Trajanje: USKORO - maj 2022
Lokacija: Đerdapska klisura
Cena: 5.190 rsd
Rezerviši
 • Krstarenje Đerdapom
  jednodnevni izlet
  Uključeno u cenu: krstarenje, ručak i ulaznica za Ramsku tvrđavu

  POGLEDAJTE I NAŠ VIKEND PROGRAM – KRSTARENJE ĐERDAPOM I RAJAČKE PIMNICE

  U pripremi

  Zaplovite najlepšom i najvećom klisurom u Evropi! Otkrijte svu moć Dunava koji na Đerdapu ima svoju najužu i najdublju tačku na svom celom toku. Pogledajmo Trajanovu tablu i Decebala, posetimo Lepenski vir (od 9.500 g.p.e).

  PROGRAM PUTOVANJA:

  Polazak autobusom u 06:30 iz Novog Sada sa parkinga ispred hotela Sajam (kod nekadašnjeg restorana Zlatna medalja), a iz Beograda u 08:00h je kod Skejt parka preko puta TC Ušće pored Brankovog mosta.

  Sledi dvočasovna vožnja autobusom do srednjovekovne tvrđave Ram koja je podignuta u 15. veku. Tvrđava je imala neprocenjiv strateški značaj. Ramska tvrđava dobila je potpuno novi izgled početkom godine,kada je završena restauracija. Nalazi se na samom ulasku u Đerdapsku klisuru, namestu gde je Dunav najširi i odakle se pruža zapanjujući pogled.

  Nakon posete tvrđavi, nastavljamo putovanje autobusom prema Donjem Milanovcu.

  Transfer do Kapetan Mišinog brega na ručak sa odličnim vlaškim specijalitetima. Na ovom, prema rečima stranih turista koji posećuju Srbiju, najlepšem vidikovcu u Srbiji, uživamo u pogledu na Dunav i posebnoj atmosferi ovog prostora.

  Sledi jednočasovna vožnja autobusom do Tekija. Ovde ćemo se ukrcati na brod kojim započinjemo krstarenje Đerdapom, najdubljom klisurom u Evropi i najvećim nacionalnim parkom u Srbiji. Proći ćemo kroz Mali kazan (između kojih dubina vode iznosi neverovatnih 90 metara!), videćete stare signalne stanice, glavu kralja Decebala s rumunske strane, kao i čuvenu Trajanovu tablu s naše strane. Znajte, ove znamenitosti moguće je videti samo s vode!

  Nakon toga kreće se ka Lepenskom viru (ukoliko dozvole mere) gde će se obići najznačajnije arheološko nalazište iz doba neolita (staro 9500 godina). Ovaj lokalitet je bio sedište jedne od najvažnijih i najsloženijih kultura praistorije. Na ovom lokalitetu je tokom 6500-8800 g. pre nove ere bilo naselje sa najmanje 136 objekata, stambenih i sakralnih. Ovo naselje je bilo starije od najstarijih poznatih gradova ili objekata kao što su piramide u Gizi (2560 g. p. n. e) ili bilo kog poznatog starog grada (Jerusalim, Bejrut, Damask, Alepo u Siriji ili Biblosa u Libanu). Znatno je stariji i od Akropolja i Antičke Grčke. Brojne studije su potvrdile da je ovo kolevka evropske civilizacije.

  Povratak za Beograd i dolazak oko 21:00h.

  Cena aranžmana 5.910,00 RSD
  Snižena cena 5.190,00 RSD

  Cena za decu 3.500 din (Deca do 10 godina, imaju mesto u mini busu ili autobusu i dečiji meni)
  Cena za penzionere 4.990 RSD (uz rezervaciju priložiti i ček od penzije)

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Mayak Tours-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Aranžman obuhvata:
  – Prevoz modernim, turističkim autobosima sa audio-video opremom, klimom;
  – Usluge vodiča u svakom autobusu;
  – Ulaznica za obilazak Ramske tvrđave
  – Krstarenje Đerdapskom klisurom;
  – Ručak restoranu Kapetan Mišin breg
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman ne obuhvata:
  – Ulaznicu – Lepenski vir 400 RSD, deca do 15 godina plaćaju 120 RSD – Obilazak će biti moguć ukoliko dozvole mere
  – Individualne troškove putnika
  – Piće uz ručak
  – Doplata za prevoz iz Novog Sada – 2000 RSD

 • Ovaj program rađen je na bazi 45 putnika koji plaćaju punu cenu. Cene fakultativnih izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Mayak Tours, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 37/2022. Cenovnik br 1. od od 22.04.2020.

Call Now ButtonKlikni da pozoveš