Trajanje: 4 dana / 1 noćenje 2019
Lokacija: Uz obilazak Bilećkog jezera,Trebinja i Dubrovnika
Cena: od 129€
Rezerviši
 • Krstarenje Jadranskim ostrvima

  Uz obilazak Bilećkog jezera,Trebinja i Dubrovnika

  2019

  4 dana / 1 noćenje, autobusom

  Program za putovanje krstarenje Jadranskim ostrvima:

  1. Dan: BEOGRAD – BILEĆA

  Polazak iz Beograda sa autobuskog stajališta kod Skejt parka, preko puta TC Ušće u 22:00.
  Putovanje Ibarskom magistralom, preko Čačka, Užica, Mokre gore i Višegrada uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti.

  2. Dan: BILEĆA – TREBINJE

  Dolazak na Bilećko jezero u jutarnjim časovima. Pauza za slikanje i doručak u lokalnom restoranu. Nastavak puta prema Trebinju. Smeštaj u hotel. Pauza za odmor. Obilazak Trebinja sa vodičem*.
  Fakultativni obilazak trebinjskih manastira: Gračanice, crkve u kojoj je sahranjen, možda i najveći pesnik srpskog romantizma, diplomata i filozof – Jovan Dučić. Sa brda na kome se nalazi crkva pruža se neponovljiv pogled na grad. Izlet nastavljamo posetom manastiru Tvrdoš u kome se zamonašio Sv. Vasilije Ostroški. Manastir je i vlasnik vinarije u kojoj se proizvode najbolja hercegovačka vina. Fakultativno – Degustacija tri vrste vina u manastriskom podrumu.
  Posle obilaska manastira Tvrdoš obilićemo rodnu kuću Sv. Vasilija Ostroškog.
  Povratak u hotel. Slobodno vreme.
  Fakultativno – Odlazak u akva park „Grad sunca“.
  Noćenje.

  3. Dan: TREBINJE – DUBROVNIK – KRSTARENJE JADRANSKIM OSTRVIMA

  Doručak. Polazak za Dubrovnik i dolazak do luke Gruž. Ukrcavanje na brod oko 10h pre podne. Krstarenjem ćemo imati priliku da obiđemo prelepa ostrva Južnog Jadrana – Lopud*, Šipan* i Koločep*, a iskrcavanjem na svakom od ostrva doživećemo Jadran iz ugla moreplovaca. Ručak na brodu uz degustaciju čuvenih dalmatinskih vina. Slobodno vreme za kupanje u nekoliko navrata. Krstarenje se završava oko 17h.
  Povratak u Dubrovnik u kasnim popodnevnim časovima. Obilazak grada sa lokalnim vodičem. Slobodno vreme do polaska u Beograd. Oko 23h polazak za Beograd. Putovanje uz usputna zadržavanja radi graničnih formalnosti i odmora.

  4. Dan:BEOGRAD

  Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

  Preuzmite čitav program u PDF-u. Uz njega važi cenovnik broj 1. od 08.01.2018.

  Putovanje krstarenje Jadranskim ostrvima

  2019
  Cena aranžmana 159 EUR SNIŽENA CENA 129 EUR

  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Aranžman krstarenje Jadranskim ostrvima:

  – Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, sa audio, i video opremom, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
  – Obilazak Bileće, Trebinja i Dubrovnika prema programu,
  – Krstarenje brodom sa ručkom i degustacijom dalmatinskih vina (trajanje izleta brodom je oko 7h),
  – 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Trebinju,
  – Iskrcavanje i obilazak ostrva Lopud, Šipan i Koločep
  – Usluge vodiča u svakom autobusu,
  – Usluge lokalnih vodiča u Dubrovniku,
  – Troškove organizacije putovanja,
  – Lokalnu boravišnu taksu u Trebinju.

  Aranžman krstarenje Jadranskim ostrvima ne obuhvata:

  Fakultativne izlete:
  – Obilazak crkve Trenbinjska Gračanica, manastira Tvrdoš i rodnje kuće Sv. Vasilija Ostroškog – 10 EUR,
  – Degustacija tri vrste vina u manastriskom podrumu – 8 EUR (1000 dinara),
  – Odlazak i kupanje u akva parku „Grad sunca“ u Trebinju – 15 EUR,

  – Međunarodno zdravstveno putno osiguranje (izdaje se u agenciji) ~1€ po danu po osobi,
  – Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit,
  – Individualne troškove putnika.

 • Trebinje Šetnjom kroz uzane starogradske ilice videćemo Sat kulu, gradske zidine sa trgovima, gradska vrata (tunel) koja povezuju Stari grad sa ostalim delom grada. Foto pauza na “Trgu Pesnika” sa platanima starim preko 115 g. i kamenim fontanama. Ovde se mogu videti pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu ( spomenik Jeleni Anžujskoj, Njegoševu bistu, lavove na ulazu u park).

  Crkva Trebinjska Gračanica nalazi se na Brdu Crkvina koja predstavlja najposjećeniji lokalitet Istočne Hercegovine. U njoj je sahranjen najčuveniji Trebinjac Jovan Dučić, možda i najveći pesnik srpskog romantizma, diplomata i filozof. Imaćete priliku da prošetate prekrasno uređenim platoom oko crkve, vidite Vladičanski dvor i amfitetar. Na ovom brdu, koje je kroz vekove predstavljalo uzvišenje hodočašća i mira, doživečete neponovljiv pogled na grad, reku Trebišnjicu i mostove.

  Manastr Tvrdoš posvećen je Uspenju Presvete Bogorodice i podignut na stenama mesta Tvrdoša, kraj desne obale reke Trebišnjice. Podrumi manastira neguju tradicije srpskog monaškog vinogradarstva i Hercegovine, proizvodeći vina od autohtonih i internacionalnih sorti u podrumu iz 15. veka. Žilavka, vranac, šardone, kaberne sovinjon, ali i manastirska loza, proizvode se kombinovanjem drevnih i najsavremenijih tehnologija.

  Dubrovnik Obilazimo Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo.

  Ostrvo Lopud Od 1457. godine Lopud postaje jedno od regionalnih središta Dubrovačke Republike. U to vreme na ostrvu je živjelo preko 1000 stanovnika, a ekonomski uspon Republike odražavao se i na otok. B Lokalni park je poznat kao bivši vrt vile iz 19. veka. U vrtu raste nekoliko vrsta bilja – eukaliptusi, bambusi i razlicite vrste kaktusa, sakupljane po celom svetu. Na Lopudu postoje cak 24 crkve. Na najvišoj tacki ostrva nalazi se špansko utvrdenje Sutvrac iz 1563. godine. Na jugoistocnoj strani ostrva nalazi se prelepa uvala Šunj sa pešcanom plažom, jednom od najlepših na Jadranu.

  Ostrvo Šipan Naziva se još i ostrvo cveća, a ušlo je u Ginisovu knjigu kao ostrvo sa najviše maslina u odnosu na svoju veličinu i broj stanovnika. Šipan, najveće Elafitsko ostrvo, sa površinom od 16 km², doživeo je najveći procvat za vreme Dubrovačke Republike. Tada su se razvile brodogradnja, plovidba, uzgajanje maslina, ribolov i vinogradarstvo, a podignuta su 42 letnjikovca i 34 crkve, od kojih su danas mnogi zapušteni. U kratkoj poseti imaćete priliku da prođete uskim uličicama, vidite malene crkve i šarmantne kuće, popijete ukusni kapućino u jednom od kafića u malenoj luci, ali i da se okupate u hladnom, plavom moru.

  Ostrvo Koločep je drugo elafitsko ostrvo, najbliže Dubrovniku, smešteno na trećem kilometru zapadno od ovog velelepnog grada, sa ukupnom površinom od 2,3 km² . Dubrovčani ga još nazivaju Kalamota, a interesantno je po tome da su dva člana posade sa Kolumbove „Santa Marije“ bili odatle. Razvučena uvala i plaža u kojoj je smešten hotel Vila Koločep dominiraju mestom, a more koje je kristalno čisto i neverovatnih boja pružiće Vam nezaboravan pogled. Ostrvom, poznatom i po nazivu Ostrvo Znanja, dominiraju kapele: sv. Antuna Padovanskog, sv. Nikole i sv. Trojstva. U crkvi sv. Antuna nalazi se poliptih Ivana Ugrinovića iz XV veka.

  Napomene:
  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 19 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  U slučaju rezervacije više od 5 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu kako bi proverili da li ima dovoljno mesta.
  Program krstarenje Jadranskim ostrvima rađen je na bazi 30 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

  Uz program krstarenje Jadranskim ostrvima važe Opšti uslovi putovanja ogranizatora putovanja – Mayak Tours DOO, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 37/2022.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš