Trajanje: 29. april – 03. maj - 5 dana / 2 noćenja
Lokacija: Solun - Kavala - srpsko vojničko groblje na Zejtinliku - Grčko veče
Cena: 169 €
Rezerviši
 • SOLUN & KAVALA
  SA POSETOM SRPSKOM VOJNIČKOM GROBLJU NA ZEJTINLIKU
  5 dana / 2 noćenja / autobusom
  29. april – 03. maj 2022.
  CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 169 €
  PROMO CENA: 119 € DO 20.04.
  POPUST NA POPUST: 105 € po osobi za prvih 5 rezervacija do 18.04.

  – plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja –

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1. dan, petak 29.04.2022.                        BEOGRAD
  Polazak sa Novog Beograda pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće
  (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, skejt park) u 20:00 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Vožnja kroz Srbju i Makedoniju sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

  2. dan,subota 30.04.2022.                      SOLUN – GRČKO VEČE (fakultativno)
  Dolazak u Solun u jutarnijim časovima. Panoramsko razgledanje grada. Nakon toga zajednički odlazak do Mediterranean Cosmos tržnog centra (predviđeno vreme zadržavanja je oko 2h). Nakon toga smeštanje u hotel.
  U večernjim časovima je moguć fakultativni odlazak u pratnji vodiča na grčko veče u neki od restorana u starom delu grada. Noćenje.

  3. dan, nedelja 01.05.2022.                    SOLUN – RAZGLEDANJE GRADA (fakultativno)
  Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog pešačkog izleta u pratnji vodiča u prepodnevnim satima. Obilazak Aristotelovog i Rimskog trga, poseta crkvi Svetog Dimitrija, zatim bi šetnja nastavila ka gornjem gradu uskim ulicama i sokacima sve do tvrđave (Eptapirgio). Nakon razgledanja tvrđave poseta manastiru Vlatadon, zatim tura nastavlja duž zapadnih zidina i Pašinih vrtova prolazeći pored rodne kuće Mustafe Kemala Ataturka sve do donjeg dela grada sa obilaskom Rotonde, Galerijeve kapije, Trga Navarinu, Bele kule, spomenika Aleksandru Makedonskom i boemske četvrti Ladadika gde se šetnja završava. Predviđeno vreme trajanja šetnje je 4-5h. Nakon razgledanja, slobodno vreme u Solunu. Noćenje.

  4. dan, ponedeljak 02.05.2022.            SRPSKO VOJNIČKO GROBLJE NA ZEJTINLIKU –  KAVALA        
  Doručak. Pakovanje stvari u autobus. Polazak iz hotela u 08:45h. Kratka vožnja autobusom do Srpskog vojničkog groblja. Poseta lokaliteta sa vodičem. Nastavak vožnje bez usputnih pauza do Kavale, grčkog Monte Karla i uz susedni Nea Karvali prestonicu mirisnih i slasnih gurabija. Po dolasku u Kavalu šetnja piktoresknim gornjim delom grada, obilazak akvadukta, tvrđave i luke. Slobodno vreme u centru grada za individualne aktivnosti do polaska. Polazak za Srbiju oko 17h.

  5. dan, utorak 03.05.2022.                    BEOGRAD
  Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

  REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19:
  Državljani Srbije mogu da uđu u Grčku, avionom ili preko nekog od otvorenih drumskih prelaza. Za ulazak turista otvoreni su 24 časa sledeći drumski granični prelazi:
  – sa Bugarskom: Promahonas, Ormenio, Nimfea i Eksohi;
  – sa S. Makedonijom: Evzoni, Niki i Dojrani;
  – sa Albanijom: Kristalopigi, Kakavia, Mavromati;
  – sa Turskom: Kastanjez i Kipi.
  Sva lica, starija od pet godina, koja dolaze iz država članica Evropske unije (EU) i Šengenskog sporazuma, kao i trideset tri (33) zemlje koje nisu članice EU, koje su pristupile EU sistemu digitalnog sertifikata COVID 19 (Europian Union Digital Covid Certificate, EUDCC), među kojima je i R. Srbija, mogu ući u R.Grčku uz posedovanje Evropskog digitalnog sertifikata COVID-19, odnosno:
  a) Sertifikata o vakcinaciji, koji je važeći nakon navršenih najmanje četrnaest (14) dana od dana vakcinacije protiv virusa COVID 19 i ne više od devet (9) meseci nakon završetka osnovne vakcinacije (druga doza), odnosno bez vremenskog ograničenja za putnike koji su primili i buster dozu. Evropski digitalni sertifikat sadrži sledeće elemente: ime i prezime lica (kako je navedeno u putnoj ispravi), tip primljene vakcine, broj primljenih doza i datum vakcinacije, ili
  b) Sertifikata o preležanoj bolesti COVID 19, koja je konstantovana laboratorijskim RT-PCR testom ili brzim antigenskim testom (Rapid test). Evropski digitalni sertifikat o preležanoj bolesti se izdaje četrnaest (14) dana nakon prvog pozitivnog testa i važi sto osamdeset (180) dana, ili
  c) Negativnog RT-PCR testa, ne starijeg od 72 sata pre ulaska u Grčku, ili negativnog antigenskog (rapid) testa, ne starijeg od 48h pre ulaska u Grčku, na prisustvo virusa COVID 19.

  NAPOMENE ZA ULAZAK U UGOSTITELJSKE OBJEKTE:
  U vreme objavljivanja programa u Republici Grčkoj su na snazi anti-kovid mere poput obaveznog posedovanja Green Pass sertifikata o izvršenoj kompletnoj vakcinaciji (270 dana od poslednje doze, neograničeno za treću/buster dozu) ili preležanom Kovidu, brzom antigenskom testu (ne starijem od 48h) ili negativom PCR testu (ne starijem od 72h) za ulazak u ugostiteljske objekte (unutra i spolja), ustanove kulture, verske objekte i sl. Mere su podložne promenama na koje agencija i/ili organizator putovanja ne mogu uticati.

  ARANŽMAN OBUHVATA:
  – Prevoz autobusom turističke klase prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / (mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju),
  – Smeštaj u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom,
  – Usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja,
  – Troškove ogranizacije putovanja.

  ARANŽMAN NE OBUHVATA:
  – Međunarodno putno zdravstveno osiguranje – PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI,
  – Individualne troškove,
  – Fakultativne izlete,
  – Doplata za jednokrevetnu sobu – 70 € (isključivo na upit),
  – Transfer iz Novog Sada – 2000 rsd po osobi (minimum 4 putnika).

  FAKULTATIVNI IZLETI:
  – Pešačko razgledanje grada – 15 €,
  – Grčko veče (tradicionalna uživo muzika, predjelo, salate, glavno jelo, dezert ) –  28 €.

  NAPOMENE U VEZI FAKLUTATIVNIH IZLETA:
  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica i organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

  NAČIN PLAĆANJA:
  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  – Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu
  – Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije Mayak Tours.

  OPIS HOTELA:
  Hotel Egnatia 3* –
  član Aegeon Group Hotels, nalazi se na idealnoj poziciji, ušuškan između ulica Egnatia i Agiou Dimitriou i u neposrednoj blizini trga Antigonidon. Na par minuta hoda se nalaze glavne znamenitosti Soluna (crkva Svetog Dimitrija, Aristotelov Trg, Rimski Trg, Bej Hamam, Kapani pijaca, ulice Egnatia i Nikis…), boemski delovi grada poput Ladadike i oblasti Valeoritou kao i pristup gornjem delu grada (Ano Poli). Sobe su 1/2 ili 1/3. U prizemlju se nalazi lobi sa kafeom i recepcijom kao i sala za doručak na bazi kontinentalnog švedskog stola. Boravak u ovom hotelu će zadovoljiti sve potrebe putnika koji želi gradski hotel na odličnoj lokaciji, udoban boravak u sobama, ljubazno i predusretljivo osoblje.

  NAPOMENE O SMEŠTAJU:
  Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u programu putovanja. Smeštaj je  u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom.
   Zvanična potvrda hotela u kom će biti obezbeđen smeštaj za grupu, na bazi navedene usluge, u skladu sa najavljenom kategorijom i lokacijom, dobija se najranije 5 dana pred polazak na putovanje. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

 • NAPOMENE:
  – Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima… Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
  – Putnik je dužan da prilikom potpisivanja ugovora dostavi organizatoru putovanja sve tražene podatke, uključujući i broj isprave sa kojom se prelazi granica. Ukoliko prilikom potpisivanja ugovora nije dostavio traženi podatak, rok za dostavu je 48 sati.
  – Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, a za ulazak u Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
  – Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
  – Ukoliko putnici izvrše doplatu za dodatno sedište u autobusu, nemaju prava na refundiranje novca nakon putovanja ukoliko u autobusu ostane još slobodnih mesta.
  – Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
  – Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4h vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
  – Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
  – Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
  – Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga.
  – Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free” pa Vas molimo da to imate u vidu.
  – Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
  – Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.
  – Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
  – U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
  – Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
  – Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
  – Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 50. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
  – Putnik je dužan da agenciju za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka.
  – Putnik može da izjavi reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju.

  Organizator putovanja Turistička agencija „Mayak tours doo“, Licenca OTP 37/2022
  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

  Program broj 1 od 11.03.2022.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš