Toskana nova godina firenca
Trajanje: 29.12.2018.-02.01.2019. 5 dana / 2 noćenja
Cena: od 79€
Rezerviši
 • NOVOGODIŠNJA TOSKANSKA BAJKA 2019
  FIRENCA – PIZA – LUCA – SIENA – SAN ĐIMINJANO
  29.12.2018. – 02.01.2019. 5 dana / 2 noćenja – autobusom
  5 dana / 2 noći /autobusom

  Mesto gde se krije sunce. Savršeno izvajani predeli puni raznobojne flore pripadaju jednom od najmirnijih i najčešće posećenih predela u samoj Italiji. Domaćinske kućice u širokim razmacima bruje od priča starih Italijana, smeha, igre i naravno nezaobilaznog kuvanja.
  Ova predivna regija svojim mirisnim čempresima priča priče datirane hiljadama godina unazad. Prilikom posete Toskani, ne propustite da sa nama obiđete arhitektonska dela – toranj u Pizi i čuveni netaknuti grad iz doba velelepne renesanse pod imenom Luka.
  Vodimo vas i u Sienu, na Piazza del Campo, gradski trg u obliku školjke koji je poznat po konjskim trkama „Palio di Siena“.
  Posle predaha u nekoj od bodega i degustaciji toskanskih vina nastavljamo do San Gimignana – srednjovekovni grad kojim dominiraju četrnaest tornjeva. Ovaj toskanski gradić je poznat i po belom vinu – Vernaccia di San Gimignano koje prosto morate probati!
  Za ljubitelje istorije, umetnosti i dobrog vina toskanska regija je pravo mesto za odmor očiju i duše.

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1.DAN 29.12.2018. BEOGRAD – Sastanak putnika u 15:00h na BAS-ovoj stanici. Polazak u 15:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora I obavljanja graničnih formalnosti.

  2.DAN 30.12.2018. FIRENCA – MONTECATINI TERME – Dolazak u grad renesanse Firencu u prepodnevnim časovima. Tehnička pauza u trajanju od 5h-9h u zavisnosti od gužvi na graničnim prelazima, kao i stanju na putevima. Jedan od najposećenijih gradova sveta, koji u svoje zlatno doba ulazi zahvaljujući uzdizanju moćne bankarske porodice Mediči. Iz tog razloga Firenca danas uz Rim čuva najveće umetničko blago sveta! Po želji mogućnost fakultativne šetnje “Upoznajmo Firencu” sa stručnim lokalnim vodičem. Obilazak: Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Djotov zvonik, Danteova rodna kuća, Ponte Vechio, Palazzo Uffici…Slobodno vreme do nastavka puta u Montecatini. Smeštaj u hotel. Noćenje.

  3.DAN 31.12. 2018. MONTECATINI-SIENA-S.ĐIMINJANO – Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izlet ka živopisnim predelima oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta srednjovekovnom gradiću San Điminjano koji je očuvao svoj istorijski centar . Grad je poznat po nadimku “Grad tornjeva”. Slobodno vreme. Nastavak puta za Sijenu. Šetnja gradom uz razgledanje Duomo – jedna od najlepših katedrala Italije „Znameniti Trg “Il Campo“ na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), kontrade puža, pantere, akvile… Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Slobodno vreme i priprema za novogodišnju noć. Sami izaberite gde želite dočekati Novu Godinu . Naša preporuka je svakako Firenca jer na njenim trgovima kao i na mostu Ponte Vechio je svake godine zagarantovan dobar provod!
  Fakultativni prevoz do Firence i povratak oko 01h. Noćenje.

  4.DAN 01.01.2019. MONTECATINI TERME – LUCA – PIZA – Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog odlaska u Pizu i Luku. U Pizi obilazak znamenitosti na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije. Slobodno vreme .Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane Luku. Panoramski obilazak: Trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, gradska katedrala Svetog Martina, rodna kuća Đakoma Pučinija… Slobodno vreme. U predvečernjim časovima povratak u Montekatini i nastavak puta za Srbiju..

  5. DAN 02.01.2019. BEOGRAD – Planiran dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

  Nova Godina Firenca Toskana 2019
  29.12.2018.-02.01.2019. 5 dana / 2 noćenja – autobusom
  Cena aranžmana iznosi 129 EUR

  SNIŽENA CENA 79 EUR

  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  ARANŽMAN FIRENCA TOSKANA NOVA GODINA OBUHVATA:
  – Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
  – smeštaj u hotelu 3* na bazi dva noćenja sa doručkom, u 1/2 i 1/2 + 1 sobama
  – stručno vođstvo puta
  – razgledanje po programu
  – troškove organizacije putovanja

  ARANŽMAN FIRENCA TOSKANA NOVA GODINA NE OBUHVATA::
  – stanični vaučer 50 rsd po osobi (uplaćuje se u agenciji)
  – međunarodno putno zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
  – individualne troškove putnika
  – doplata za 1/1 40 eura (za sve 2 noći)
  – fakultativne izlete
  – turistička taksa (plaća se na licu mesta na recepciji hotela u Montecatiniju, hotel 3* 1 eur/danu)

  FAKULTATIVNI PROGRAM:
  – Turistička taksa ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela u Montecatiniju, hotel 3* 1 eur/danu)
  – Fakultativna šetnja “Upoznajmo Firencu” 10 eura/deca do 12 god. 5 eura
  – Fakultativni prevoz na doček Nove Godine u Firenci 15 eura/deca do 12 god. 10 eura
  – Fakultativne izlete.:Sijena i San Djiminjano -30 eura/deca do 12 god. 15 eura
  – Fakultativni izlet Luka i Piza -25 eura/deca do 12 god. 10 eura

 • Hotel Villa Anna 3* – nudi klimatizovane sobe na 2 minuta vožnje od termalnog kupališta Montekatini Terme. Na raspolaganju su besplatan bežični internet i besplatan parking u okviru objekta. Sobe su uređene u klasičnom stilu. Svaka soba uključuje sopstveno kupatilo sa tušem. Gosti mogu uživati u italijanskom doručku svakog dana. U okviru objekta postoji i restoran. Hotel Villa Anna se nalazi na 600 metara od parka Parko dele Terme.

  Hotel Zucconi 3* – nalazi se u centru, 50 metara od glavnog trga i 200 metara od železničke stanice. Ima vekovnu porodičnu tradiciju: ona je zapravo jedan od retkih hotela u gradu čije se rukovodstvo prenosi iz generacije u generaciju. Neformalni stil strukture omogućava vam da uživate u porodičnoj atmosferi u kombinaciji sa profesionalnim desetogodišnjim menadžmentom. Hotel ima lift, bar, TV sobu i opremljenu terasu. Sve sobe su opremljene kupatilom, TV-om, fenom za kosu, telefonom. Doručak je kontinetalni na bazi švedskog stola.

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.
  Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela. Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola.
  Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. kuhinja. Uglavnom je zastupljena internacionalna. Agencija zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

  NAPOMENE:
  – NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA. Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate.Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
  – Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
  – Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
  – Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…)
  – Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
  – Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.
  – Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
  – Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
  – Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Mayak Tours zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
  – Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
  – Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
  – Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
  – U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
  – Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
  – Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
  – U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  – Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

  Aranžman je rađen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.
  UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA AGENCIJE Mayak Tours
  LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 37/2022.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš