodnoj steni na Rumunskoj strani Klisure. Visoka je 40 metara i najveći je vajarski portret Evrope. Izgradnja je trajala deset godina, a cena skulpture dostigla je million dolara.

  Obilazak Trajanove table sa reke. Iskrcavanje i nastavak puta prema Kladovu. Smeštaj u hotel Đerdap. Noćenje.

  2. Dan Kladovo – Dijana – Vratna – Rajačke pimnice

  Doručak. Odlazak do Arheološkog nalazišta-rimskog grada Diana, na obali Dunava. Obilzaka lokaliteta koji je bio važna tačka na Rimskoj granici i u kojoj se mogu videti ostaci građevina koje su imale podno grejanje pre 1800 godina.
  Odlazak do manastira Vratna i obilazak ogromnih kamenih mostova. U kanjonu Vratne postoje tri velike prerasti –prirodni kameni mostovi, različitog načina nastanka. One predstavljaju unikatnu pojavu kao određenu fazu evolucije tunelske pećine i rečnih meandara u prerasti. Suva prerast je nastala na mestu poniranja Vratne pred krečnjačkim grebenom u uklještenom meandru. To je impozantan prirodni kameni most visok 20 m, širok 15m, sa svodom širine 34 m.

  Posle obilaska Vratne, odlazak u Rajačke Pimnice i ručak i degustacija vina u pimnicama.
  Dolazak u selo Rajac i fakultativni obilazak vinskih podruma uz degustaciju vina. Naselje vina, Rajačke Pimnice (ili Pivnice, kako je drugi izgovor ovog naziva) potiču iz polovine 19. veka. Iako izgledom podsećaju na omanje selo, pimnice su u stvari građevine namenjene proizvodnji i čuvanju vina. Ovakav stil gradnje sa ukopanim podrumima pogoduje sazrevanju vina, zbog temperature koja je ne varira previše tokom vrelih letnjih i izuzetno hladnih dana u godini. Klimatski uslovi i vrsta zemljišta u Negotinskoj krajini jako pogoduju uzgoju vina, te su još stari Rimljani načinili vinograde u ovoj oblasti.

  Odlazak u Zaječar. Smeštaj u hotel vila Tamaris. Noćenje.

  3. Dan Negotin – Zaječar – Felix Romulijana – Beograd

  Doručak.
  Slobodno vreme za kafu. Polazak ka Gamzigradu i arheološkom nalazištu Felix Romuliana. Gamzigrad – Romulijana je arheološko nalazište blizu Zaječara u istočnoj Srbiji antičke rimske carske palate Feliks Romulijane (lat. Felix Romuliana) koje se od 29. juna 2007. nalazi na UNESKO-voj listi svetske baštine .

  Gamzigrad predstavlja rezidenciju rimskog cara Gaja Valerija Maksimijana Galerija (Gaius Valerius Maximianus Galerius; 293-311. g.), zeta Dioklecijanovog. Po majci Romuli nazvao ga je Romulijana (Romuliana). Palata izgleda nikada nije dovršena, a carevi 4. veka su velelepni posed prepustili hrišćanskoj crkvi.

  Posle obilaska, polazak za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

  Preuzmite čitav program u PDF-u. Uz njega važi cenovnik broj 1. od 30.062.2016.

 • Cena aranžmana iznosi 119EUR po osobi.
  Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

  Način plaćanja:

  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Aranžman obuhvata:
  – Prevoz modernim, kombi vozilom sa zasebnim sedištima za 8+1 putnika i klimom,
  – 1 noćenje sa doručkom u hotelu Đerdap u Kladovu,
  – 1 noćenje sa doručkom u vili Tamaris u Zaječaru,
  – Boravišnu taksu za smeštaj,
  – Hotelsko osiguranje,
  – Usluge vodiča/vozača,
  – Vožnju brodom i piće na brodu,
  – Ulaznice za Viminacium,
  – Ulaznice za Romulianu,
  – Degustaciju vina u Rajačkim pimnicama,
  – Ručak u Rajačkim pimnicama,
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman ne obuhvata:
  – Individualne obroke putnika, sem doručka u hotelima i ručka u Rajačkim pimnicama,
  – Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit,
  – Individualne troškove putnika.

  Napomene:
  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  Ovaj program rađen je na bazi 7 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Mayak Tours, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 37/2022.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš